Cât va mai compensa Guvernul prețul la carburanți

Compensarea la pompă cu 50 de bani a prețurilor la carburanți va continua pe întreaga perioadă anunțată, până la sfârșitul lunii septembrie, urmând ca la finalul analizei să fie luate noi decizii, a anunțat purtătorul de cuvânt al Guvernului Dan Cărbunaru.

„Ca și în cazul altor măsuri implementate de Guvern pentru protejarea cetățenilor și economiei de efectele creșterii prețurilor la energie și gaze naturale, compensarea la pompă cu 50 de bani a prețurilor la carburanți va continua pe întreaga perioadă anunțată, urmând ca la finalul analizei să fie luate noi decizii”, a pecizat Cărbunaru.

Executivul a aprobat la finele lunii iunie ordonanța de urgență pentru aplicarea reducerii de 50 de bani la prețurile la carburanți, timp de trei luni. Cheltuielile statului au fost prevăzute la 800 de milioane de lei.

Prețul petrolului a scăzut în ultima perioadă, pe fondul temerilor declanșării unei crize economice globale precum și din cauza creșterii numărului de cazuri de COVID și posibilității adoptării de noi restricții. În aceste condiții, prețurile la pompă au scăzut sub nivelul celor practicate de companiile petroliere în momentul introducerii compensării.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

12 Comentarii

  1. Asta inseamna ca nu vor creste pretul la bilete pe mijloacele de transport interjudetean si oricare! Deja urmaresc preturile si deocamdata nu au scumpit nimic, sa vad in perioada urmatoare.

  2. După care guvernul meu va mări cu 50 de bani prețul combustibilului pe o perioadă de 2 ani…până la alegerile sau revoluție…depinde de mămăligari ..

  3. compensare, s.f. -ări; 1. jmecheria prin care după ce alimentezi la peco și plătești ți se dă 50 de bani pe litru din banii care ți i-au luat mai înainte prin biruri 2. altă denumire a hoției și acoperitoare a acesteia (din prefixul fr. con (prost) scris com și pensare (jargon al hoților de buzunare))

  4. O gloata politica de dezinteresati cu nesimtire fata de conationalii carora le cere votul, urmand ca ei sa taie si spanzure totul, caimacul e doar al lor si ceilalti pot sa crape! Pot primi cu brio premiul „Nobel pentru Dezinteres in Stadiul Nesimtirii Total” toata gloata politica din Romania.

  5. Secretarul general ONU a condamnat lăcomia societăților petroliere care obțin profituri uriașe în această situație de criză . Criza a început înainte de război când economia mondială începea să lucreze, la terminarea Covid. Profiturile sunt uriașe, dar sunt legale, regulile economiei capitaliste sunt respectate. Aceste reguli sunt modificate mereu, dar cu întârzieri mari, din motive politice. S-a cerut creșterea producției de petrol la arabi, dar nu s-a propus creșterea impozitului pe profit. Prețul de producție al petrolului e practic constant, modificările sint datorate intereselor de bursă . F D Roosevelt a cerut atunci confiscarea totală a surplusului de profit de peste 100 milioane ; el era numit acolo „bolșevicul” .

  6. Prețul petrolului a scăzut în ultima perioadă, pe fondul temerilor declanșării unei crize economice globale precum și din cauza creșterii numărului de cazuri de COVID . Nu prea inteleg ce legatura are pretul petrolului, cu cresterea numarului de cazuri COVID.

  7. Sa nu mai compenseze pretul dar sa limiteze ratele de profit. La cat e acum barilul pe international, benzina trebuia sa fie 6 lei.

  8. Un popor slab .nevolnic .usor de dominat si manipulat condus de o sleahta de hoti care fac ce vor…

  9. Costurile de producție, peste tot în lume în afară de MB și Canada, sînt sub 10usd/baril, adică 0,159usd/litru
    Costurile de rafinare ziceau undeva că sînt jumate din brut, adică 0,08usd/litru.
    La ieșirea din rafinărie ar trebui să fie 0,239usd/litru sau 1,15lei/litru.
    Cei aproape 8lei/litru fie că sînt luați de petroliere fie de stat (accize, TVA samd) tot în buzunarele acelorlași ajung.
    La sfîrșitul anilor 1990, mai precis 1999, în provincia Quebec, una cu cele mai mari și multe biruri, litrul era 0,52cad sau, la rata de schimb de azi, 1,9lei/litru. Și atunci petrolierele, rafinăriile, benzinăriile făceau profit iar stataul își lua partea. Azi litrul este puțin peste 2cad sau 7,5lei. Ce s-a schimbat?

  10. Imi cer scuze persoanelor care nu au mașină dar plătesc impozite la stat. Astăzi mi-au sponsorizat alimentarea mașinii cu aproximativ 10 lei. O victorie personală; pentru prima dată am reușit să pun benzină astfel încât sa rezulte un preț rotund.

  11. Romania vinde scump energie si bine face in zilele de azi. ROMANIA a avut al treilea cel mai MARE pret din Europa pentru energia vanduta pe piata SPOT. Romania vinde azi cu un pret de 513 euro/MWh…Serbia vinde cu 540 euro/MWh…Bulgaria vinde cu 380 euro/MWh. Romania este interconectat cu vestul Europei prin Ungaria si,in partea de sud, cu Bulgaria si Grecia.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.