Câți refugiați au ajuns până acum în România

România se confruntă cu un număr mare de cereri de azil depuse de cetățeni sirieni. Aceştia reprezintă aproape 43% din totalul cererilor înregistrate pe teritoriul țării. Inspectoratul General pentru Imigrări a prezentat joi bilanţul pentru anul 2015. Numărul refugiaţilor a ajuns la aproape 105 mii. În acelaşi context, șase marocani au fost depistaţi la graniţa de sud-vest a României în timp ce încercau să treacă ilegal, informează B1 TV.

Întrucât nu aveau documente asupra lor, marocanii au fost capturaţi de patrulele de supraveghere şi reţinuţi pentru cercetări. Aceştia au declarat că intenţionau să ajungă în ţări din vestul Europei şi s-au deplasat pe jos, din Serbia, peste câmp. În ceea ce priveşte bilanţul celor de la imigrări, România va primi în 2016 mai mulţi refugiaţi de pe teritoriul Uniunii Europene. În urma discuţiilor s-a ajuns la un număr de 160 de persoane din Italia şi 135 din Grecia.

Deja s-au luat măsuri de suplimentare a celor aproape 1.000 de locuri de cazare aflate în centrele de azil. De asemenea Inspectoratul General pentru Imigrări apreciază că este posibil să existe un val de refugiaţi şi dinspre ruta balcanică. În acest sens, cei de la Imigrări împreună cu Ministerul de Interne dau asigurări ca vor fi luate toate măsurile necesare pentru a preîntâmpina eventuale probleme.

Bilanţul prezentat joi arată că în 2015 pe teritoriul României cei mai mulţi cetăţeni străini provin din Siria, Irak şi Afganistan. Pe tot parcursul anului au fost organizate mii de acțiuni și controale. În cele mai multe cazuri s-au emis decizii de returnare.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Eugenia Solomon 1416 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.