Bombele ruseşti au lovit şi în patrimoniul UNESCO

Agenția culturală a ONU afirmă că cel puțin 53 de situri istorice, clădiri religioase și muzee ucrainene au fost avariate sau parțial distruse de la începutul războiului, potrivit BBC.

UNESCO a precizat că lista nu este exhaustivă, iar experții continuă să verifice rapoartele privind alte daune.

Pagubele aduse la 29 de situri religioase, 16 clădiri istorice, patru muzee și patru monumente au fost verificate cu ajutorul imaginilor din satelit și a rapoartelor martorilor.

Mai mult de 12 dintre aceste situri se află în Harkov, una dintre zonele din Ucraina cele mai afectate de bombardamente.

Lista nu include nicio informație despre situri sau clădiri din orașul asediat Mariupol.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

10 Comentarii

  1. Nu v-ati saturat de idiotenia usereista inventata in 10 Aug., cea cu „extragerea din multime” ? E razboi, nene, nu vi s-a spus, „la razboi, ca la razboi”. In plus, il faceti nebun pe Phutin, dar vreti sa actioneze cu ratiune !!! Dupa o luna n-ati inteles ca Ukraina si locuitorii ei sunt pedepsiti, nu doreste cineva sa conduca o tara distrusa, un teritoriu dorit sa fie „no man’s land” ? Iar occidentalii, femei rationale, trimit arme si echipamente pentru „mentinerea pacii” !!!

  2. Alte minciuni gogonate, de data asta marca mizeriei mincatoare de bani (si rahat) numita UNESCO ! Daca o bisericuta de tara, ca cea din imagine, e considerata „monument istoric”, ne-au convins ! Si, inca o data, la fel cum un „civil” cu arma in mina devine combatant si deci tinta legitima (neprotejat de catre nici o conventie internationala), la fel si o cladire in care s-au refugiat si ascuns soldati sau civili inarmati care pregatesc ambuscade devine posibila tinta (cineva mai cinic ar putea spune ca : „nu poti face omleta fara sa spargi oua !”) Ps : daca va uitati la imaginile filmate din drona (de exemplu e ceva filmat la Mariupol, cred, unde se vede o catedrala NEATINSA in mijlocul unui cimp de ruine pe sute de metri !) veti vedea ca in principal cladirile tip blocuri de locuinte au fost atinse sau chiar distruse de bombardamente sau lupte.

  3. Foarte bine sa nu mai ramana piatra pe piatra, urmatoarea pe lista trebuie sa fie Romania

  4. Asa au facut si talibanii cand au distrus cu tunurile nu stiu ce temple vechi de mii de ani.
    Doar nu credeti ca Putina are o mentalitate mai evoluata decat a talibanilor!……[Rumburak fan Putina]

  5. imaginea asta s-a difuzat inca de acum trei saptamani. Si nu bisericuta arde, ci o constructie din spatele ei. Si nu sunt sigur ca e mana rusilor. Khazarii lui Zelenski sunt in stare sa arda tot ce e crestin, chiar daca apartine UNESCO.

  6. In Kpspvo, ata de drag SUA, numai pana in 2004 au fost distruse 25 de biserici sarbe, au incendiat manastirea Sf.Arhangheli din Kosovo, aflata la cativa km de orasul Prizren. Manastirea are o vechime de peste 650 de anisi este monument patronat de UNESCO. Cladirea era pazita de soldati din trupele internationale, care insa n-au putut interveni decat pentru a salva persoanele aflate la ora respectiva in manastire. De asemenea, au fost distruse in cursul aceleiasi zile sau in zilele urmatoare si sediul Facultatii de Teologie Ortodoxa si cel al resedintei episcopale din Prizren.

    Si nu am vazut nici o supare internationala.Prapad a facut si NATO.
    Aproximativ 300 de mii de bombe au fost aruncate pe întreg teritoriul fostei Iugoslavii și au fost trase peste 1 mie de rachete.
    Nu a cerut nimeni procese la Haga si presedintele SUA nu a fost facut criminal si macelar.

  7. Orașul Harkov a fost fondat pe la mijlocul secolului al XVII-lea (23 august 1654).

    Printre atracțiile turistice ale orașului Harkov se află: clădirea Gosprom, Complexul Memorial, Piața Libertății, monumentul lui Taras Șevcenko, Catedrala Uspenski, Muzeul Miliției, Catedrala Pokriv, Parcul T. Șevcenko, funicularul din Harkov, calea ferată cu ecartament mic pentru copii și altele.

    [[According to archive documents, the leader of the re-settlers (1654) was otaman Ivan Kryvoshlyk. The fortress was named for the Kharkiv River. There is a folk etymology that connects the name of both the city and the river to a legendary cossack founder named Khark. At first the settlement was self-governed under the jurisdiction of a voivode from Chuhuiv that is 40 kilometres (25 mi) to the east. The first appointed voivode from Moscow was Voyin Selifontov in 1656 who started to build a local ostrog (fort). At that time the population of Kharkiv was just over 1000, half of whom were local cossacks, while Selifontov brought along a Moscow garrison of another 70 servicemen. The first Kharkiv voivode was replaced in two years after constantly complaining that locals refused to cooperate in building the fort. Kharkiv also became the centre of the local Sloboda cossack regiment as the area surrounding the Belgorod fortress was being heavily militarized. ]]

  8. @valah e un hungur iredentist care acum cateva zile isi exprima dorinta explicita pe forum ca si Romania va fi invadata de rusi.
    V-ati prins?
    Daca rusii ne invadeaza—–>ne vor dezmembra tzara —–> ptr ca Victor Orban l-a lins in dos pe Putin ====> Putin le va da ungurilor Ardealul
    Din aceasta speranta provine dragostea nemaipomenita a hunguriloer ptr Putina-Voda si ptr crimele pe care le fac rusii in Ucraina.
    Pe forum sunt 4 unguri:
    -Balsoi Medvedi
    -Valah
    -qwert
    -inca unul care imi cloneaza nick-ul si foloseste diverse nume

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.