Călătorie Virtuală prin Bucureștiul Interbelic

Explorați Bucureștiul interbelic prin intermediul tehnologiei de ultimă generație. Este invitația lansată de Studioul Cinematografic “Sahia Film” și PeachART tuturor celor care se vor plimba sâmbătă pe Calea Victoriei. Evenimentul unic în România are loc sâmbătă, 25 mai, de la ora 13 la ora 20, la Biblioteca Centrală Universitară ”Carol I”.

 

Imaginile de arhivă din Bucureștiul interbelic și personaje din perioada respectivă vor putea fi descoperite prin intermediul tehnologiei VR și al realității augmentate.

“Portal Interbelic Bucureștean reprezintă o aventură digitală de neuitat care îmbină imaginile Bucureștiului de altă data cu tehnologia de ultimă generație. Holul aulei Bibliotecii Centrale Universitare se va transforma pentru câteva ore într-o scenă interbelică magică prin care vizitatorii vor putea interacționa cu mediul înconjurător într-un mod inedit”, spune Silviu Moldoveanu, organizator și reprezentat Sahia Film.

Vizitatorii vor fi preluați în grupuri de câte 4 și ghidați prin Portalul Interbelic, unde vor primi informatiile necesare pentru a se familiariza cu modul de interacțiune cu cele trei tipuri de experiențe digitale: AR, VR individual și VR colectiv. Prin accesarea experienței AR, scene și personaje interbelice vor prinde viață în Holul Aulei BCU, iar prin experiența VR individuală, vizitatorii vor traversa Portalul și vor fi transpuși într-o sală de cinema interbelică, vizitând o galerie cu imagini și exponate de epocă.

De asemenea, în cadrul evenimentului, vizitatorii vor interacționa cu figuri marcante ale perioadei și vor explora evenimente culturale și sociale semnificative, prezentate în producții documentaristice de epocă, extrase din patrimoniul Sahia Film. Astfel, participanții pot înțelege și impactul acelor vremuri asupra Bucureștiului de astăzi.

La eveniment, vor fi prezenți și câțiva cursanți ai Academiei “Studiourile Buftea” care, sub coordonarea actriței Alma Alexandra Lascu, vor interpreta câteva scene de teatru inspirate din I.L Caragiale, scene la care publicul va putea participa activ, prin comenzi vocale.

“În luna lui Florar, care ne aduce primele semne ale rodului verii și promisiuni de călătorii de vacanță, vă invităm să faceți un popas în inima Bucureștiului, pe Calea Victoriei. Aici, promenada de sfârșit de săptămână a redevenit o tradiție în ultimii ani, într-o minunată regăsire a obiceiurilor cetății din secolul trecut. Am aflat despre acestea cu toții din poveștile copilăriei, din imagini și sunete păstrate cu grijă în scrinul bunicii, în scrisori, în cărți, în albume și pe discuri de patefon. De această dată vă propunem un spațiu în care să explorăm ALTFEL scrinul cu amintiri, să le readucem la viață împreună’, spune Mihai Grădinaru, organizator și fondator PeachART.

Pentru a participa la eveniment, biletele se pot achiziționa la fața locului prin scanarea unui cod QR. Datorită caracteristicii speciale a desfășurării evenimentului, locurile sunt limitate.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

2 Comentarii

  1. Inainte sa vina la putere (editat) comuniști din Rusia,care au epurat și genocidat neamul romanesc și elita intelectuala și bisericească???🤔 da ….ăștia azi striga ANTISEMITI când le demaști si divulgi crimele ,torturile jaful și asuprirea!!!Stați liniștiți românii sant extrem de temerari, răbdători și rezilienți ,așa ne.a lăsat Domnu!Chiar daca ne înveninați copii cu DROGURI SI IDEOLIGIILE VOASTRE CRIMINALE SI BOLNAVE!!Vine și rândul nostru e foarte foarte aproape 🤗

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.