„Captura” Poliției în cazul spălării banilor și falsului de monedă

Aproximativ 600 de persoane fizice și juridice au fost trimise în judecată, în primele șase luni ale anului, în România, pentru infracțiuni din sfera spălării banilor și falsului de monedă, în urma acțiunilor desfășurate de Poliția Română, potrivit unui comunicat transmis de IGPR duminică.

Conform sursei citate, în prima jumătate a acestui an, Poliția Română a desfășurat 93 de acțiuni operative care au vizat destructurarea a 52 de grupări organizate infracționale din sfera spălării banilor, falsului de monedă și finanțării terorismului, formate din 543 de membri.

„În această perioadă, au fost trimise în judecată 585 de persoane fizice și juridice, pentru săvârșirea a 1.387 de infracțiuni. Din totalul persoanelor ce au făcut obiectul anchetelor, 187 au fost reținute sau arestate. Polițiștii au instituit sechestru asigurător pe 1.937.006 lei, peste 740.000 de euro (dintre care 23.395 valoarea altor valute, transformate în euro), 35.631 de dolari, 465 de imobile, 405 autoturisme, 209 bucăți muniție, 50 de kg. de exploziv, 13 arme de foc, precum și alte bunuri, în valoare de 31.568 de lei. De asemenea, în urma activităților desfășurate de polițiști, au fost retrași din circulație, la nivel național, 188.230 de lei, 128.060 de euro, 58.193 de dolari și 955 de lire sterline, monedă falsă”, se menționează în comunicatul citat.

Pentru investigarea acestui tip de infracționalitate și protecția monedei unice europene, Poliția Română efectuează schimb operativ de informații cu statele UE prin EUROPOL și cu restul statelor lumii pe canalul INTERPOL.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.