Arta de a da mai departe: creatoarea de modă, Mirela Diaconu

Moda este o călătorie în arta vizuală, iar pentru a deveni un bun designer trebuie nu doar să fii creativ, imaginativ, dar și să muncești fără încetare pentru a mai urca o treaptă către vârful piramidei , astfel vei fi văzut și recunoscut. Din ce în ce mai mulți tineri din România doresc să parcurgă acest drum. Din fericire, au înaintea lor modele care să le ofere reperele necesare a ajunge să deschidă poarta către succesul mult visat. Unul dintre ele ar putea fi Mirela Diaconu, designer vestimentar cu o vastă experiență în domeniu, atât în țară cât și în străinătate.

Mirela Diaconu visa să facă desen animat

Pasiunea Mirelei pentru fashion a început încă din liceu. Pe atunci își dorea să intre la secția de Desen Animat, dar cum profilul acesta s-a desființat a ales moda, așa încât s-a înscris la secția de design vestimentar de la Liceul de Artă Tonitza, urmând apoi, Universitatea de Arte București. Următoarea etapă a fost obținerea unei burse de studiu la Milano, la “Nuova Accademia di Belle Arti “ unde i-a fost schimbată, în totalitate, perspectiva asupra acestui domeniu. A continuat cu un master în “Accessories Design- Domus Academy”.  A efectuat stagii la mai multe case de modă iar în 2007 a revenit în România și a deschis propriul atelier.

În modă nu sunt reguli

Cunoscătorii în domeniu au afirmat că femeia care poartă hainele marca-Mirela Diaconu este sofisticată, feminină și curajoasă.

În modă trebuie să ne simțim confortabil cu ceea ce purtăm și ni se potrivește, atât fizic cât și ca personalitate. Trebuie să găsim un stil personal care ne definește(…). Încă din 2007, am lansat câte două colecții pe an. Îmi sunt dragi toate colecțiile, însă, următoarea, ceea ce urmează să fac, devine preferată, în mod natural.

Sute de tineri români urmează cursuri de calificare în domeniul vestimentar

Pornind de la ideea de a avea o meserie, tot mai mulți tineri care aleg cursuri de creație vestimentară înțeleg că a crea o haină nu înseamnă doar a coase la întâmplare nişte materiale ci mai degrabă a pune imaginaţia la lucru şi a dezvolta spiritul creativ.

Astfel, în 2012, apar pe acest segment de piață, Atelierele ILBAH.  Antreprenorii și-au dorit, încă de la început, să reprezinte un concept modern pe piața din România. La ateliere sunt organizate cursuri de perfecționare și calificare autorizată.

Atelierele sunt dotate cu săli de curs, formatori cu experiență, suport de curs de cea mai bună calitate dar și diplome recunoscute la nivel național și internațional.

Eleganța nu se traduce prin a ieși în evidență, ci prin capacitatea de a nu te face uitat

Dorind să transmită pasiunea și cunoștințele ei și altora, Mirela Diaconu a ales, în urmă cu patru ani, să devină trainer la Atelierele ILBAH. În această perioada a îndrumat aproape 1000 de cursanți pasionați de modă.

Cursanții mei sunt curioși în a descoperi tainele acestei lumi de creație vestimentară. În croitorie începem cu noțiuni de ilustrație, apoi învățăm despre istoria modei, principalele influențe, revoluțiile în modă, vorbim despre tipurile de siluete, volumetrii, partea de stilism, material, culori și combinații, dar și cum se gândește o colecție. După partea teoretică urmează cea practică: tipare, croit, cusut, finisaje. Este un domeniu unde trebuie să fii în permanentă la curent cu tot ceea ce înseamnă schimbare , deoarece avem patru colecții pe an, deci o dinamică vizibilă.

Cursurile durează în medie 6 luni și se desfășoară după o programă autorizată de Ministerul Muncii și Ministerul Educației. Sunt structurate într-o parte teoretică și una practică. La deschiderea cursului, se încheie un contract de formare profesională, contract în care sunt precizate toate condițiile de desfășurare a cursului, obligațiile beneficiarului, precum și ale furnizorului de formare profesională. După finalizarea cursului, se organizează un examen final.

 

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.