Arafat: Proiectul legii malpraxisului, făcut public în două-trei săptămâni

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat a declarat sâmbătă la Oradea că legea malpraxisului este în lucru, în două-trei săptămâni urmând să apară o formă pe care ministerul o va propune dezbaterii publice.

„Este o comisie numită de ministru, pe care o coordonez personal şi include mai mulţi oameni din mai multe domenii, inclusiv din Colegiul medicilor, avem medici, avocaţi, un colectiv care acum este deja spre forma finală a legii”, a afirmat Raed Arafat, citat de Agerpres.

Secretarul de stat a precizat că se discută şi cu comisia de supraveghere a asigurărilor şi cu reprezentanţi ai asigurărilor, deoarece legea malpraxisului trebuie să ajungă să rezolve o problemă, adică despăgubirea victimei.

„În momentul în care se întâmplă un malpraxis, procesul trebuie să meargă mai departe, ca şi victima să primească despăgubire. Dacă se rezolvă acest lucru şi punem, să zicem, soluţionarea să fie direct cu cei de la asigurări, s-ar putea să rezolvăm foarte multe din nemulţumirile populaţiei în aceste situaţii”, a spus dr. Arafat.

El a adăugat că mai sunt aspecte care se discută şi se negociază cu reprezentanţii asigurărilor, motiv pentru care va mai dura probabil două sau trei săptămâni până ce ministerul va oferi o formă a legii pe care să o pună în dezbatere publică.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.