Casa de expunere

Artistul, ca şi privitorul, se modelează continuu

Mâine, 22 februarie, este anunțată deschiderea unui spaţiu nou în Bucureşti, pe strada Carol Davila la numărul 101. Este vorba de Cazul 101, o casă transformată de câţiva tineri artişti într-un loc de intersecţie al artei cu experimentul.

Cei din spatele demersului au povestit că ideea din Cazul 101 este, la bază, o casă ale cărei camere au rolul de a fi transformate, recreate şi reinterpretate. Primul eveniment, care marchează şi deschiderea spaţiului, este vernisajul expoziţiei ,,Suprafață reflexivă, sau primele note în dosar“, alcătuită din 4 expoziţii, în 4 dintre camerele casei, în care fondatorii proiectului se descriu pe ei, ca artişti. Prin această expoziţie, Cazul 101 se prezintă ca un spaţiu deschis către modelări continue.

Cazul 101 se desfăşoară într-un spațiu necovențional ideologic care deconstruiește canoanele întru crearea de legături autentice și a unui context care să încurajeze şi să incomodeze, arată textul inițiatorilor.

Simona Abagiu, curatoarea expoziţiei ,,Suprafață reflexivă, sau primele note în dosar“, spune: ,,Cum nimic nu se poate dezvolta sau crește pe tărâmuri în continuă mișcare, patru artiști se angajează într-o funcționalitate axată nu pe ierarhie, ci pe interdependență. Una care poate cuprinde/asuma structurile actuale ale ironiei și sincerității, adevărului și relativismului, personalului și socialului ca pe niște orizonturi imprevizibile, dar cu conexiuni puternice, integrându-le într-un tot comun“. Vernisajul este programat de la ora 19.00. Expoziția poate fi vizitată până pe 25 martie, în fiecare sâmbătă (12.00 – 19.00), cu programare telefonică în prealabil.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Andrei Radulescu 226 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.