Au cerut și au primit! Protestul de le Petromidia s-a încheiat

Angajaţii Rafinăriei Petromidia au ajuns la un acord cu conducerea companiei și au încetat protestul spontan declanșat în această dimineață. Astfel, muncitorii au primit câte 3.000 de lei, reprezentând compensarea facturilor pentru lunile de iarnă, iar de la 1 martie vor beneficia de o creştere salarială de 1.500 de lei.

“Am semnat documentul cu administraţia, cu creştere salarială de 1 martie de 1.500 de lei. Protestul a încetat. Le-am transmis oamenilor acest lucru. Astăzi, au primit 3.000 lei reprezentând compensarea facturilor din decembrie, ianuarie, februarie, câte o mie de lei pentru fiecare lună”, a declarat, pentru News.ro, liderul de sindicat de la Rafinăria Petromidia, Petre Tancău.

Ce spune compania

Oficialii rafinăriei Petromidia, companie deținută de statul kazah, prin KazMunayGas, susțin că în cursul acestei dimineți, un grup de angajați de pe platforma Petromidia a refuzat să intre la lucru, solicitând majorarea salarială, în contextul desfășurării negocierilor colective care au avut loc între Societate și reprezentanții salariaților. ”Având în vedere contextul economic actual și lipsa de predictibilitate a pieței produselor petroliere, Societatea a fost de acord cu plata unei prime nete, în această săptămână, care să acopere inflația pentru perioada decembrie 2022 – februarie 2023 și a propus reprezentanților salariaților reluarea negocierilor colective în luna februarie a anului următor. Această propunere a fost refuzată de reprezentanții salariaților.
Precizăm că nu a fost afectată activitatea de producție a rafinăriei Petromidia, nici livrările de produse petroliere către partenerii și clienții săi. Pentru a evita afectarea producției petroliere și distribuția produselor finite într-un context geopolitic extrem de nefavorabil și de tensionat, în ciuda unui demers al salariaților care nu a respectat dispozițiile legale, Societatea a fost de acord, astăzi, să își asume majorarea salariilor în cuantumul solicitat de reprezentanții salariaților, începând cu 1 martie 2023”, spun liderii Petromidia.

Petromidia este cea mai mare rafinărie din țară, cu importanță strategică la nivel național și regional. În primele 9 luni ale anului, unitatea din Năvodari a produs aproximativ 3 milioane de tone de carburanți, mare parte din cantitatea totală fiind direcționată pe piața internă, pentru a face față cererii crescute și pentru a preîntâmpina un deficit de produse petroliere în România.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Cosmin Pam Matei 4594 Articole
Author

3 Comentarii

  1. Citez si argumentez: „Angajaţii Rafinăriei Petromidia au ajuns la un acord cu conducerea companiei și au încetat protestul spontan declanșat în această dimineață. Astfel, muncitorii au primit câte 3.000 de lei, reprezentând compensarea facturilor pentru lunile de iarnă, iar de la 1 martie vor beneficia de o creştere salarială de 1.500 de lei.;. Cum adica au incetat greva si au primit…? Cum adica AU PRIMIT daca abia au incetat greva? Cumva le-au incarcat contul mitingiilor in timp ce erau afara si manifestau si a trebuit sa opreasca greva, sau, e doar „Au primit…” o promisiune care nu e certitudine in politica romaneasca?

  2. …și dacă..rușii opresc pe kazastani să mai livreze țiței petromidiei,ori dacă pur și simplu kazastanii închid fabrica cine vă va plăti ajutorul de șomaj ? blestemați pe Putin!

  3. da baieti se accepta ! de maine lucrati pe alte pozitii mai banoase. sa veniti cu flexurile !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.