Avocații cer eliminarea controalelor la Tribunalul București

Obiceiul jandarmilor de a verifica obiectele aflate în geanta sau în haina aparătorilor legali și de a proceda la controale corporale îi nemulțumește pe avocați. Indignată de controalele indiscrete ale jandarmilor, avocata Silvana Racoviceanu i-a scris presedintei Tribunalului București, Laura Radu, un memoriu prin care solicită eliminarea „controlului corporal, al gentilor si obiectelor avocatilor“. În documentul menționat, avocata întreabă dacă măsura este justificată, în condițiile în care „în toate celelalte instanțe, avocații nu sunt supuși acestui tip de control. În unele pot intra pe culoare separate”  și solicită „ să comunicati, în temeiul art. 6 din Legea 544/2001, dacă au existat incidente specifice care au implicat avocați și care au impus introducerea măsurilor de control, începand cu data de 02.12.2019, numărul acestor incidente și în ce au constat incidentele semnalate“.

Memoriul – depus deja la TMB și care poate fi citit mai jos – a trezit interesul colegilor din Baroul Bucuresti, aceștia începând deja să strângă semnaturi de susținere a demersului.

 

 

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

5 Comentarii

  1. Nenea Seful Jandarmeriei, doteaza domne slujbasii cu niste scannere MD300381 cost 55 euro/buc:
    -Detector de metale portabil destinat să garanteze securitatea zonelelor sensibile, cum ar fi școli, tribunale, scoli de corecție, evenimente sportive, întreprinderi, cluburi de noapte, baruri și alte zone publice cât și evenimente. MD-3003B1 super scaner este un detector de metale cu o performanta mare, conceput pentru a satisface cerințele exacte ale industriei de securitate.
    -Utilizările uzuale de căutare: perchezitionarea persoanelor in cautarea de arme controlul mulțimilor, aeroport și zone de frontieră, verificarea coletelor și scrisorilor pentru obiecte metalice, si oriunde este nevoie sa se detecteze metale ascunse . Performanta detectorului este determinată în primul rând de dimensiunea, forma și compoziția obiectului care urmează să fie detectat.
    Caracteristici :
    – Sensibilitate mare: Detecteaza cele mai mici obiecte in modul standard de utilizare, obiectele mici (fermoare, nasturi, monede) pot fi ignorate prin apasarea unui buton cand se doreste detectarea obiectelor mari (cutit, arma de foc, telefon).
    Cand e vorba de telefon, nu se pune !
    NU AVETI VOIE SA FACETI PERCHIZTIII CORPORALE <AVOVATA ARE DREPTATE!
    INCALCATI LEGEA, SUNTETI CA IN EVUL MEDIU! IN SCHIMB ACASA aveti toata aparatura din lume si nimic pt.publicul caruia ii incalcati drepturile!

  2. Au pipait-o?Urat,foarte urat,norocul lor ca aveau ce!Totusi,pentru o avocata, e prea sensibila….

  3. Nu este gluma, cu anii in urma, 2012, la ICCj, a intrat o doamna avocat, care a …nu stiu cum sa spun, avea in geanta o chestie mare si groasa, pe care jandarmi de la intrare au vazut-o la raze x, cand i-a trecut bagjul pe banda si s-au panicat. Ce credeti ca avea.. un DITAMAI VIBRATORUL. Cred ca LUMEA A INEBUNIT. Controlul trebuie facut avocat neavocat, sa fie verificati.

  4. poate vor să li se acorde loc în completele de judecată, cam aici vor să ajungă

  5. Sisitemul judiciar romanesc se poate eficientiza, FARA A SE APLICA MAI MULTE FAZE ALE PROCESULUI JUDICIAR, si FARA FOLOSIREA INSTITUTIEI AVOCATULUI prin infaptuirea justitiei cu obiectivitate maxima si celeritate precum si cu cheltuieli minime, NUMAI aplicand modelul Sistemului de Justitie CANADIAN, a Tribunalului Electronic, bazat pe stiinta ciberneticii judiciare. Completul de judecata este format dintr-un IT-ist sau cibernetician bine instruit si din punct de vedere ala cunostintelor juridice, un judecator

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.