Alertă la o stație GPL din Capitală

Echipajele ISU au intervenit la o stație GPL din București unde s-au semnalat scurgeri de gaz. Mai multe persoane din zonă au fost evacuate.

Stația GPL fusese închisă în urma unorc ontroale efectuate în această săptămână.

Incidentul a avut loc în cartierul Vitan.

„Intervenim în acest moment pe bld. Energeticienilor din sectorul 3 al Capitalei. Există scăpări de gaze la un robinet de la o staţie GPL. Se acţionează pentru evacuarea populaţiei pe o raza de 100 m pentru siguranţa acesteia până la remedierea situaţiei. Acţionăm cu perdea de apă asupra buteliei. Intervin cinci autospeciale de stingere. Misiunea este în dinamică, revenim cu date. S-a montat un robinet de siguranţă peste robinetul iniţial. În acest moment nu se mai simte miros de gaze.”, a precizat ISU Bucureşti-Ilfov.

Prefectura Capitalei a anunțat că gazul din stația GPL urmează să fie transvazat.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

7 Comentarii

  1. acesta este modul in care drepturile tale vor fi calacate cu bocancul, in numele „sigurantei”. cand legile sunt proaste, precum si capetele care le k_k, departe de Constitutia Romaniei, cam asta se intampla. legile trebuie sa fie simple, in asa fel incat orice idiot sa le priceapa. legi neconstitutionale, incarligate, care pedepsesc persoanele corecte si le fac scapate pe cele criminale….

  2. Nu s-au inchis toate statiile GPL ? Sau ele sunt mai periculoase inchise ?

  3. La cate s-au intamplat ca stiri in bucuresti azi, nu ma mira haosul infectilor de lux din functii inalte care vor cere la recalcularea bugetului sume si mai mari. Dar, Romania are afaceristi milionari din bugetul statului!

  4. De azilele ‘groazei’ nimic? Asa va ramane si cu gepeleurile.

  5. Ca o paranteza! Statul roman trebuie sa raspunda in solidar cu patronii firmelor, unde s-au produs dezastre de orisice fel, din lipsa unor autorizatii, absolut, necesare , pentru functionarea acestora , cum ar fi autorizatie ISU, protectia mediului , protectia muncii, etc. De ce? Pentru ca statul roman , prin institutiile sale , a permis ca aceste firme sa functioneze ilegal , fara toate autorizatiile si avizele necesare ! Asa a fost si la „Colectiv”. Deci, sa fie clar :statul roman este primul vinovat , pentru nepasarea , dezinteresul si incompetenta institutiilor sale , cu atributii in domeniu ! Mai spun odata: primul si marele vinovat , pentru unele dezastere este statul roman ! Pagubasii sa fie despagubiti din buzunarele celor vinovati, persoane fizice!

  6. toate blocurile vechi(89% din totalul de blocuri a Romaniei) au tevi care nu au fost schimbate ,sunt slabte in pereti de la cutremure,deplasari de vehicule cu tonaj ridicat(nerespectat sau neadaptat la „soselele”/”autostrazile” de o abnda,din smoala) ,recentele deplasari a trenurilor pline de prod agricole(transporturi de tonaj ridicat pe linii de tren ne conditionate de zeci de ani? doar „reparate” pe pamant nebatatorit +nisip +pietre care chipurile „absorb si disipa socurile 🙂 ).
    aceste fisuri in tevi vor acumula pungi de gaze in golurile de ziduri vechi(prin care mai circula acum sobolanii) ,nu mai pui ca la subsol ,unde nu sunt aerisiri, de la cutremure vor fi si pungi de monoxid de carbon..
    In cazuri neexplicabile de intoxicari cu gaza a se verifica daca provin din monoxid de carbon!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.