Ajutor românesc pentru Liban

Aproximativ opt tone de materiale medicale vor fi oferite autorităților libaneze pentru gestionarea efectelor exploziei produse la depozitul de azotat de amoniu din Beirut, în 4 august, a anunțat, vineri seara, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU).

Potrivit IGSU, România este printre statele care au primit cerere de acordare a asistenței internaționale din partea guvernului libanez, prin activarea Mecanismului European de Protecție Civilă.

„Guvernul României, societatea civilă și reprezentanții diasporei libaneze au răspuns imediat apelului solicitat iar prin eforturi comune, o cantitate relevantă de echipamente medicale urmează a fi donate către statul libanez. Forțele Aeriene Române s-au implicat în acest demers și au pus la dispoziție două aeronave ( C-130 Hercules și C-27J Spartan) care să asigure transportul materialelor medicale indispensabile tratamentelor destinate victimelor”, potrivit sursei citate.

De asemenea, două cadre ale Inspectoratului General pentru Situații de Urgență vor însoți echipajul care va asigura transportul aerian și vor asigura predarea materialelor medicale către autoritățile responsabile din Liban.

Din partea Ministerului Mediului, un membru al echipei de protecție civilă europeană, aflat deja în zona afectată de explozie, sprijină autoritățile în coordonarea forțelor de intervenție și a asistenței internaționale.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

3 Comentarii

  1. cati prosti sunt sefi prin institutiile publice, oricand ne putem trezi cu o tragedie.
    Generatia veche s-a dus, acum vine generatia antenelor. Sa ne fereasca Dumnezeu.

  2. Un gest frumos al României. Poate mai găsim și altele cu care să-i ajutăm pe prietenii noștri din Liban. Noi ne ridicăm deja din cenușă și îi vom ajuta și pe alții să o facă. Doamne ajută!

  3. Cel mai mare ajutor pentru ei ar fi să le exportăm niște creier. Altfel nu-mi explic cum de au reușit să depoziteze în portul Beirut artificii confiscate în 2010 lângă mii de tone de azotat de amoniu confiscat în 2014. Nici la repetate apeluri nu au catadicsit să ia măsuri! Dacă îi ajutăm fără să îi învățăm (pentru că au urgentă nevoie de asta) data viitoare vor face o gaură în scoarța terestră cel puțin de la Bosfor până la Suez!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.