Hunedoara, înapoi la fotbal

Slavă Domnului că stadionul „Michael Klein” din Hunedoara va fi dărîmat și va fi înlocuit de unul nou. Așa cum arată acum, ai crede că face parte dintr-un decor de lume părăsită.

De ce nu are Hunedoara un stadion mai de Dă-i Doamne!  este o poveste lungă și complicată. Vine  chiar de dinaintea epocii Mircea Lucescu, cea care a lansat numele unor sportivi  faimoși nu doar în județ, ci și în țară și prin Europa. Hunedoara perioadei Mircea Lucescu, Andone și Klein, Gabor, Rednic și Mateuț dă să renască. Parcă se ridică un nou val de entuziasm și performanță, parcă se întoarce roata timpului și o altă lumină cade peste oraș. Dispar unul cîte unul turnurile și  schelele, benzile rulante și conductele gigant, toate legate de combinat și încep să apară blocuri noi și case moderne și tot soiul de făbricuțe fără fum. Hunedoara are un centru pus la punct și este la un pas de a avea și un mall nou. Doar vechiul stadion al Corvinului a rămas ca în filmele rusești despre Siberia depărtată. Tribunele  căptușite cu tablă ruginită, cu scări înguste mărginite de balustrade legate cu sîrmă,  scaune sparte și mult cornier căptușit cu  tablă vopsită prin care iese rugina. Doar gazonul arată impecabil și o instalație de nocturnă închiriată pentru două meciuri din Cupa României (să mori de rîs, dar și asta are nume de casă de pariuri, ca și  tot campionatul primei divizii). În rest, stadionul Michael Klein își trăiește ultimele meciuri. Doar copiii care așteaptă echipele la tunelul închis cu plasă metalică spre ieșirea din teren ce mai trimit spre viitor. Stau cu mînuțele întinse printre zăbrele și așteaptă un jucător sau o vedetă să le dea cîte un „five” sau un autograf. Sunt atît de mulți, de nerăbdători și de îndrăgostiți de fotbal și de legați de  Corvinul că noua echipă a Hunedoarei are suficiente resurse pentru talente.

Euforie la Hunedoara! Corvinul, în finala Cupei României

Am trăit cu hunedorenii marea bucurie a orașului- calificarea în finala Cupei României. Spectacolul de la Hunedoara m-a înmuiat pînă la aducerile aminte din anii navetelor făcute de ai mei la Combinatul Siderurgic și la faima discretă a unchiului Ioan Vlad, cel condamnat la pușcărie politică pentru încercarea de a împrăștia manifeste anticomuniste cu ajutorul curentului de aer care scotea fumul din cuptoarele cocseriei.

La Hunedoara, renaște o echipă de fotbal și o atmosferă ațîțată, încinsă și dusă în legendă de Mircea Lucescu și de  jucătorii echipei de atunci.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 13

20 de Comentarii

 1. Seria B cum u se spunea o data are jucatori de la egal la egal cu cei din divizia A sau Superliga..
  Cei de la Hunedoara fara cuvinte sunt de pe alta lume

 2. „să apară blocuri noi și case moderne și tot soiul de făbricuțe fără fum”
  Fumul si mamaliga v=au facut om ,dle ,daca v-au facut!
  Pe dumneata te incinta peisajul si nu ce reprezinta el si ce continut denota!
  Ceva mult mai autentic decit „zgaraie norii”!Nu sunt impotriva modernizarii,dar balamucul,desfriul, mult criticata „megalomanie”a lui Ceausescu sunt intrecute demult de megalomania s.f.,de asa zisul „confort” si asa zisa „civilizatie”in realitate cauzind dependente si servilism ale fintei umane transformate in „obiect”!Se vrea „afacere”,distrugerea autenticitatii comunitatii,in dorinta de laude a nimicului dumneata ataci”
  vechiul stadion al Corvinului rămas ca în filmele rusești despre Siberia depărtată”,asa ,ce stii despre „Siberia departata”?Nimic pt ca la seral nu iti faci o cultura generala, suficienta sa nu calci”pe cadavre”!
  Probabil ca v-ati saturat sa tocati in fel si fel ,in articole oameni ce nu va plac- aveti ziar-de-(pe munca cinstita?)si ati dat-o pe ceva „pozitifff”!Pe fotbal,frate ca ati terminat cu”monumentele”din Ardeal-
  Cam cum se lauda olguta vasilescu cu „pozitiffele”ei prin Craiova!
  Dintre care cel mai „pozitifff”e cum e Manda „europarlamentar”,desi Doljul plinge,geme si nu-si arata lacrimile „de sub realizari”,nu mai are ce „combinate”sa distruga !

 3. Unde mai pui că n-au apelat la serviciile unor ghanezi, portoricani, sau alți colorați, demonstrând că se poate și fără ei !
  De ce să nu câștige niște sume frumușele niște băieți de-ai noștri , mai ales că dacă sunt serioși pot face și performanță !
  Felicitări tuturor !

 4. Marele Lucescu i-a scos in lume cu fotbalul iar acum aia sunt cei care il bestelesc cand au ocazia. Poftim educatie!

 5. @22:34 stimabile,erai probabil „obosit” la ora aia,la HD se practica fotbalul de muuult,chiar bunicel si innaintea lui Lucescu. Probabil confunzi cu Craiova, unde fotbalul a patruns pela 1960.

 6. In ziarul dcnews al analistului politic Bogdan Chireac, Tiberiu Vasile, angajatul analistului politic Bogdan Chireac, reproduce cuvintele analistului politic Bogdan Chireac om ziarul analistului politic Bogdan Chireac! La A3-CNN analistul politic Bogdan Chireac își exprima speranța că doctorul Carstoiu va fi alegerea psd-pnl pentru funcția de Primar General al Capitalei! Tiberiu Vasile angajatul analistului politic Bogdan Chireac în ziarul dcnews al analistului politic Bogdan Chireac cum reușește că să privească toate aberațiile celor de la A3-CNN? Cum poate? Cum reușește? O fi gena de slugă din istoria acestui popor supus? Habar n-am! Dar e un spectacol tris, respingător, ridicol spre absurd! Slugă, slugă dar nici așa!

 7. A mai trecut o noapte/ A mai trecut o zi/Se ascute lupta dintre clase/Iar mosierii se dovedesc fi/Elemente tot mai dușmănoase! Baconsky tatăl, fiul este proptea la USR! Mosierii, elemente tot mai dușmănoase? Dar actuala burghezie Securista nu este ” tot” mai dușmănoasa cu poporul român amărât? Lichelismul nu piere, hoția nu piere, vânzarea de țară nu piere! Parcă suntem blestemați! Ferice de cei care au emigrat și au scuipat cu sete în spate! Noi cei rămași? Slugi, slugoi, sclaveti la Burghezia Securista Bugetară! Nimic nou!

 8. Dispar unul cîte unul turnurile și schelele, benzile rulante și conductele gigant, toate legate de combinat și încep să apară blocuri noi și case moderne și tot soiul de făbricuțe fără fum. Dezolant de trist, dă-l dreaqu de combinat, facem făbricuțe fără fum în care vor muncii oameni fără meserii, blocuri noi și case moderne în care vor locui oameni fără copii, mall unde vor mânca carne de porc fără porc dar vor râde mulțumiți de Siberia ÎNdepărtată. Câtă dreptate are senilul Alain Delon!

 9. Vad ca dl Nistorescu este nostalgic doar la sport(fotbal), nu si la industria exstenta cindva in judet. De, gusturi si gusturi. Mai bine supermarketuri(mall-uri) si blocuri noi, nu-i asa dle Nistorescu, ca de produs produc altii…

 10. Acum inteleg de ce furnalele masinariei de blocat comentarii nealiniate LINIEI Partidului nu mai prididesc sa imprastie fumigenele
  propagandistice condensate in manifeste „anticomuniste”…Adio nostalgia satului de munte cu truditorii pamantului…Adio sunetul melodios al talangilor si chiuiturile pustanilor viitori „oameni noi”…Truditorii trudeau de fapt la combinat, iar pustanii au fost adusi la Bucuresti…Catorva ilenutze, justinieni si humoroizi le tresaltasera sufletele inghetate de dogma citind evlavios PASTORALELE fostului pustan care acum scrie biletele si inaltzand osanale…

 11. Niciun film sovietic despre Siberia nu a tratat subiectul LAGARELOR DE EXTERMINARE MARXIST/BOLSEVICE, toate au prezentat poporul bolsevic destelenind pamanturile colhozizate si construind combinate si hidrocentrale gigant…Stie Rollasonata
  cate milioane de cetateni de zeci de nationalitati au fost asasinati in acest scop de IMPERIUL COLONIAL BOLSEVIC numai pentru „electrificare”…

 12. Mioriticul tot dobitoc a rămas. A devenit muritor de foame, nu mai are sistem de educație sau învățământ, nici sportivi ca altă dată, nici industrie, securitate, educație s.a.m.d.
  Dar are mall-uri și baze militare străine pe teritoriu țării, atunci e fericit !
  Cu acel stadion siberian Corvinul a obținut rezultate frumoase dar de-acum va avea o „arenă”. Wuawww !!

 13. Mai Charlie, vezi-ti de treaba anticomunismului, comunism instaurat chiar de bunicii sau parintii tai..

 14. Cei din urma vor fi cei dintai .

  Judetul Hunedoara = zeci de ani = cea mai industrializata zona geografica a Romaniei ,
  locuitorii judetului Hunedoara = cei mai specializati ( meseriasi ) oameni din Economia Romaniei
  Judetul cu cele mai multe orase ( aglomerari urbane )
  Hunedorenii = cei mai emancipati oameni din Romania ultimilor 50 ani
  jud Hunedoara = zona geografica cea mai dezavantajata de JAFUL capitalist occidental ( numit pompos Remaniere )

  iata-i pe hunedoreni REDESTEPTINDU-SE .

  Ceilalti romani ….. cand ??

 15. Am nimerit fara sa vreau pe retele de socializare in contul politrucilor hunedoreni. Maaama ce e la gura lor, nu-si mai incap in piele de fudulie. Zici ca au murit ei pe teren, daca n-au dat gol macar cateva pase decisive le-au reusit 🙂

  Si toate postarile intr-un limbaj de lemn de ti-e mai mare greatza!

  Felicitari fotbalistilor hunedoreni, rusine parvenitilor politici!

 16. astia cica voi ati construit vienna, va dus austriecii sclavi acolo anii 1800-1000. Van aripa de tatari, ce vati bagat la TV 1989 decembrie, ca alde ion cristoiu, baiat de facultate, ce manca cacat la Scanteia Tineretului can tara era jefuita de capitalistii de vest, acu pa pensie tzapana tataru, care material sa visiteze tari straine, camas pa mormantu vostru de tatari, cu petre roman vostru, care la omorat pa cel mai oakes presedinte existent in tara aia, pen ca ceausescul stia prea mult.

  nu scapati de plutonu de executie, ardevar aburu cacatului de tatari

 17. astia cica voi ati construit vienna, vau dus austriecii sclavi acolo anii 1800-1900. Van aripa de tatari, ce vati bagat la TV 1989 decembrie, ca alde ion cristoiu, baiat de facultate, ce manca cacat la Scanteia Tineretului can tara era jefuita de capitalistii de vest, acu pa pensie tzapana tataru, care material sa visiteze tari straine, camas pa mormantu vostru de tatari, cu petre roman vostru, care la omorat pa cel mai oakes presedinte existent in tara aia, pen ca ceausescul stia prea mult.

  nu scapati de plutonu de executie, ardevar aburu cacatului de tatari

 18. Justiniene, te faci ca ai uitat cum si unde mi-a fost exterminata familia de cominternistii Dej si Ceausescu in anii TEROAREI ROSII
  odata cu cateva SUTE DE MII de intelectuali de elita…Sa-ti crape obrazul de rusine…

 19. Charlie, in editorialul este vorba despre fotbal.
  Dacă tu ești muncitor cu ziua pe forum,
  Dacă nu ți-ai luat pastilele roz,
  Dacă nu ți-ai facut somnul de frumusețe si te mănâncă „sârmă-n cur”, e problema ta cu cordel Nisto Rectu.
  Aferim. Sictir, golane!

 20. Mai Charlie, imi cer scuze, dar arata fata ta reala, nu te ascunde in spatele unui nicname!! Ai curaj?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.