Budăi trebosul și Drulă nervosul

Liderul USR, Cătălin Drulă, îl acuză pe ministrul Muncii, Marius Budăi, după ce acesta a anunțat că nu se prezintă luni  la moţiunea simplă împotriva sa, pe motiv că are alt program,

„Marius Budăi, ministrul PSD al pensiilor speciale, fuge de Parlament. Ministrul PSD Marius Budăi trebuia să se prezinte luni la moţiunea simplă, depusă de USR şi Forţa Dreptei, dar a anunţat că are alt program. Este un nou ministru al Guvernului PSD – PNL care refuză să se supună controlului parlamentar şi sfidează Constituţia. (…) USR a cerut reprogramarea moţiunii în cel mai scurt timp”, afirmă Drulă, într-un comunicat transmis, sâmbătă.

Liderul USR precizează că ministrul social-democrat trebuia să vină să explice de ce a trimis în Parlament o lege care nu desfiinţează nicio pensie specială, deşi eliminarea pensiilor speciale este o reformă obligatorie introdusă de USR în PNRR. „Pentru Marius Budăi, faptul că România riscă să piardă miliarde de euro, bani din PNRR, nu e important. Important e ca pensia specială de 18.000 de lei a lui Ciucă să rămână intactă. Aşa că refuză să vină în Parlament să dea explicaţii pentru felul în care cu bună ştiinţă pune în pericol dezvoltarea României. Un laş care fuge de responsabilitate”, spune preşedintele USR.

Ministerul Muncii a transmis, sâmbătă, după amânarea dezbaterii moţiunii împotriva lui Marius Budăi, care trebuia să aibă loc luni, că vizita lui Marius Budăi, în Spania este programată de luni de zile, dinainte ca USR să depună moţiunea simplă. Instituţia afirmă că ministrul Marius Budăi se va prezenta în faţa Parlamentului cât mai curând posibil, la data care va fi stabilită de Biroul Permanent al instituţiei, pentru a explica stadiul Reformei privind pensiile de serviciu, pe care USR nu a reuşit să le reformeze atunci când a guvernat.

”Vizita ministrului Muncii, Marius Budăi, în Spania este programată de luni de zile, dinainte ca USR să depună moţiunea simplă de cenzură”, transmite ministerul.

Potrivit Ministerului Muncii, programul vizitei include, printre altele, o întâlnire cu omologul spaniol  Jose Luis Escriva, dar şi semnarea unei Declaraţii comune de intenţie.

”Ministrul Marius Budăi se va prezenta în faţa Parlamentului cât mai curând posibil, la data care va fi stabilită de Biroul Permanent al instituţiei, pentru a explica stadiul Reformei privind pensiile de serviciu, pe care USR nu a reuşit să le reformeze atunci când a guvernat!”, se mai precizează în comunicat.

Deputaţii USR şi Forţa Dreptei au depus marţi, în plenul Camerei Deputaţilor, moţiunea simplă intitulată „Marius Budăi – ministrul salvării pensiilor speciale”.

Moţiunea simplă împotriva ministrului Muncii, Marius Budăi, urma să fie dezbătută în plenul Camerei Deputaţilor luni şi să fie votată marţi.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3
Author

11 Comentarii

  1. Dau și uSECUricii din flașnetă fiindcă știu că nu se-ntamplă nimic cu „SPECIALII”…
    Dacă ajungeți iar la cașcaval, puneți din nou batista pe țambal, fomiștilor !
    Dar titlul moțiunii e hazos…?

  2. Tot ce a facut PSD-ul in problema pensiilor contributive incepand cu legea 127, si a celor speciale, nu a facut decat sa confirme ca nu au avut niciodata intentia de a acorda majorarea de 40% prevazuta in lege, si nici de eliminare a pomenilor speciale. Daca voiau cu adevarat, conditiile economice de atunci permiteau majorarea pensiilor cu 40% inca de la promulgarea legii 127. Nu era nevoie sa fie impartita in 2 etape, cu atat mai mult cu cat in contul acesei majorari prevazute, anterior, pensiile nu au mai fost indexate cum ar fi trebuit, conform legii 210. Asa ca majorarea totala ar fi fost mult mai mica, putin peste 30%. Pentru a doua majorare prevazuta in lege, de 25%, au fixat o data cam ca la „sfantul asteapta”, timp in care ar fi gasit o cale sa nu o mai aplice. Nu a mai fost cazul, ca au picat voit-fortat. Nua fost altceva decat inselarea electoratului de varsta a trei-a. Dupa „pupat piata independentei si dezintoxicare”, PSD-l, acum un pretios aliat cu „partidul meu”, a uitat, normal, de propria lege. Insa nu a uitat sa-si protejeze copiii, pomanagii speciali, creatia lor, pe care Ponta i-a bagat din nou la portie, ca Basescu ii taiase. Singura masura buna luata de individul asta. In concluzie, tot show-ul facut de Budai pe la televiziuni varsand lacrimi de crocodil de mila „seniorilor” nu e decat o bataie de joc sfidatoare la adresa acestora. PSD-ul, in realitate nu a vrut niciodata sa respecte legea 127 si nici sa elimine pomenile speciale. Baletul intre ce zic si ce fac e evident.

  3. mecla lui Budai. Ati avea curaj sa il trimiteti la colt, dipa ziare??? Pe futadores asta, moartea pensionarelor?
    Vai de tara cu asemenea specimene la conducere!

  4. Guvernul roman nu sufla in fata Comisiei Europene. Daca pana si Planurile Cincinale se elaboreaza la Bruxel, acolo e si comanda.

  5. Drula Sekuristu ,organul de partid(asa se numeste in poporul userist Drula,fara ă)loveste in prostul clasei PSD Budăi,prins cu arcanul prin Moldova
    Nu aavem noroc la nume de familie printre politicieni,si pace !Cum ar fi sa zica poporul PSD: Ma duc cu Drula(ă) la Budă (i),să-l o scot la aer!

  6. avem cea mai mica diferenta intre vesta de pensionare 65 de ani si speranta de viata 73 de ani (aici intra si specialii) dar nu se sesizeaza nimeni! ca sa iesi la pensie anticipat la 60 de ani trebuie sa ai conform legii 43 de ani contributie adica sa muncesti de la 17 ani, o mare aberatie, grupele de munca au disparut pentru ca multinationalele trebuiau sa plateasca la stat. Ma mir ca nu spun in lege ca poti iesi la pensie la 40 de ani dar sa ai 60 de ani de contributie si evident in comentariul meu nu ma refer la speciali!!

  7. Pentru ministrul pensiilor speciale, faptul că România riscă să piardă miliarde de euro, bani din PNRR, nu e important. Important e ca pensia specială de 18.000 de lei a lui Ciucă să rămână intactă.
    Corect!
    Si a nevestei lui Ciuca.

  8. Sinistrul Budăi parcă e broker de pensii anunță pe RTV creșteri spectaculoase la bursa de pensii seara urmate de prăbușiri spectaculoase că era un fake.

  9. axon Ba trompeta stricata.Tu ori esti un pensionar special, ori esti un frustrat prost. Tu nu vezi furtul din bani publici al impostorilor cu pensii speciale? Tot altii sunt de vina, nu? Nu fi prost.Nu mai pune botul la dezinformari.Raul este aici in dacia libera.

  10. Cica, Romania e pe maini bune, e siguranta si incredere, e o familie extinsa si unita, la ce? La infractionalitate, la violenta, la certuri si scandaluri, la minciuni si manipulari, la hotii si escrocherii, la vanzari de orice fara asumari, la imbolnavirea populatiei cu orice tratamente, hrana si imbracaminte din importuri? Familoa e compusa din tata=plavanul, si mama=politica la nivel inalt, copii sunt cetatenii din tara. Vedeti sau gasiti ceva bun la mama si tata ca sa luati exemplu demn de urmat, in afara de certuri, scandaluri si violenta de orice fel?! Aceasta familie a Romaniei e o familie de infractori, o familie care trebuie anchetata si pedepsita exemplar, copii dati pe mainile altor familii care sa aiba grija de ei! Familia actuala de la conducerea tarii, datorita masurilor oribile luate si practicate cu copii(populatia din Romania) nu poate avea niciun drept de mandatar sau tutore privind educatia, cresterea si intretinerea copiilor(cetatenilor din Romania) pentru ca ii exploateaza nonstop in favoarea propriilor interese.

  11. De’ar fi fost mai tinerei/si pe „bunisii si parinsii nostri” i-ar fi sunat pi la doua noaptea … chombaliu’ !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.