Avionul dispărut: Australia a anunțat detectarea de noi semnale în Oceanul Indian

Australia a anunțat luni detectarea în Oceanul Indian a unor noi semnale acustice „compatibile” cu ultrasunetele emise de cutiile negre ale aeronavei Boeing 777 a companiei Malaysia Airlines, dispărută în urmă cu o lună, transmite France Presse.

Sonda desfășurată de nava marinei australiene Ocean Shield a „detectat semnale compatibile cu cele emise de cutiile negre ale avioanelor”, a declarat șeful Centrului de coordonare a căutărilor cu baza la Perth (vestul Australiei), Angus Houston, .

Două semnale au fost detectate — primul, cu o durată de două ore și 20 de minute, cel de-al doilea — de 13 minute — potrivit fostului șef al armatei australiene. Aceste rezultate, „pista cea mai promițătoare până în prezent”, au dat „curaj” anchetatorilor în ideea că ar fi acum „foarte aproape de locul unde acestea ar trebui să fie”.

Cu toate acestea, el a reiterat apelul la prudență, subliniind că nu dispune de confirmarea că semnalele respective chiar ar fi cele de la cutiile avionului Boeing 777 al Malaysia Airlines, care a dispărut la 8 martie cu 239 de persoane la bord.

„Nu am găsit încă avionul! Câteva zile ar mai putea fi necesare pentru a confirma dacă aceste semnale detectate provin de la MH370. În mare, la adâncimi mari, nu se întâmplă nimic repede”, a mai spus acesta.

Nouă avioane militare, trei aparate civile și 14 nave au fost desfășurate luni în Oceanul Indian, la aproximativ 2.000 de km de coasta occidentală a Australiei, în încercarea de a găsi epava Boeing-ului într-un perimetru de 234.000 de kilometri pătrați.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.