Câţi alegători sunt înscrişi în Registrul electoral

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) informează că numărul total al alegătorilor români înscrişi sâmbătă în Registrul electoral, inclusiv cetăţenii care vor împlini 18 ani până la data de 11 decembrie 2016, este de 18.881.604.

„Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) informează că, la data de 10 decembrie 2016, numărul total al alegătorilor români înscrişi în Registrul electoral, inclusiv cetăţenii care vor împlini 18 ani până la data de 11 decembrie 2016, este de 18.881.604, cu 25.117 mai puţini faţă de ultima informare publică realizată de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) pe această temă, în data de 8 noiembrie 2016, când erau înregistraţi 18.906.721 de cetăţeni, incluzându-i pe cei care vor împlini 18 ani la data alegerilor, informează un comunicat al AEP, transmite Agerpres.

Potrivit sursei citate, „dintre aceştia, 18.263.876 de cetăţeni sunt alegători cu domiciliul sau reşedinţa în ţară, 4.197 sunt cetăţeni români cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate care au optat pentru votul în secţii de votare din apropierea locuinţei, 8.889 sunt cetăţeni români care au solicitat să voteze prin corespondenţă, iar un număr de 604.642 sunt cetăţeni români cu domiciliul în străinătate, posesori de paşaport tip CRDS”.

AEP menţionează că datele referitoare la numărul total de cetăţeni cu drept de vot înscrişi în Registrul electoral sunt într-o continuă modificare, fiind actualizate prin operaţiuni curente efectuate de primari, prin importuri de date de la Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date şi de la Direcţia Generală de Paşapoarte.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.