Castelul Corvinilor devine platou de filmare

Timp de două zile, marţi şi miercuri, o parte din Castelul Corvinilor din Hunedoara devine platou de filmare pentru producţia cinematografică intitulată „Noaptea lui Vlad”, în regia lui Ciprian Dumitraşcu, însă vizitarea monumentului istoric va fi permisă pentru public, a anunţat luni administraţia Muzeului Castelul Corvinilor.

„Filmările se vor desfăşura în perioada 9-11 aprilie, fără a restricţiona accesul vizitatorilor în Castel”, se precizează pe pagina de Facebook a Castelului Corvinilor.

De-a lungul anilor, Castelul Corvinilor a fost preferat ca decor pentru zeci de filme, aici fiind turnate o parte din scenele unor producţii ca „The Nun” (Călugăriţa, un film horror american), „Ghost Rider – Spirit of Vengeance” (Demonul Răzbunării, cu Nicholas Cage), „Mihai Viteazul”, „Întoarcerea lui Vodă Lăpuşneanu”, „Vlad” şi altele.

Castelul de la Hunedoara a trecut, de la 1 aprilie, la programul de vară, astfel că monumentul istoric poate fi vizitat de marţi până duminică între orele 9,00 şi 20,00 iar luni între orele 12,00 şi 20,00.

Anul trecut, Castelul Corvinilor a fost vizitat de 392.000 de turişti, conform datelor publicare de către Direcţia Generală de Administrare Monumente şi Promovare Turistică Hunedoara.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

6 Comentarii

  1. Ne va arata cum a stat arestat Vlad Tepes la castelul Corvinilor. Asa de arestat a fost, ca ii stiau toti de frica si le pruncea ca la Targoviste.
    Vom vedea cum bantuia Vlad, noaptea, prin hrubele castelului, prindea cat un hungur si-i beea (cum zic tulcenii) sangele bietului Pista.
    Sper sa vedem si lupta de la Baia, cand Mathias Magnificul a fugit cu 3 sageti infipte in fund si cu o sulita in spate. De unde se trage concluzia ca regele Mathias fugea foarte vitejeste, sa nu puna laba pe el Fanica cel iute la manie si aprig varsatoriu de sange nevinovatu si sa-l scurteze de cap. Norocul lui este ca a fost carat pe targa si salvat de niste romani ardeleni. Budoh olahi si ei.
    Regii si principii unguri au fost foarte viteji. Nu stiu sa fi ramas vreunul nebatut de valahii cei prosti……[Rumburak]

  2. @OMule,
    NU esti SIMPLU.
    Esti TAMPIT si RAU, pur si SMPLU.
    CaCaMAC erai din Nastere, oriCUM.

    Sper sa NU ne mai improsti cu Mizerii PUTUROASE.

  3. Dar a cui e “caselul Corvinilor” din Hunedoara? Nu l-a revendicat încă Biserica Catolică?, domnul Hunor K. ? că Hunedoara vine sigur de la neamul lui Hunor, dinainte de invocatul an 1000 etc…Ce nenorocire, ce dezastru să stea în picioare o construcție civilă din secolul XV și să razi de pe fața pământului un enorm strategic combinat combinat metalurgic din secolul XX, cunoscut în toată lumea industrială prin dotări, produse și specialiști. Da nu-i așa nu-i nimic importăm laminate din Ucraina, ați vecini sau îndepărtata China.

  4. Se pare că există o poveste conform căreia romînii care intră acolo sunt blestemați..E blestemul turculi care a săpqt fîntîna din centrul castelului,.care știa că au pierdut bătălii ți a devenit rob din cauza trădării valahilor..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.