Ce au în comun Balaci şi Ioan Gyuri Pascu

Ancheta declanşată de Ministerul Sănătăţii la Ambulanţa din Craiova după decesul lui Ilie Balaci aduce în discuţii cazuri asemănătoare.

Nu mai târziu de anul trecut, după moartea Cristinei Stamate, apropiaţi ai actriţei acuzau că aceasta a avut de aşteptat o ambulanţă echipată corespunzător, întrucât prima autospecială nu era potrivită. “Este strigator la cer, atunci când Cristinei i s-a facut rău joi de dimineaţă şi femeia care stătea cu ea a chemat ambulanţa, acasă la Cristina a venit o maşină fără doctor, doar cu asistentă!!! Cumplit, căci regretata artistă s-a mai chinuit încă o oră, până când un echipaj SMURD, dotat corespunzator, a venit să o consulte, să îi dea o medicaţie şi să o transportela clinică”, a dezvaluit un apropiat de-al Cristinei Stamate pentru www.wowbiz.ro.

Modul în care au acţionat angajaţii Ambulanţei a fost motiv de anchetă şi după decesul lui Ioan Gyuri Pascu. În octombrie 2016, mai multe cadre medicale de la SMURD Bucureşti au fost citate pentru audieri  la sediul Poliţiei Capitalei, în dosarul de moarte suspectă deschis după decesul actorului.

Cinci cadre medicale SMURD care au intervenit sau urmau să intervină în noaptea de 26 septembrie, în urma apelurilor făcute de fosta soţie a lui Ioan Gyuri Pascu la 112, au fost chemate pentru audieri în calitate de martori, au precizat surse judiciare citate de Mediafax.

Audierile în dosarul de moarte suspectă au fost începute pe 3 octombrie 2016, când la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au fost audiate cadre medicale de la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, printre acestea şi doctorul care l-a consultat în aceea noapte pe Ioan Gyuri Pascu.

Anchetatorii au ridicat documente şi alte probe de la SMURD şi de la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti Ilfov în legătură cu modalitatea în care s-a intervenit în cazul lui Ioan Gyuri Pascu.

Serviciul de Ambulanţă Bucureşti Ilfov a anunţat atunci că în cazul Gyuri Pascu au fost primite doar două apeluri de la Dispeceratul 112, precizările fiind făcute vineri după ce Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) a anunţat vineri că numărul unic de urgenţă a fost apelat de trei ori.

La un an după moartea artistului, procurorii de la Parchetul București au ajuns la concluzia că nimeni nu se face vinovat pentru decesul artistului.

De altfel, în aprilie 2017, Tribunalul Bucureşti a anulat, sancţiunea dată de Ambulanţa Bucureşti-Ilfov în cazul medicului Anca Dobre, cea care a răspuns primului apel de urgenţă în cazul lui Ioan Gyuri Pascu, măsura dispusă în octombrie 2016 de Ambulanţă fiind de diminuare a salariului. Decizia de atunci nu a fost definitivă.

Ioan Gyuri Pascu a murit în septembrie 2016, în urma unui infarct.

 

 

 

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.