Avem încă un medic mort de COVID

Medicul Cătălin Bărbulescu, de la Spitalul Universitar de Urgență București (SUUB), a murit în urma infecției cu noul coronavirus, transmite Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

Medicul a murit luni seara.

Colegii săi au transmis un mesaj pe pagina de Facebook a SUUB.

„Colegul nostru, dr. Cătălin Bărbulescu a încetat din viață aseară (luni seara- n.red.). Gândul nostru sa urmareasca permanent de acum acest om bun. Spitalul Universitar de Urgenta sufera azi prima pierdere in aceasta lupta cu vremurile”, potrivit unui mesaj postat marți dimineața pe pagina de socializare a spitalului din Capitală.

Medicul avea 65 de ani. Potrivit unor informații, medicul a fost contactul unei paciente infectate cu COVID-19, dar suferea și de mai multe afecțiuni

În total, 2.625 de persoane din rândul personalului medical sunt infectate cu noul coronavirus.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

10 Comentarii

  1. Cand i s-a facut ultima examen pulmonar periodic de control inainte de 2020 ?
    A APARUT NOUA RELIGIE PLANETARA: ‘LIVID-20’ – CREDE SI NU CERCETA IN DOMENIUL MEDICAL – DOGMA: „BAGATI BANII LA MINE” !?
    La cate Pandemii care afecteaza plamanii a avut lumea… Intrebati-l pe Arafat si pe ceilalti „specialisti” care erau si care sunt stocurile de siguranta ale Romaniei pentru tratarea pneumoniilor la inceputul fiecarui an… O sa vedeti ca nu vor raspunde… Pe vremea lui Ceasca… inainte de 1989, controlul medical periodic al celor incadrati in munca era insotit de radiografii – – pe banii statului – la 2-3 ani sau ori de cate ori situatia o impunea… Azi, desi controlul radiologic este mai putin nociv, nu se efectueaza periodic … se cumpara PCR, teste care pot da rezultate aiurea, aparate cu baterii care „masoara exact” temperatura… pneumoniile de etiologie necunoscuta nu se mai trateaza ca acum 70 de ani – „manualul Merck pentru diagnostic si tratament” – … ci doar cu medicamente scumpe de ultima generatie!?… pandemiile nu pot fi demonstrate statistic si chiar daca se pretinde ca numarul celor infectati este mare n-a vazut nimeni radiografiile lor… Cercetarea medicala din Romania de azi nu-i in stare sa izoleze virusi sau altceva…… daca cineva dezinformeaza… se duc toti ca oile dupa… LIVID_20 si pozele cu „mascareala rosie din fundalul TrompetA3 sau altii ca ei..” !??? A inceput sa-mi placa de Presedintele Trump… merita un nou mandat… e altceva decat ceilalti…

  2. Dr Docent Prof Univ Catarama a fost informat? Mai vinde sicrie la suprapret?

  3. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!:in alta ordine de idei, era specialist in chirurgie toracica,probabil stia cum sta cu proprii plamani (ca intreba cineva cand si-a facut ultimul control pulmonar)

  4. Conform pozei si acest medic de talie mondiala voia sa iasa la pensie la 70 de ani fiindca nu a adunat suficient in cariera! Succesuri fosilelor si mai lasati locurile tinerilor medici specialisti care iau drumul diasporei fiindca voi vreti sa iesiti din sistem cu vata in nas! Succesuri medicina romaneasca numai cu fosile de rang inalt!

  5. Minciuna.
    La puscarie cu ”Grupul de Comunicare Strategică”.

  6. eu nu cred in scoala postdecembrista, facuti ca la norma fara numar una era pe vremea cand erau 6/loc si alta cand daca nu esti la buget esti cu taxa, iar daca nu esti nici cu taxa esti in limba engleza unde taxa este mult mai mare si asa ajung unii medici ”buni”…gata sa ia locul unora pe care i-a dus mintea si au experienta cu unii doar cu teancul de diplome…

  7. Expunere prelungita = imbolnavire sigura.
    De aceea se imbolnavesc doctorii si asistentii.
    Si de aceea majoritatea oamenilor expusi un timp scurt la virus nu patesc nimic.
    Ar trebui sa lucreze doctorii in schimburi de maxim 2 ore, daca e posibil.

    Un om care s-a sacrificat…

  8. S-ar putea ca sa fi suferit de ceva grav sau medicii din preajma n-au aflat de studiile Internationale unde s-au facut autopsii si s-au descoperit: cuagulari pe vasele mici si tromboze, ca sa citez pe medicul de la Timisoara care de trei saptamani aplica un tratament cu antiguagulante si a reusit ca pacientii sa nu mai ajunga la terapie…stirea despre cuagulare este mai veche de o luna, dar in Romania s-a interzis autopsia, care poate ar fi determinat o schema de tratament din martie si multi ar fi fost salvati. Asa cum s-a recomandat paracetamolul, desi cel mai uzitat pt a evita infarctul este ASPIRINA si iata ajungem la antimararicul cu efecte secundare, hiperglicemie si hipertensiune, folosit cu incredere pana s-a hotarat ca nu-i bun, se foloseste alt ”ciudat” desi fara rezultate in martie-aprilie. Nu spun ca Aspirina este ”leacul” pt ca medicii au lista lor de medicamente anticuagulante, de aceia ei sunt medici si eu NU, dar incet adevarul iese la suprafata si marele Covid, s-ar putea sa fie o banala gripa/pneumonie care in caz de simptome/internare sa necesite o schema cu un anticuagulant si totul sa treaca fara tragedii…

  9. Raspunsul trebuie sa- dea „grijulii” de la STAT sau Angajatorul….Asa se demonstreaza daca au avut habar de cetateni sau de angajati…

  10. Un medic, daca este bolnav, fara control pulmonar periodic… poate transmite catre pacienti si colegi orice boala de plamani contagioasa !?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.