Antibioticele românești găsesc tot mai mult drumul către export

Fabrica Antibiotice Iași își propune să dubleze exporturile până în 2030, după ce vânzările în afara țării au crescut de nouă ori în ultimii 20 de ani, anunță compania. Antibiotice exportă în mai multe țări din UE  și din afara Europei, iar pe unele nișe a devenit chiar lider de piață, un exemplu fiind Marea Britanie, unde a câștigat mai multe licitații pe segmentul de antiinfecțioase și antifungice. Compania anunță că intenționează să își dubleze exporturile în următorii șase ani.
“În ultimii 20 de ani am consolidat parteneriate cu mari companii din toată lumea și suntem aici, la acest tărg international, pentru a le transmite că într-o lume divizată, într-o lume în care parcă nu ne mai regăsim, noi suntem capabili să construim un viitor împreună ci partenerii nostri”, a declarat Ioan Nani, director general Antibiotice.
Zilele acestea, ATB este prezentă la cel mai mare eveniment internațional al industriei farmaceutice, platforma cu ajutorul căreia a reușit să obțină cele mai multe contracte de export în ultimele două decenii.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Mihai Soare 1087 Articole
Author

6 Comentarii

  1. METRONIDAZOL ROMANESC NU ARE NICI O LEGATURA CU FLAGYL, care este metronidazol produs in franta parca. si in spania. am vindecat porumbei cu trichomonaza in aparatul respirator (cancerul porumbeilor), in faze grave. in 5 zile nu mai aveau nimic. cu flagyl (un sfert de capsula 250 mg pe zi) – acest tratament este valabil si pentru pasarile de curte, cine are. trichomonoza pasarilor face ravagii. neaparat otet de mere si albastru de metilen in apa. nu cumparati produse veterinare – sunt otravuri toate. cu metronidazol romanesc au murit toti. exista si ronidazol pentru pasari dar este scump. romansii fac ce stiu ei mai bine: fura din substanta activa, drept pentru care efectul este compromis. hai in gold we trust ! avem ce meritam.

  2. biseptolul (tagremin) este tot sulfamida. dom’le le pasa rau astora de noi. ne vor otraviti cu „vaccin” pe toti.

  3. Ce nu știți de foarte multi dintre voi, în industria farmaceutica românească nu se folosesc concentrații de ‘aditivi complementari’ sau cum naiba se numesc, la cotele uriașe cum se folosesc la fabricarea în străinătate și se exporta in Romania, știu din sursa certa! Mare parte din țările străine cer și abia așteaptă produsele farmaceutice fabricate in Romania! Îmi amintesc ‘presiunile’ făcute din strainezia pentru repunerea în lucru a fabricii producătoare de polidin a deschiderii urgent a institutului Cantacuzino și nu numai! L-au deschis pe parte militară dar nu știu dacă și funcționează! Am scris despre asta la momentul 2018-2019.

  4. @marin
    -parlitzii astia fac doar ambalarea,
    din praf fac pastile;
    nu au legatura cu sinteza.

    ROMVAC PARAKILL- firma e din VOLUNTARI:
    -nu credem ca a reushit sa omoare vreun purice,
    42 de lei sa le fie de sufletu copiilor lor!

    • maxtor : si miroase groaznic… imi permit sa va sugerez o planta care distruge orice insecta, inclusiv capuse, fara a afecta mediul si mai ales albinele. se foloseste intens in cultura indiana: ulei de neem. miroase un pic a ceapa sau ceva. este amara. o picatura pe degete si aplicati in jurul gatului (caini, pisici etc) si la baza cozii (chiar daca ingereaza, planta nu este toxica). se amesteca cu alte tipuri de ulei (ulei de strugure de pilda) si se poate pulveriza pe plantele de apartament impotriva puricilor si a altor ganganii. va mai recomand un ulei fabulos, care este baza in parfumurile barbatesti scumpe. mirosul se transforma in cateva secunde la contactul cu pielea. din sticla nu miroase prea bine, insa aplicat pe piele, in 5-10 secunde mirosul este divin: ulei esential de vetiver. de asemenea, foarte eficient impotriva daunatorilor, atat pe plante, cat si la animale. succes!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.