Bilanț coronavirus: Aproape 2.800 de cazuri noi

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 2.796 de cazuri noi de infectare cu coronavirus, iar 195 de pacienți au murit. 1.380 de persoane sunt internate la ATI.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 2.796 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19). Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 650 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Până astăzi, 55.617 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 23.11.2021 (10:00) – 24.11.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 231 de decese (122 bărbați și 109 femei), din care 36 anterioare intervalului de referință, ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Brăila, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Ialomița, Iași, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vâlcea și Municipiul București.

Dintre cele 231 de decese, 2 au fost înregistrate la categoria de vârstă 30-39 ani, 8 la categoria de vârstă 40-49 ani, 19 la categoria de vârstă 50-59 ani, 50 la categoria de vârstă 60-69 ani, 74 la categoria de vârstă 70-79 ani și 78 la categoria de vârstă peste 80 ani.

214 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 11 pacienți decedați nu au înregistrat comorbidități, iar pentru 6 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

Au fost raportate 36 de decese anterioare intervalului de referință, survenite în județele Bacău, Brașov, Buzău, Galați, Giurgiu, Iași, Mureș, Suceava, în lunile octombrie 2021 și noiembrie 2021. În intervalul de referință au fost raportate 195 de decese.

Din totalul de 231 de pacienți decedați, 204 erau nevaccinați și 27 vaccinați. Cei 27 de pacienți decedați vaccinați aveau vârste cuprinse între grupele de vârstă 50-59 ani și peste 80 de ani. 26 dintre pacienții vaccinați care au decedat prezentau comorbidități, iar pentru 1 pacient nu au fost raportate comorbidități.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 9.452. Dintre acestea, 1.380 sunt internate la ATI. Dintre cei 1.380 de pacienți internați la ATI, 136 au certificat care atestă vaccinarea.
Din totalul pacienților internați, 150 sunt minori, 135 fiind internați în secții și 15 la ATI.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 10.659.331 teste RT-PCR și 5.171.775 de teste rapide antigenice. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 15.939 de teste RT-PCR (8.811 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 7.128 la cerere) și 31.203 teste rapide antigenice.

Pe teritoriul României, 46.169 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 9.675 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 52.358 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 64 de persoane.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 1.680 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 315 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, polițiștii și jandarmii au aplicat, în ziua de 23 noiembrie, 2.000 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 369.950 lei.

De asemenea, prin structurile abilitate ale Poliției, a fost întocmit, ieri, un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 Cod Penal.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

7 Comentarii

  1. Un studiu din Germania (despre care a vorbit Virologul Kekulé intr-un interviu) a aratat ca sansele de infectare si imbolnavire a celor nevaxinati este mai mica decit a celor ce s-au vaxinat. Explicatia este mei mult de natura psihologica decit virologica.

    Cei nevaxinati sunt mult mai grijulii sa nu se infecteze, evita multimi de oameni si se protejeaza pe unde trebuie sa mearga pentru cumparaturi sau alte treburi.

    Cei vaxinati se cred protejati! Semiadevar ce a fost propagata prin mass media de la inceputuul primelor tratamente experimentale cu mRNAnumite gresit vaccinuri, ca dupa vaxinare ar fi protejati de Corona. Cei vaxinati se cred protejati si nu isi fac griji ca ar pati ceva daca sunt infectati prin zonele pe unde merg. Aceste asigurari ca dupa vaxinare esti protejat a fost repetat mereu prin presa si televiziunea multor tari, si inca mai pot fi citite pe situri oficiale ale ministerelor de sanatate din diverse tari, chiar europene.

    Asa se face ca cei vaxinati se infectteaza mai usor cu virusul Corona, infecteaza apoi mai usor pe altii si se imbolnavesc in acelasi procent ca cei nevaxinati si infectati. O socoteala simplist la nemti zicea ca din 50000 de infectati cam 400 se imbolnavesc, din care cam 1,8% ajung la intensive. Si fluctuiatia de bolnavi cu Corona de la intensive este aprocimativ stabila, marea majoritate parasind spitalul ca vindecati. Cifra deceselor e asa de mica incit se prefera pausal sa se puna la gramada cu cei cu comornitati ce puteau sa moara si din celelalte suferinte sau boli.

    Si vina pentru cifrele mari se pun in circa celor ce nu s-au vaxinat! Ca in povestea cu „Acarul Păun”.

  2. URSULA SI HEIKO VON DER LEYEN ANCHETATI SI DEFERITI JUSTITIEI PENTRU RUINAREA TARILOR UNIUNII EUROPENE. UNIUNEA EUROPEANA ESTE UN CUIB DE TALHARI JEFUITORI…IAR ROMANII EUROPARLAMENTARI SI FUNCTIONARI ACOLO SLUGI NETREBNICE SI TRADATOARE CARE MERITA SCUIPATI PE STRADA SI LOCUL LOR E LA PUSCARIE…DAR ACOLO SA VA TRAZNEASCA PE TOTI DUMNEZEU. POPORUL SI-A TRIMIS SATANELE IN TARA SATANEI SI SATANISTILOR..BELGIA..RUINA EI!

  3. Va rog sa distribuiti acest studiu aparut in revista Cardiology. Riscul de sindrom coronarian acut se dubleaza dupa vaccinarea anti-Covid. Studiu pe multe sute de pacienti monitorizati timp de 8 ani. Salvati-va vaccinatii, duceti-i la analize cardio-vasculare. Prioritar.
    https://www.youtube.com/watch?v=mqxhmyDvcMI

  4. @Csaba:
    Este adevarul crunt pe care tarile respectabile si serioase il accepta, aceste tari nu forteaza vaccinarea, in schimb, admit testarea odata sau de 2 ori pe saptamana!

  5. @parere… Si acestet test, 2 doua ori pe saptamina, duc la o concluzie , cum ar spune ori ce statistician profeionist, ce e doar o parere de birou buna de argumentatie la o bere.

    Daca s-ar face testela la toata populatia, adica 100%, de doua ori pe saptamina si s-ar corecta cu marja de eroare a testelor, care o fi ea, atunci s-ar putea trage concluzii bazate pe realitate. Insa mposibil de realizat in prcatica.

    Facind insa testele pe cine se nimereste, adica cine trebuie sa mearga la servici, sa se urce in avion sau tren sau vapor, sau cine nimereste pe la vre-o urgenta si e testat din oficiu, ai acelasi nivel de adevar ca atunci cind cineva se plimba de la un birou la altul, intr-o firma mare, si fiecare ce parere are de patron.

    Sau te asezi la o statie de metrou, practica des utilizata de institutele de statistica din Romania, si pui niste ne-specialisti sa intrebe, prin sondaj , lume care trece pe acolo, de la 9 la 12. Bineinteles ca nu prinzi pe cei ce se grabesc dimineata la prima ora si nici pe cei stresati, ii intreaba pe cei dupa propriul chef sau din lene, si apoi se numeste numarul de interogati in text ca un esantion reprezentativ, ce duce la o concluzie dupa cum isi doreste cel ce plateste studiul. Totul matematic corect, dontologic insa indielnic. Dar cum spuneau vechii Romani, banii nu au miros!

  6. înseamnă tagaduirea Domnului nostru Iisus Hristos, şi constituie îndepărtarea de Dumnezeu.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.