Alina Bica mai are o speranţă

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a rămas în pronunţare, miercuri după-amiază, cu privire la suspendarea executării pedepsei formulate de avocaţii Alinei Bica în dosarul în care a fost condamnată la 4 ani de închisoare pentru favorizarea făptuitorului.

O asemenea contestaţie în anulare a fost formulată şi de avocaţii Elenei Udrea în cauza „Gala Bute”, pe rolul altui complet de judecată, însă procesul a fost amânat deoarece lipsea dosarul din arhivă.

Completul numărul 2 penal de 5 judecători de la Înalta Curte se va pronunţa pe admisibilitatea în principiu a contestaţiei în anulare formulată de Alina Bica împotriva deciziei definitive de condamnare. Este vorba despre dosarul în care fosta şefă a DIICOT a primit 4 ani cu executare pentru favorizarea omului de afaceri Adriean Videanu.

 Împotriva acestei decizii, avocaţii Alinei Bica au formulat o contestaţie în anulare, motivul principal constituindu-l legala formare a completurilor de 5 judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. În sprijinul acestui motiv, avocaţii Alinei Bica au depus decizia Curţii Constituţionale în baza căreia completurile de la Instanţa supremă au fost trase la sorţi din nou.

Avocatul Alinei Bica a pus concluzii pe admisibilitatea în principiu a cererii şi pe solicitarea de suspendare a executării pedepsei.

Procurorul de şedinţă al DNA a declarat în sala de judecată că decizia CCR privind completurile de 5 judecători nu poate fi invocată ca motiv pentru o contestaţie în anulare.

Reprezentantul DNA a arătat că acest motiv este „un viciu de organizare judecătorească”, iar o astfel de cale extraordinară de atac trebuie întemeiată pe „un viciu de procedură penală”.

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au decis, în luna iunie, menţinerea pedepsei de 4 ani de închisoare cu executare în dosarul în care era acuzată de favorizarea făptuitorului, în care era cercetat şi Adriean Videanu. Fostul ministru al Economiei a fost achitat de către judecători. Decizia magistraţilor instanţei supreme este definitivă.

Pe data de 5 iunie, Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au decis să menţină pedeapsa primită de Elena Udrea în primă instanţă şi să o condamne definitiv pe Elena Udrea, aflată în prezent în Costa Rica, la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul „Gala Bute”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

4 Comentarii

  1. Curios juridică logica procurorilor DNA obișnuiți să umble cu cioara vopsită. Nu este vorba de un viciu de organizare judecătorească, este vorba de nerspectarea unei legi în vigoare la data judecării și dării sentinței. Completul care a judecat era nelegal constituit adică nu avea dreptul să judece.

  2. Chiar Justitia se face pe bani? Adica cine are bani…cacalau…ca si bica……De unde „DOAMNE IARTA-MA” sa aiba „forma asta” de viata atatia bani „CASH”?

  3. Stai fa acolo unde esti ca e mai bine, aici va curge in curand sange! Dragnea si rusul Teodorovici au dat lovitura de incepere.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.