Anchetă împotriva lui Musk după atacuri contra unui judecător

Un judecător al Curţii Supreme din Brazilia a dispus duminică deschiderea unei anchete împotriva lui Elon Musk, proprietarul platformei X (fostă Twitter), care l-a acuzat de „cenzură” şi i-a cerut demisia pe această reţea socială, scrie AFP.

Într-o hotărâre judiciară consultată de AFP, magistratul Alexandre de Moraes a evocat o presupusă „exploatare criminală a platformei X” din partea miliardarului american, care este şi patronul Space X şi Tesla.

Sâmbătă, Elon Musk a declarat că X ridică toate restricţiile decise de judecătorul Alexandre de Moraes privind anumite conturi nedeclarate din Brazilia şi va publica detaliile ordinului, în ciuda interdicţiei judecătorului de a face acest lucru.

„Acest judecător a aplicat amenzi masive, a ameninţat cu arestarea angajaţilor noştri şi a tăiat accesul la X în Brazilia”, a postat Musk sâmbătă seara.

Duminică, el a continuat seria atacurilor şi a scris pe X că „acest judecător a trădat cu neruşinare şi în mod repetat Constituţia şi poporul brazilian. El ar trebui să demisioneze sau să fie pus sub acuzare”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

3 Comentarii

  1. Daca exista libertate de exprimare atunci asa trebuie vorbit, inclusiv fata de hotarari judecatoresti si judecatori. Sentinta judecatorului nu este Sfinta scriptura. Este doar o opinie.

  2. Tot ce-i impotriva Statului paralel trebuie hartuit juridic: Trump, Musk, Alex Jones tot.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.