Camelia Bogdan. Ce înseamnă noul verdict pentru Voiculescu

Reacţii după ce Tribunalul Bucureşti a dispus suspendarea recuperării prejudiciului din dosarul lui Dan Voiculescu. Camelia Bogdan, judecătorul care a făcut parte din completul de la Curtea de Apel Bucureşti care l-a condamnat definitiv la 10 ani de închisoare pe Voiculescu, a declarat, pentru Epoch Times, că ”faptul că se suspendă executarea nu are vreo semnificaţie practică, deoarece autorităţile române nu mai intenţionau oricum să mai recupereze vreun cent de la domnul Dan Voiculescu, deşi măsurile de siguranţă nu se prescriu”.

Ea a arătat că ”nici spălarea banilor cu caracter autonom derivând din delapidarea banilor fostei Securităţi prin Crescent, a cărui procură a rămas la domnul Dan Voiculescu până la condamnarea definitivă, nu se prescrie, deoarece spălarea are loc în formă continuă din 1990 până în prezent”.

„Devine redundant să afirm că România, o pandemie a kleptocraţilor, îşi răscumpără infractorii. Măsura dispusă de Tribunalul  Bucureşti înfrânge autoritatea de lucru judecat al unei decizii definitive, decizie prin care am patentat în România standardele de confiscare a produsului infracţiunii de la terţi. De menţionat că în paragraful 6 al deciziei pronunţate de Curtea Europeană a Drepturilor Omului în cauza Voiculescu v. România (cauzele no. 493/15) and Camelia Rodica Voiculescu and others v.România (nos. 502/15, 1559/15, 2836/15, and 2839/15), Curtea a evidenţiat că ‘la 8 august 2014, Curtea de Apel  Bucureşti a pronunţat decizia definitivă în cauză. Instanţa a menţinut condamnările inculpaţilor într-o decizie motivată pe larg de 225 pagini, în care toate probele – inclusiv rapoarte ale experţilor, înscrisuri şi numeroase declaraţii ale martorilor – erau examinate cu atenţie. În plus, în baza probelor şi a argumentelor prezentate în faţa sa, instanţa a menţinut măsura sechestrului dispusă în cauză, considerând că prin instituirea sechestrului asupra produselor directe ale infracţiunii, precum în prezenta procedură, sunt respectate pe deplin dispoziţiile legislaţiei penale şi ale Constituţiei.’

Profesionalismul judecătorilor care au pronunţat decizia ICA (în completul prezidat de mine la Curtea de Apel  Bucureşti ) a trecut testul CEDO, şi nu există o mai mare satisfacţie pentru un judecător ca rezultatul muncii sale în materia recuperării produsului infracţiunii să se impună cu titlu de standard în materie. Am recuperat pentru statul român doar prin două decizii definitive pronunţate în cauzele privatizării frauduloase a Institutului de Chimie Alimentară şi a rafinăriei RAFO peste 350 milioane de EURO. Şi domnul Iancu s-a plâns la CEDO, iar în cauzele Alexandru-Marian IANCU şi alţii (2) contra României (cauza nr. 17934/15) şi AEI INVESTMENT INDUSTRY S.R.L. şi alţii(6) v. ROMÂNIA ( cauza 17910/2015) CEDO mi-a subliniat profesionalismul în administrarea probatoriilor şi justificarea sechestrelor în vederea confiscării produsului infracţiunii în lumina standardelor internaţionale.

Banii furaţi de infractori sunt ai societăţii române, iar eu nu am lăsat confiscările pe hârtie ci am dispus sechestre pentru garantarea eficacităţii ordinelor de confiscare. Nu există nicio scuză că produsele infracţiunii nu sunt recuperate de autorităţile din România, mai ales că în România, cu mici excepţii, se fură la vedere. În decizia 888 din 8.08.2014 prin care l-am condamnat pe domnul DAN VOICULESCU la 10 ani de închisoare am menţionat că a pus în operă una din cele mai rudimentare tipologii de spălare a banilor.

Dar Statul Român, prin ANAF şi ANABI (Agenţia Naţională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate), instituţiile care au ca principale atribuţii recuperarea produsului infracţiunii, produsul direct al infracţiunii ICA de la GARLEI 1 D domnului DAN VOICULESCU. Cu conivenţa domnului judecat Cucu de la Judecătoria Sectorului 1, domnul DAN VOICULESCU a reuşit în dosarul 27473/299/2018* refuzul intabulării la OCPI a celuilalt produs direct al infracţiunii de la GARLEI 1 B.

Faptul că se suspendă executarea nu are vreo semnificaţie practică, deoarece autorităţile române nu mai intenţionau oricum să mai recupereze vreun cent de la domnul DAN VOICULESCU, deşi măsurile de siguranţă nu se prescriu. Nici spălarea banilor cu caracter autonom derivând din delapidarea banilor fostei SECURITATI PRIN CRESCENT, a cărui procură a rămas la domnul DAN VOICULESCU până la condamnarea definitivă, nu se prescrie, deoarece spălarea are loc în formă continuă din 1990 până în prezent, spune printre altele Bogdan.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 7
Author

19 Comentarii

 1. „spălarea are loc în formă continuă din 1990 până în prezent”
  La infractori dementa loveste mai de timpuriu.

 2. Camelia Bogdan e cea exclusă din justiție, cumva? Una infractoare exclusă din entitatea justiție, bănuiesc că, inclusiv hotărârile judecătorești definitive date de aceasta infractoare devin nule și infractorul vizibil Voiculescu va fi curat că lacrima.

 3. Stat Eșuat condus de gloata de poolitruci,instituți oribile ca ANAF şi ANABI !
  A rămas cu milionele furate familia escrocului Felix.

 4. O caraghioasă huzurind în pensie specială, înrăită și obsedata de a da pedeapsa maximă, suferind că e doar 10 ani și nu 20 de ani de închisoare, prin care Justiția din România care îl are pe conștiință pe profesorul Gheorghe Mencinicopschi, cel mai implicat specialist în sănătatea alimentație cetățenilor României, care post închisoare absolut nevinovat, s-a prăpădit la 73 de ani. Am mai scris ceva asemănător dar s-a cenzurat.

 5. subsemnatul caruia in 1989 luna iulie mi s-a facut o perchezitie de 14 ore din ordinul lui voiculescu am fost sigur ca acest TIGAN MAFIOT CUM ERA CARACTERIZAT DE SOTIA LUI IANOS FAZECAS scapa basma curata/ antena 3 postul tv cu cei mai multi pupincuristi /lepre/mincinosi /manipulatori isi primeste rasplata. MARE MARE RUSINE .

 6. Cine sa facă recuperarea prejudiciilor?A avut grija Guvernul României în ședința din data de 23 mai, sa reorganizeze ANAF-ul și sa lase fără obiectul muncii Directia de cazuri speciale, cea care recupera prejudicii si punea sanctiuni internationale.De acum e liber la furat de la stat!

 7. Iesirea publica a numitei Bogdan Camelia e INADMISIBILA. INTERVENTIE NERUSINATA ÎNTR-O PROCEDURA CORECTA, desi susceptibila de apel. Individa rumega ranchiuni personale, incompatibile cu administrarea corecta a justitiei. @Cotidianul: Epoch Times al individei e-n mod evident e de-aruncat la gunoi. @parere: nu stiam ca madam a fost exclusa din magistratura. Decizie corecta din partea confratilor. @Adrian Ungureanu : intoxici. Voiculescu nu putea sa dea nici un „ordin” de perchezitie: nu era si niciodata n-a fost procuror si, dimpotriva, procurorii l-au persecutat si-l persecuta. @Emile: daca ar fi numai caraghioasa, individa n-ar fi (fost) periculoasa. Prejudiciile : Voiculescu trebuie sa si le recupereze, nu statul român: Voiculescu a renovat o cladire cazuta-n paragina, nu statul român, care se descotorisise de obligatii (cf. „actele normative” „dispuse” de unii de tip Isarescu Mugur, Nastase Adrian, Ponta si complicii + „echipele”- de infractori – Basescu-Johannis…) Unul din autorii discreditarii justitiei în România fiind Bogdan Camelia, „autoritate”-n materie. ps ” e liber de furat de la stat”: care „stat”? când România de dupa 1989 si-a distrus toate institutiile „regaliene”, statale (UE = „suveranitate … împartita”) si patrimoniile (istoric, arhitectural, legal – prin Maaaaccc-ovei -, cultural, cf. punerea la index a personalitati exceptionale, între care, Eminescu însusi, lasarea de izbeliste a caselor memoriale, subsidiile institutiilor de cultura -teatru, opera -, suprimate, fiindca asa-i „liberalismul”, distrugerea site-urilor arheologice, între care, Sarmisegetuza, de unde se fura pe rupte, si a patriminoniilor arhitectonice „retrocedate” ca sa ajunga ruine, când, între 1949-1992 fusesera institutii publice, case de copii, de cultura, etc.).

 8. Ha, ha! Traiască si-nfloriască democrația occidentală! Io-l votez pi Ciordacu ș’ banda lui…

 9. Colonie Marginală Eșuată, cu ~ 170 miliarde coco datorie externă !
  Trasă la edec de către Li🌈icii DemonRatsi Belicoși prin intermediul unei Caracatițe de masoni & se🌈ici…
  Hai pa, măR🤮g…

 10. Un turnator nenorocit, o țară nenorocita de securisti care au abuzat si furat o țara intreaga. Stat eșuat sub johannis si ciolacu si latrina3

 11. Insemna ca nu se atinge nimeni de seful securitatii , cum nimeni nu il atinge pe kgbistul Ilici

 12. Normal au ajuns la putere cei cu care a furat ,după ce a ieșit i.a pupat in dos și lingușit,acum v.afi santificat și transformat în, ,martir,,sfântul apostol al Digitalizarii VOICULESCU,prietene tine minte pe DUMNEZEU NU.L POTI MINTI SI Conrupe,Asa Ca fii înțelept și răscumpăra.ti cât mai poți locul langa El !

 13. Văd că au ieșit mulți la rampă să il salveze pe VARAN ! Antenele trebuie să lucreze pentru ”noua stabilitate politică”, deci trebuie să pompeze imagine în Colaiția asta plină de proști. CSM-ul oare s-o fi uitând prin dosarul ăsta ? Cum așa o hotărâre judecătorească definitivă nu este excutată ? Mai pomenim de ”stat de drept” , care ”stat” și care ”drept” ? Nu avem o adunătură de golani care pretind că ei sunt guvernatorii unei societăți civile ”funcționale”, cînd colo sunt un grup infracțional oraganizat (suv formă de stat capturat). Ciucă dacă tot te uiți în zare pe afișele matali , nu cumva ai văzut și Justiția pe unde e ? E departe de România ? Să ne spui și nouă dacă o zărești pe undeva.

 14. ”Faptul că se suspendă executarea nu are vreo semnificaţie practică, deoarece autorităţile române nu mai intenţionau oricum să mai recupereze vreun cent de la domnul DAN VOICULESCU”.
  De ce statul nu mai intentiona sa recupereze banii? Cumva nu are nevoie? A raspuns cineva penal pt lipsa de actiune? Sunt si in ac caz o gloata platita din bani publici. Asta plateste Romania. Indivizi care nu aduc decat prejudicii statului. De ce nu sunt trasi la raspundere? Pt ce primesc un salariu?
  Iese Ciolacu si ne spune ca mareste salarii, pensii, ne spune ca la dobitoci. Face ceva guvernul sa fie putina ordine in ceea ce conduce?! Sa-si faca fiecare treaba pt care este platit cu bani multi. NIMIC !!! Ne e greata sa-i mai auzim. Nu-i asculta nimeni, nu-i crede nimeni. Vorbesc doar pt ei.

 15. Da’ asta nu e aia care parcă murise? N-a murit nu ? Oricum, la ce față are… Dumnezeu cu mila!

 16. aide memoire
  “camelia bogdan exclusă definitiv din magistratură 2022”
  camelia bogdan aceiași din : ”Să-i vezi când vorbeau a doua zi, după condamnarea care, cum le-o spusese cu trei zile înainte, s-a împlinit. Și cum îmi spunea mâine îl luăm pe Mustață și intră Camelia Bogdan. Să-i vezi după o zi când spuneau am vorbit cu Camelia Bogdan și a spus că dacă aveam codul penal îi dădea 20 de ani, a putut să-i dea doar 10”, a spus Traian Băsescu.”

  acestă Camelia Bogdan ?
  acestă camelia bogdan pluton de execuție “păi bă bogdan eu te știu cine ești” să mă intereseze ce păreri are ?
  pentru ce sau pentru cât ?

  altminteri varanul a prestat corespunzător la licurici cu trustul său de presă licuriciul și pus slugile să-l recompenseze.
  cine e băiatul bun aici în poveste că mie îmi scapă ?

  se bat slugile americii peste țară cine să aibe privilegiul să lingă clanțele ambasadelor.
  ce treabă avem noi cu asta ?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.