BREAKING NEWS. Rusia reduce și mai mult gazele spre Germania

Grupul rus Gazprom a anunţat luni că va opri, pentru mentenanţă, o altă turbină din cadrul gazoductului Nord Stream 1, ceea ce înseamnă o nouă reducere drastică a livrărilor de gaze ruseşti spre Europa. Gazprom a precizat că, începând de miercuri, livrările de gaze via Nord Stream 1, vor coborî până la 33 de milioane de metri cubi pe zi, ceea ce înseamnă că Nord Stream 1 va funcţiona la doar 20% din capacitate.

„Capacitatea de distribuţie a staţiei Portovaia va scădea la 33 de milioane de metri cubi pe zi începând de miercuri, 27 iulie”, a comunicat luni după-amiază compania Gazprom, conform Agenţiei France-Presse.

Ministrul german al economiei Robert Habeck l-a acuzat pe preşedintele rus Vladimir Putin că face un ”joc duplicitar” în legătură cu reducerea livrărilor de gaz rusesc cauzate de presupuse probleme cu o turbină reparată din Germania, transmite luni DPA.

”Nu există motive tehnice pentru scăderea livrărilor. Turbina este gata pentru livrare către Rusia”, a spus Habeck.

El a adăugat că documentele de export ale Siemens Energy sunt complete, dar Rusia refuză să emită documentele de import. Compania Siemens Energy a confirmat că turbina va putea pleca din Germania spre Rusia de îndată ce documentele vor fi finalizate.

”Rusia încalcă contractele şi dă vina pe alţii. Putin face un joc duplicitar. El încearcă să slăbească sprijinul mare pentru Ucraina şi să pună o frână societăţilor noastre. Pentru a face asta, el menţine incertitudinea şi creşte preţurile. Noi contracarăm acest lucru prin unitate şi acţiune concentrată”, a adăugat ministrul german.

Gazprom redusese deja de la 167 de milioane de metri cubi la 67 de milioane de metri cubi livrările de gaze prin conducta Nord Stream 1. Acum, producţia va fi diminuată la nivelul de doar 20%, notează publicaţia Die Welt.

Rusia a susţinut că va fi nevoită să reducă fluxul de gaz spre Germania dacă nu va primi la timp, din cauza sancţiunilor, o turbină din Canada. Dar Germania a depus eforturi şi a livrat Rusiei turbina respectivă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 4
Author

23 de Comentarii

  1. Poate uni chiar vor muri de frică. Nu glumesc.
    „va scădea la 33 de milioane de metri cubi”
    33

  2. Imediat ce turbina din Canada a ajuns în Nord Stream, o altă turbină a fost oprită pentru întreținere. Din 27 iulie.
    Având în vedere acest lucru, pomparea gazului prin Nord Stream către Europa va scădea la 33 de milioane de metri cubi pe zi.

    Desigur, prețurile la gaz au crescut din nou. Volumele actuale de gaz nu sunt suficiente pentru a umple depozitele pentru iarna care vine.
    Această decizie lovește cel mai puternic Germania, a cărei industrie este dependentă în mod critic de gazul rusesc.

    Va fi interesant de văzut cât timp va dura reparația celeilalte turbine și dacă vor începe lucrările de reparație la cele rămase înainte de iarnă.

  3. UE impune sanctiuni Rusiei cu care nu se afla in razboi, provocandu-i pierderi. Rusia riposteaza si impune contrasanctiuni UE din care pierde UE.
    Doi se bat deocamdata economic si SUA castiga. Cine-i fraieru’ la faza asta, nu cumva cei 2 care au fost pusi in situatia sa se bata?

  4. Excelent!
    Sa se… aia singuri rahatii de nemți.
    Cu cât mai repede fac implozie scăpăm și noi de reichul lor ?

  5. Olaf dragutza nu exista niciun motiv tehnic dar exista un motiv legat de schizofrenia voastra avansata: Daca pui sanctiuni financiare si economice Rusiei ca sa o bagi in faliment te astepti ca Rusia sa-ti livreze gaze intocmai si la timp?? Pe bune?? Mergeti la doctori si tratati-va!

  6. Eu nu prea îi înțeleg pe nemți: deci ei tocmai au livrat Ucrainei armament ca să-i omoare pe ruși (blindate antiaeriene Ghepard și muniție aferentă din belșug plus obuziere cu bătaie de 40 km) și așteaptă în contrapartidă de la ruși gaz ieftin și mult!?!

  7. Dacă crezi povestea oficială nu e nimic de înțeles. Cei ce conduc Germania conduc și Rusia precum restul lumii. Iar asta demult, sute de ani.

  8. Neluțu Omăt v-a avertizat că vine iarna. E amuzantă cu tentă de imbecilitate afirmația că oprirea gazelor e „joc duplicitar și Rusia încalcă contractele”. Păi și depozitele din bănci se fac pe bază de contract. I-ați blocat Rusiei banii , ei vă închid robinetul. O chestie neașteptată? Înseamnă că sunteți dobitoci dacă nu ați anticipat. Desigur, acum o să răbdăm toți frigul pentru tâmpeniile voastre și ale americanilor.

  9. @ Tex Willer Dupa cate am citit de la ambele parti,exista un contract Siemens-Gazprom pana in 2024 in care rusii mai pot trimite inca 5 turbine/compresoare la reparatii conform shemei de intretinere.Nu este o surpriza,totul este planificat si cunoscut.

  10. Nu prea vad care e problema. Europeanul se sacrifica. Iar daca n-are chef sa se sacrifice e liber sa protesteze. Atat timp cat nu protesteaza totul e bine si frumos. Aaaa, ca s-ar putea ca protestele lui sa nu fie luate in seama (sau, mai rau, sa fie chiar reprimate) de marea conducere democratica europeana ? Ghinion, schimbati conducerea daca nu va place. Dar, in principiu, europeanul e gata sa se sacrifice, mai ales ca sacrificiul va fi „solidar” (adica unii, aia mai saraci, se vor sacrifica mai mult decat altii). De exemplu, maharul de la Bruxelles in mod sigur va consuma fix aceeasi cantitate de energie ca si saracul din Romania … care nu va fi aceeasi cantitate intrucat maharul e „important” iar saracul e „cantitate neglijabila”. Dar, la urma urmei, e posibil ca saracului sa-i placa distributia asta profund echitabila.

  11. Ceea ce nu inteleg multi este ca pentru Rusia este vital exportul de gaze si petrol catre Europa. Piata asiatica nu poate prelua decat 10% din aceste cantitati la preturi derizorii.
    Pentru Rusia ar fi o catastrofa sa opreasca fluxul de gaze spre Europa. Dar nu se stie, cu dementul de la Kremlin e posibil orice.

  12. Avem președinte Neamț și un asasin economic la energie gazul romanesc se duce la nemți.

  13. @tetea
    Asa e, Rusia e disperata sa vanda gaz cat mai mult, chiar si mai ieftin, numai sa vanda! De aceea pompeaza pe toate tevile catre iuropa!
    Sa ne spui daca ti-e frig cand te trezesti din visul asta!

  14. Fapte, nu propaganda.
    Top 3 cumparatori de titei rusesc: China, india si … Arabia Saudita (impreuna cu ceva emirate din Golf).
    Pretul barilului este la 150$, ei cumpara cu 100 de la rusi, incarca in petroliere sub pavilion panamez si il duc 100 km pana in Lituania, Estonia, ca aia nu mai vor titei rusesc!
    Diferenta de pret o platesc fraierii.

  15. Actualii guvernanti nemti oare pot accepts ca BMW sau Audi sa coste cu 30 % mai mult ?Din drag de Ukraina?De dragul solidaritatii euroatlante?
    Accepta ca nemtii sa fie Mai nespalati si sa le for frig?
    Ungurii…
    Dar rromanii?

  16. Le întrerupe rușii gazul la nemți de tot, până la iarnă
    Asta-i când livrezi Ghepard și Cezar.
    Nato este în război cu Rusia de-acuma mai pe direct așa, numai soldații fiind ucraineni. A ziso chiar șăfu la NATO

  17. … pai parca mai ieri nemtii anuntau livrari de tancuri Leopard catre Ucraina, nu ? …

  18. @Zulu, se pare ca tu intelegi economia la fel ca pisica mea. Macar asta se cere singura afara.
    Daca era asa de simplu de mult Rusia inchidea robinetul.
    Nici China nu-si permite un razboi pe fata cu occidentul. S-ar intoarce la maieuri,chiloti si unghiere.

  19. Drăguță! Unde ai absolvit facultatea de economie de științe?…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.