Brașov

Câte tone de gunoi au lăsat în urmă petrecăreții

Aproape nouă tone de deşeuri au fost adunate de operatorul de salubritate din Centrul istoric al Braşovului (zona Piaţa Sfatului – strada Republicii – strada M. Weiss şi străzile adiacente) în noaptea de Revelion, informează purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea.

„Potrivit reprezentanţilor operatorului de salubritate, aproximativ 60% din această cantitate au fost cioburi şi sticle goale, iar din restul cantităţii cele mai multe au fost deşeuri de plastic şi resturi de artificii. Cantitatea colectată în această zonă a fost de 24 mc de gunoi, cu o masă totală de 8,88 tone. Operatorul a asigurat salubrizarea zonei cu peste 42 de muncitori şi un utilaj dedicat doar acestei activităţi. Curăţenia generală a început la ora 2,00 şi a fost finalizată în jurul orei 8,00”, a afirmat Toarcea.

În fiecare an, de Revelion, în Piaţa Sfatului se adună câteva mii de persoane, braşoveni şi turişti, pentru a ciocni un pahar de şampanie la trecerea dintre ani, pemtru a participa la spectacolul care se desfăşoară în zonă şi pentru focul de artificii de la miezul nopţii.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

6 Comentarii

  1. lili astia sunt aia civilizati ai tai din vest. Lilico civilizato si a(na)lfabetooooo!!!!
    Proasta tatii!!!!! 8,8 TONE DE GUNOI IN VESTUL CIVILIZAT!

    • rusine Cotidianul! manipulati ca orice organ al Ciumei Rosii!nu se poate asa ceva, deoarece cultul si civilizatul popor ardelean nu face gunoaie, ci oua din aur! iar gunoaiele sunt de la mitingul PSD din Bucuresti de anul trecut, doar le-ai vazut cu totii!

  2. Oamenii nu aduc de acasa deseurile rezultate .Dupa parerea mea ar trebui ca o cota parte din cheltuielile salubrizarii , cel putin 1/2 din aceste costuri sa fie facturate mollurilor si supermarketurilor, care sa le deconteze operatorului de salubrizare.Acestea sunt furnizori nu numai d e marfuri si produse, dar si de ambalaje, deseuri,sticle de plastic etc.Si nu numai la ocazii festive mari,din piete ci si permanent, de principiu.Ele nu pot fi absolvite de participarea la curatenia oraselor si comunelor fiind furnizori de comert ,nu pot incasa doar veniturile fara a suporta si urmarile poluarii localitatilor.

  3. La Roma, 10 milioane de turisti anual, lasa in urma tone de gunoaie, in centru nu exista cosuri de gunoi din motive de anti-terorism, gunoiul se curata in 3 schimburi, gunoiul mentine locurile de munca a 4500 de angajati italieni.
    Imaginea Brasovului istoric, patrimoniul arhitectural al Brasovului, cladiri istorice, cladiri proprietate privata, institutii, au fost distruse prin tehnica Graffitti de niste tineri onanisti anarhici revolutionari, elevi pe la colegiile lui peste prajit – au umplut orasul cu M..e, sugi..p, sloganuri politice si tot felul de aberatii mentale – protejati de toate politiile, procuratura, instruiti si protejati de dascalele rezist din scolile si colegiile rezist. Paguba milioane de euro. Despre asta n-o sa faca nimeni emisiuni si declaratii de presa. Brasovul cica a fost candidat la nu stiu ce capitala europeana a culturii

  4. Majoritatea petrecaretilor a fost sub 25 de ani: 9 tone de gunoi in 1-2 ore, asta este rezultatul decivilizarii Ardealului care, din pacate, dureaza de 100 ani, si care nu s-a spus de cantenar.

  5. La noi avem legi de protectia mediului pe hartie. In fapt, costurile de salubrizare le suporta populatia. Nu exista sisteme bine puse la punct in cartierele oraselor si in sate pentru aruncarea selectiva a deseurilor. Bifam la UE ca avem legislatie conforma dar in realitate nu sunt actiuni de reducerea poluarii si gunoaielor. In Bucuresti la fiecare intersectie sau stalp de iluminat zac tot. felul de gunoaie iar nu am vazut sa se dea amenzi. La fel spatiile verzi din jurul blocurilor colcaie de gunoaie dar ADP nu face nimic, nu are bani si oameni iar functionarii stau doar in birouri decat sa mearga pe teren, iar leafa merge. Suntem tara lui merge si asa.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.