Atac armat la Ierusalim

Doi oameni au fost uciși şi alți opt au fost răniți, dintre care cinci grav, joi dimineaţa într-un atac cu arme de foc asupra unei staţii de autobuz în vestul Ierusalimului, potrivit poliţiei israeliene, transmit AFP şi Reuters.

„Doi terorişti veniţi cu o maşină şi înarmaţi unul cu un M-16 şi altul cu un pistol” au deschis focul în jurul orei 07:40 (05:40), a anunţat şeful poliţiei din Ierusalim, Doron Torgeman, în faţa presei, la locul atentatului.

Magen David Adom, echivalentul israelian al Crucii Roşii, a identificat unul dintre cei doi morţi ca fiind „o tânără de 24 de ani”.

Iniţial, Magen David Adom a situat atacul în Ierusalimul de Est, ocupat şi anexat de Israel, înainte de a preciza că acesta a avut loc „la intrarea în Ierusalim” (vest).

„Cei doi suspecţi implicaţi în focurile de armă au fost neutralizaţi la faţa locului”, a precizat poliţia.

Acest atac survine în timp ce armistiţiul între Israel şi mişcarea palestiniană islamistă Hamas a fost prelungit in extremis joi dimineaţa pentru o a şaptea zi.

În urmă cu două săptămâni, un soldat israelian a fost ucis şi cinci membri ai forţelor de securitate israeliene au fost răniţi într-un atac la o barieră ce separă Ierusalimul de Cisiordania ocupată, atac revendicat apoi de brigăzile Ezzedin al-Qassam, ramura armată a Hamas. Cei trei atacatori au fost lichidaţi.

Foto Arhivă

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

6 Comentarii

 1. Diversiune Editat oligofrenă ca să nu aplice rezoluția ONU privind retragerea în granițele din 1967.

 2. Ce rau v-a facut ma criminalilor, fata aia de 24 de ani?
  Daca as putea, eu n-as mai lasa picior de palestinian in Israel si in toata Europa……[Rumburak]

 3. A identificat cineva ” teroristii”??
  Era prea de tot: ostatici sanatosi,netorturati,etc,etc

 4. Nu au lasat pasapoarte si buletine pe unde au mers „teroristii”? toata lumea stie ca ISrael e un mincinos notoriu, dar ne-au rugat sa-i credem si de data asta.

 5. Tot ce sare in ochi la acest nou incident este timing-ul.
  Unii sunt deranjato foarte tare ca nu continua macelul in Gaza. Agenda pe care vor sa bifeze si al Treilea Macel trebuie ca e in urma…

 6. Câte grupări au palestinienii? Se coordonează între ele sau face fiecare ce-l taie capul? În felul ăsta n-o să mai fie pace niciodată. Ce e grav este că serviciile de securitate dorm în continuare.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.