Anunţ legat de o bancă importantă!

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) recomandă persoanelor fizice să recupereze sumele calculate greşit de Raiffeisen Bank, pentru dobânzile unor credite din perioada 2006-2009, precizând că până în prezent a fost achitat un procent de 92% din totalul sumelor respective.

“Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor recomandă beneficiarilor – foşti şi actuali clienţi ai Raiffeisen Bank S.A, cu credite încheiate în LEI/EUR/USD, în perioada 2006-2009, aflate în derulare la data de 20.10.2017, momentul emiterii Ordinului de Preşedinte ANPC, prin care s-a dispus restituirea sumelor recalculate, în raport cu cele încasate cu titlu de dobânzi – să se prezinte la unităţile băncii, pentru recuperarea sumelor cuvenite potrivit Ordinului amintit, ţinând cont de faptul că Raiffeisen Bank are obligaţia restituirii acestor sume”, a transmis ANPC, luni, printr-un comunicat de presă.

Comisari ANPC au constatat, in urma unei acţiuni de control, că Raiffeisen Bank a calculat dobânzile creditelor în RON, EUR şi CHF (franc elveţian), în perioada 2006-2009, într-un mod eronat, ceea ce a dus la încasarea unor sume fără temei legal, de la debitori,

“Ca atare, ANPC a sancţionat banca şi a dispus restituirea de către aceasta a sumelor încasate în plus, măsură consfinţită şi de sentinţa definitivă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, unde aceasta fusese constestată de operatorul economic. În situaţia descrisă, s-au aflat 9.155 de credite deschise la Raiffensen Bank, în perioada menţionată, urmând a fi rambursate peste 19 milioane de euro consumatorilor afectaţi”, a mai arătat sursa citată.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

7 Comentarii

  1. Ce escrocherie Dr la ANPC! Beneficiază cri cu credite în derulare în 2017 dar cei care au plătit și achitat creditele nu beneficiază de rambursare? Alooo, atenție: nu e vorba de băncile elvețiene, e firma Raiffeisen de pe teritoriu românesc care a escrocat și înșelat cetățenii români! Toți cetățenii fara discreditare trebuie sa primească sumele uriașe deja plătite! Vă dați seama, escrocheriile și înșelătoriile sunt din 2006-2009 și abia în 2024 ar fi fost aflat adevărul😯😯😯?! A trebuit să treacă 18 ani de zile cu înșelătorii și escrocherii că sa poată înțelege ANPC-ul realitatea😯😯😯!

  2. la pagubitii cu asigurarile auto ce le recomanda, sa-si recupereze 1(un) miliard singuri? Sau acolo, nu este voie ca se inteapa in stele?

  3. Agenția de analiză ‘S&P Global Ratings’, una dintre cele mai influente trei agenții de rating internaționale, a retrogradat ratingul de credit al Ucrainei cu doi pași condiționati la СС. Aceasta înseamnă că țara este în pragul (default) implicitului de plată, deoarece nu are ce să plătească împrumuturi de mai multe miliarde de dolari. Occidentul joacă acest scenariu de fiecare dată după revoluții de culoare și lovituri de stat, au explicat experții.

    O nouă restructurare a datoriilor externe ale Ucrainei este „practic inevitabilă”, potrivit analiștilor S&P Global Ratings. „Ne așteptăm ca, pe termen lung, guvernul ucrainean să înceapă să anunțe oficial restructurarea datoriilor de către creditori privați și să finalizeze acest proces până la jumătatea acestui an. Considerăm aproape sigur că Ucraina nu va îndeplini obligațiile sale comerciale”, au comentat analiștii occidentali cu privire la decizia lor de a reduce ratingul.

    Perspectiva negativă a ratingului se datorează faptului că Ucraina trebuie să plătească 4,5 miliarde de dolari în obligațiuni anul acesta.

    O altă agenție internațională importantă, ‘Fitch Ratings’, a schimbat și ratingul de credit pe termen lung al Ucrainei de la „RD” (implicit limitat) la „CC” (implicit probabil).

    Potrivit Bloomberg, autoritățile ucrainene negociază cu Fondul Monetar Internațional (FMI) pentru a-și restructura împrumuturile. Kievul cere un moratoriu asupra plăților datoriilor pe întreaga durată a programului de lucru cu FMI – adică până în 2027.

  4. cred ca aia care au fost prinsi cu genul ala de credite in franci, s-au sinucis de mult ori supravietuiesc pe undeva pe la periferie in chirie… oricum, multumim ANPC ca a reusit performanta sa „protejeze” consumatorii la 20 de ani distanta… putem spune ca ANPC rivalizeaza cu porcusorii care ancheteaza dosare rasunatoare

  5. Interesant este ca n-a fost un calcul gresit in defavoarea bancii ci a clientilor! Si nicio amenda?? Ma intreb ca s-ar intampla daca o firma sau cetatean ar gresi niste taxe ani de zile!

  6. Hotii astia de austrieci ar trebui inchisi si ei si banca lor. Ceea ce au facut se numeste FURT din buzunarul romanului.
    Se pare ca tot ceea ce este austriac are deja eticheta de HOTI, iar Romania este raiul hotilor. Toate firmele austriece ar trebui boicotate……[Rumburak]

  7. Mi-e nu-mi restituie nici un ban mi-au spus de la banca ca nu restitue la creditele in ron.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.