Nu mai merge cum mergea?

Andrei Pleşu este pe ultimul loc chiar şi în preferinţele celor de la #Rezist

Crezînd că-i fac un serviciu pentru susţinerea publică a mişcării #Rezist, cei de la site-ul „Pressone” l-au trecut şi pe Andrei Pleşu într-o listă care ar fi trebuit să fie supusă votului cititorilor lor pentru desemnarea „Omului anului 2018”. Spre ruşinea „filosofului”, cititorii l-au plasat pe ultimul loc al preferinţelor lor cu doar 1% din voturi! Gabriel Liiceanu nici n-a fost băgat în seamă.

Desigur, chiar întocmirea listelor este ridicolă, pe ea figurînd primarul PNL Ilie Bolojan, dar şi jucătoarea de tenis Simona Halep, handbalista Cristina Neagu, asociaţia „Dăruiește Viață”, cîţiva cercetători, precum şi site-ul de tip #Rezist „Vă Vedem din Sibiu”! Ce semnificaţie să aibă astfel de alăturări haotice? Niciuna.

Pentru amuzament, iată însă cine a mai fost nominalizat în celelalte două ediţii anterioare:

2016: Dacian Cioloș (căştigător), Vlad Voiculescu, Cătălin Tolontan, Mihai Șora, Liviu Dragnea. Pe ultimul loc s-a clasat Cristian Tudor Popescu cu 1% din voturi, la fel ca Pleşu în acest an.

2017: Melania Medeleanu și Vlad Voiculescu (cîştigători), RISE Project România, Simona Halep, Siegfried Mureșan, Florin Talpeș, creatorul Bitdefender, care a fost pe ultimul loc!

Evident, astfel de topuri nu sînt altceva decît manipulări ieftine, fără relevanţă, singura concluzie pe care o putem trage fiind doar aceasta: „spune-mi cine te laudă, ca să-ţi spun cine eşti”!

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 9
Ion Spânu 1818 Articole
Author

9 Comentarii

 1. Mai nene, ca sa fii filozof trebuie sa ai cultura iar cultura inseamna ce-ti mai ramane in tartacuta dupa ce ai uitat tot! Ce treba au rezistentii cu cultura? La ei, iubirea trece prin cardul alimentat de Soros!

  • Cime-s siniștrii rezistenți din poza de articol? se uită toți fix și au beculețe aprinse la telefon, fain. Tocmai și-au luat iarba sau joacă într-un film cu blonde?

 2. Cu excepția sportivilor noștri dragi, restul sunt pușlamale sosroșisto-SRI, japchițe ONGiște,gunoaie!

 3. ANDREI PLESU , este un intellectual de frunte al tarii noastre ! GAHINIONUL sau ( sau al vostru ) , are spirit civic , are coloana vertebrala si mai ales , nu este fan Ciuma rosie !

  • Si tu esti un intelectual din aceeasi categorie, se vede ca ai trecut prin scoli inalte !

  • Nu este fan pentru ca ” ciuma rosie ” l-a citit demult ce-i poate pielea. Toata filozofia lui de doi bani nu poate ascunde caracterul infect al individului, avid de sinecuri si rasfat. L-a lins pe Basescu pana l-a iritat. Satul de el, basaul i-a tras o injuratura si-un sut in dos. Sasul nici nu se uita la filozofi, pentru ca nu ei il tin acolo unde e. Iar spalatii pe creier de la #rezist au atat de putina minte si scoala, incat nici nu stiu cine-i Plesu. Daca n-a iesit in piata sa urle cu ei, nu exista!

 4. Lista cu omul anului ar trebui să conțină persoane cu realizări exceptionale în anul reper indiferent ce activitate desfășoară. A amesteca oameni harnici cu asociații de caritate sau protestatare este o aiureală. Poate fi pus liderul asociației care este omul. Nu împiedică nimeni să ai un top al asociațiilor care să aibe “#-a anului”. Poza care ne arată persoanele dintr-o asociație care reazimă și postează lozinci pe gardul unui liceu, la care întâmplător predă și soția Președintelui Iohannis, persoane care ar trebui să fie ziua la muncă, spune mult despre criteriul de întocmire a listei. Domnul din mijloc este liderul? Nu l-am mai vazut, de obicei sunt nene și tanti cu ranița colorată pe spate. Trecem pe acolo o dată pe lună când plătim apa-canal. De ce numai barbații țin în mână o palmă? De la “totul pentru țară totul pentru popor” am progresat la “totul pentru justiție”. Nu credeți că cei din justiție au destul chiar mult prea mult față de ce merită și cum muncesc? Așteptăm: “pentru o societate sănatoasă băutura ideală este apa minerală”,

 5. Ocazie cu care pot sa-si si schimbe numele cu Presh One. Pentru intelectualul care zice acolo bine de tot cum lupta domnu’ Preshu cu Shiuma Roshie inca de cand era ministru FSN sub Ion Ilici Iliescu ii recomandam urmatoarea dilema:
  Din 1993, Ion Iliescu i-a oferit lui Andrei Pleșu plata integrală a revistei „Dilema”, cu salarii, angajaţi intelectuali (sau intelectuali angajaţi?), şoferi, maşini, sediu, birouri, secretare, căldură, electricitate, apă caldă, hârtie igienică, tipar, portar. Era vremea când Iliescu limita apariţia ziarului „România liberă” prin stoparea difuzării hârtiei de tipar de la unicul distribuitor, Fabrica Letea. La „Dilema” nu existau însă… dileme existenţiale. Salariul gros, inclusiv al lui Mircea Vasilescu, revărsat din buzunarele contribuabililor în conturile intelectualilor, curgea valuri. Chermeza ideologică decontată de Fundaţia Culturala Română a mers ca unsă peste un deceniu, şi sub Constantinescu şi apoi, din nou, sub Iliescu. Ar putea oare un contabil bun să facă un total, pentru o firmă cu zeci de angajaţi și o publicație cu cheltuielile aferente, timp de 11 ani? Oare se putea face un spital pentru copiii bolnavi de cancer din banii aceștia?

 6. „Motivul pentru care pun tocul pe hârtie este unul simplu, prozaic, şi anume: cu toate plimbările, băile în mare, mesele de prânz, micul dejun, leneveala la umbră, pe verandă, tot îmi mai rămân dimineaţa vreo trei ore în care nu am ce face..”
  Cine sa-l voteze pe acest Oblomov al timpurilor noastre? El nu spune nimic dar o spune incintator.. Stilul ii e pofticios, suculent, asemeni prajiturilor si torturilor la care s-a dedulcit.. E un epicurian lenes care profita de toti si de toate…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.