BREAKING NEWS Orașele au început să intre în carantină unul după altul

Baia Mare, ajunsă la o rată de infectare de 6,47 la mia de locuitori, intră în carantină pentru două săptămâni, începând de miercuri ora 17.00. Totuși, sunt permise botezuri, cununii și înmormântări în biserici cu participarea a maxim 16 persoane.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş anunță că se instituie carantinare zonală, pentru o perioadă de 14 zile, în orașul Baia Mare.

Carantina începe miercuri la ora 17.00, conform preşedintelui CJSU Maramureş, prefectul Nicolae-Silviu Ungur.

Principale măsuri stabilite se referă la interzicerea circulaţiei în spaţii publice a persoanelor.

Botezuri, cununii și înmormântări se pot oficia în biserici cu maxim 16 persoane.

Altfel, organizarea de nunți, botezuri, mese festive în spații închise și deschise, organizarea de activități private pentru copii în spații deschise şi închise, locuri de joacă, spații de tip after-school este interzisă.

Restaurantele, cafenelele, inclusiv terasele, în interiorul și exteriorul clădirilor, nu pot funcționa. Sunt interzise jocurile de noroc, activitatea cu publicul a saloanelor de înfrumusețare, coafură, frizerii, tatuaj, masaj, bronzat, activitatea cu publicul a hotelurilor, cu excepția cazării persoanelor care efectuează deplasări în interes profesional. Nu se pot organiza nici spectacole și concerte, dar nici competiții sportive, individuale sau colective, care se desfășoară în spații închise sau deschise, cu excepția celor profesioniste organizate de federațiile de specialitate.

Magazinele închid la ora 21,00, cu excepția farmaciilor și a stațiilor de benzină.

Se limitează numărul de persoane în hypermarket-uri, supermarket-uri și magazine la maxim 30% din capacitate.

Sâmbătă și duminică centrele comerciale își vor suspenda temporar activitatea pentru o perioadă de 14 zile, cu excepția celor care vând alimente, a farmaciilor, curățătoriilor sau magazinelor care vând hrană pentru animalele de companie.

Transportatorii care trec prin Baia Mare pot opri în stații.

Băimărenii vor primi mesaj prin RO-ALERT.

Rata de infectare în Baia Mare a ajuns la 6,47 la mia de locuitori.

Totodată, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ialomiţa a hotărât, miercuri seară, ca urmare a creşterii accelerate a răspândirii virusului SARS-CoV-2, carantinarea zonală a municipiului Slobozia începând cu data de 12 noiembrie, ora 12,00, pentru o perioadă de 14 zile, potrivit informaţiilor făcute publice de Instituţia Prefectului.

„Decizia de carantinare a municipiului Slobozia are în vedere prevenirea răspândirii virusului şi limitarea presiunii pe sistemul de sănătate pe care numărul mare de îmbolnăviri o exercită. Miercuri, 11 noiembrie, situaţia epidemiologică ne arăta un indice de infectări de 7,46/1.000 de locuitori, ceea ce arată o răspândire a virusului deosebit de periculoasă pentru populaţie. Vă asigurăm că toate deciziile luate la nivel judeţean şi naţional au în vedere salvarea de vieţi omeneşti şi acum este momentul ca noi toţi să fim solidari şi să facem sacrificiile necesare pentru ca oamenii dragi nouă să fie în siguranţă”, potrivit Prefecturii Ialomiţa.

Propunerea CJSU Ialomiţa prevede că este interzisă intrarea şi ieşirea din localitate pe alte căi decât drumurile naţionale şi judeţene; circulaţia şi staţionarea în spaţii publice a persoanelor este interzisă, cu excepţia motivelor bine justificate şi prevăzute în declaraţia pe propie răspundere; este permisă deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuinţă şi locul desfăşurării activităţii profesionale şi înapoi; este permisă deplasarea pentru asigurarea de bunuri pentru necesităţile de bază, inclusiv pentru asigurarea necesităţilor de bunuri în interes profesional; este permisă deplasarea pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată; sunt permise deplasările scurte în zona din jurul locuinţei legate de activitatea fizică individuală, cât şi pentru nevoile animalelor de companie; este permisă deplasarea în scop umanitar sau de voluntariat; este permisă deplasarea pentru activităţile agricole; este permisă deplasarea pentru îngrijirea sau administrarea unei locuinţe din afara localităţii, pentru eliberarea de documente sau a celor necesare pentru obţinerea unor drepturi.

Totodată, hotărârea mai prevede că este permisă participarea la programe sau proceduri de tratament; este permisă deplasarea pentru motive justificate precum: îngrijirea/însoţirea copiilor sau a membrilor familiei, îngrijirea unei persoane aflate în întreţinere, asistenţa persoanelor vârstnice; este permisă deplasarea pentru realizarea serviciilor de îngrijire personală; este permisă tranzitarea zonei carantinate de către persoane din afara localităţii, fără a opri în interiorul oraşului.

„Este necesară completarea unei declaraţii pe propria răspundere din care să reiasă motivul deplasării atât pentru interiorul localităţii, cât şi pentru ieşirea din localitate. Pentru deplasarea în interes profesional, cetăţenii sunt obligaţi să prezinte personalului autorităţilor abilitate legitimaţia de serviciu, adeverinţa eliberată de angajator sau o declaraţie pe propria răspundere. Pentru deplasarea în interes personal, cetăţenii sunt obligaţi să prezinte personalului autorităţilor abilitate o declaraţie pe propria răspundere, completată în prealabil. Declaraţia pe propria răspundere trebuie să conţină numele şi prenumele, data naşterii, adresa locuinţei/locul activităţii profesionale, motivul deplasării, data şi semnătura. Este interzisă circulaţia şi formarea de grupuri mai mari de 6 persoane care nu aparţin aceleaşi familii”, se mai arată în informarea Instituţiei Prefectului.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

3 Comentarii

  1. Ai heiv a brilliant aideia!

    Io* zic că, dacă tot conduce Hermannstadt Grafschaft la numărul de raportări fataliste de morți, răniți și dispăruți Covid 19, să-l lase într-o vineri pe Plăvannul cel Clăpăug și Rânjit * să se ducă la Ravisanta lui Pocnitoare.

    Imediat cum trece Plăvannul bariera de la Șelimbăr și intră în Sibiu… PAC! SIBIUL ÎN CARANTINĂ!
    Dar o carantină dintr-aia dată naibii, din care să nu se poată ieși SUB NICI UN MOTIV DIN LOCALITATE, SĂ NU SE POATĂ CIRCULA DEFEL PE STRADĂ.

    Bineînțeles, carantina să țină, prin reînnoiri succesive, vreme de vreo… 30 de ani.

    Nu-i așa că-i brilliantă aideia mea?
    —–

    *nota: un Plăvann pe cât de pruost, pe atât de nazist.

  2. pai cum sa vina altfel tovarasi austeritatea si infometarea?? in timp ce alti „ioropeni” isi continua viata si refuza icoana covrigilor soros, noi umblam cu pungile pe gata si acceptam „sanatatea” promisa de statul infractor si criminal, adica de securimea soros care a incasat comisioane sa ne otraveasca si sa experimenteze pe noi „societatea noua china”. somn covrigat!

  3. Au prioritate la carantina orasele, comunele si localitatile cu votanti pesedeeee!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.