Banca Transilvania vrea să cumpere Idea Bank

Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care Banca Transilvania S.A. intenționează să preia Idea Bank S.A. și, indirect, Idea Investment S.A., Idea Leasing IFN S.A. și Idea Broker de Asigurare S.R.L.

Banca Transilvania S.A. este principala societate a Grupului Financiar Banca Transilvania care furnizează o gamă largă de servicii financiare în România, precum: servicii bancare, servicii de investiții, servicii de administrare a portofoliilor și leasing. Banca Transilvania are capital românesc.

Idea Bank S.A., Idea Investment S.A., Idea Leasing IFN S.A. și Idea Broker de Asigurare S.R.L. fac parte din Grupul Idea în România. Idea Bank S.A. oferă servicii financiar-bancare, Idea Investment S.A. oferă servicii de consultanță financiară pentru companiile din grupul Idea, în timp ce Idea Leasing IFN S.A. furnizează servicii de leasing financiar și credite destinate persoanelor juridice, iar Idea Broker de Asigurare S.R.L. intermediază produse de asigurare.

Idea Bank România a fost scoasă la vânzare de către grupul polonez care o deține, Getin Holding. Grupul polonez a anunțat într-un comunicat că a încheiat în acest scop un acord cu firma de consultanță Rothschild. Polonezii au venit în România la finalul lui 2013, prin preluarea fostei bănci Romanian Internațional Bank (RIB), pentru care au plătit 1,3 milioane euro.

În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), această operaţiunea trebuie autorizată de Consiliul Concurenţei. Ca urmare, autoritatea de concurenţă va evalua tranzacţia în scopul stabilirii compatibilităţii cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 4
Cosmin Pam Matei 4575 Articole
Author

5 Comentarii

  1. Să cumpere și palatul victoriei și cotroceniul sunt complet inutile și statul cheltuie tone de bani pe inutilități.

    guvernul și președintele deja au fost cumpărate încă de la investire de multinaționale și mari bănci de afară.

  2. Niciun bai, nicio problema ! Sa cumpere si Idele lu’ Marte, pen’ca noi tot prin copaci vom sfarsi… ca maimutele !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.