Bănicioiu, luat la ochi în procesul Colectiv

Fostul ministru al Sănătății, Nicolae Bănicioiu, citat în calitate de martor la Parchetul General, pentru audieri în dosarul tragediei de la Colectiv, nu s-a prezentat, miercuri, invocând motive personale. Avocatul victimelor cere ca fostul demnitar să fie adus cu mandat.

Doru Viorel Ursu, avocatul victimelor și familiilor victimelor din Clubul Colectiv, s-a prezentat, miercuri, la Parchetul General, pentru că urma să fie audiat, în calitate de martor, fostul ministru al Sănătății, Nicolae Bănicioiu. Fostul demnitar nu s-a prezentat, invocând motive personale.

„Am fost ieri (marți – n.r.) când, în sfârșit, s-a prezentat domnul Raed Arafat. Astăzi (miercuri – n.r.) am venit pentru că fusese citat domnul Bănicioiu (Nicolae Bănicioiu – fost ministru al Sănătății – n.r.), care, din motive personale, nu poate veni. Ok. Am solicitat, atunci, să fie adus cu mandat de aducere, că așa zice legea. (…) Nu îi comentez gesturile domnului, că se manifestă o senzație de teamă de câteva săptămâni pentru că cineva trebuie să răspundă și nu doi pompieri și trei graficieni”, a spus Doru Viorel Ursu, avocatul familiilor și victimelor tragediei din Clubul Colectiv.

Marți a fost audiat și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, după ce procurorii Parchetului General au deschis un dosar deschis ca urmare a plângerii părinților victimelor și supravietuitorilor tragediei de la Colectiv, care au acuzat autoritățile de neglijență și ucidere din culpă.

În 30 octombrie 2019, se vor împlini 4 ani de la tragedia din clubul bucureştean Colectiv. În urma incendiului, au murit la faţa locului 26 de persoane, iar apoi mulţi dintre răniţii internaţi, numărul victimelor ajungând atunci la 64. Printre cei care şi-au pierdut viaţa în urma tragediei erau artişti, fotografi, jurnalişti, olimpici şi studenţi. Ulterior, la un şi 9 luni după tragedie, un alt tânăr a murit, ridicând bilanţul total la 65.

De asemenea, zeci de persoane încă se află sub tratament pentru a-şi îngriji rănile.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

5 Comentarii

  1. Banicioiu e printre primii vinovati,dar si Arafat,din cauza deciziilor lui nu au ajuns la victime ambulantele firmelor private!Povestea e incalcita,dar sunt cativa care nu ar trebui sa mai vada lumina zilei…

  2. Dacă a ”trebuit ca să moară oameni” ca sa cada un guvern acum 4 ani de zile dece n-a spus nimeni pâna azi cine sunt vinovați ? Probabil ca cei implicati își vad liniștiți de viata lor și a familiilor lor cu buzunarele doldora de euroi luati de la cei pe care ei i-au ”ajutat” sa desfășoare acea activitate!!!!!E doar o parere.Inadmisibil ca o asemenea ancheta sa nu se termine după 4 ani….se așteapta prescrierea faptelor ?

  3. Interesant momentul in care sunt chemati la DNA,in functie de programul lui Mandolina la negocieri anumiti indivizi care sunt suspecti de nealiniere la formarea guvernului meu :initial Barna din ochii lui Klaus,pentru coruptia dovedita de mai bine de 5 ani,de parca pana acum s-a lucrat in draci in dosarelul lui,practic clasat…sau pretinul lui Plagi Ponti,doftorul Banicioiu,pentru probabil vreo neglijenta la tratamente(tot rele)in cazul Colectiv.Deci doua santaje dintr-un foc,depinde azi de Ponti cat de pretin e,si in caz pozitiv DNA va mai astepta 5 ani la alta ocazie,iar barna din ochi probabil ca a rezolvat-o…deocamdata. Eu cred ca in caz de netrecere a clasei,mandolina va primi si el o citatie,pentru stim noi ce,sau te miri ce si asta numai daca face galagie Sica,cand ii va lua fata guralivul lui Gusa,Rares,pretinul lui Klaus…Acum n-ar fi mare paguba pentru multi liberali care,cu acasta ocazie vor frdona slagarul:”Ce bine-mi pare c-ai luat plasa !”

  4. Pe proprietarii clubului și organizatorii concertului nu-i amintește la doi pompieri și trei graficieni domnul avocat Ursu strălucit procuror militar, președintele Tribunalui militar în timpul “Revoluției” din decembrie1989 și al judecării lui Nicolae Ceaușescu și Elena Ceaușescu și a execuției acestora. Procurorul de caz pentru Nicu Ceaușescu, ministru de interne 1990, 1991. Peroada amintită a fost o perioadă plină calm, de transparență juridică, fară morți, răniți, disparuți. Este de foarte de neînțeles pe cine au ales să-i apere, victimele și rudelele victimelor tragediei Colectiv!

  5. Fratilor daca si crucisatorului CTP i s-a sculat madularul in direct si la o ora de varf, e groasa rau de tot! Dupa ce a vazut filmul ascuns „colectiv”, CTP-ul este revoltat ca un pompier facea selectia celor cu sanse de viata din mormanul de „mano cornuto” de la Colectiv! Nu a fost revoltat ca solda militarilor (care mai si mor pe frontul strainilor sau in foc) este de rasul curcilor fata de cei care nu se dau jos din pat pentru 40.000 de euro! Nu a fost la fel de vehement cand iubirea lui fata de infractorul suprem Johannis (6 case din meditatii + fara numar pentru GEG/ fascisti) a spus ” a trebuit sa moara oameni ca sa-si instaleze guvernul lui”! Felicitari „curveta”!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.