Semne de întrebare în cazul decesului Cameliei Tișe

Veronica Tise cu bluză portocalie

Există mai multe suspiciuni în cazul morții Cameliei Tișe, fosta soție a președintelui Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, scriu jurnaliștii de la Foaia Transilvană.

Potrivit certificatului de medico legal emis de IML Cluj, moartea Cameliei Tișe ar fi fost cauzată inclusiv de malarie. Acest lucru rezultă foarte clar din documentul pe care îl puteți vedea mai jos.

certificatul medico legal emis de IML Cluj

Pornind de la această ”versiune oficială”, jurnaliștii arată că lucrurile care nu se leagă.

În acest caz, există câteva mari semne de întrebare, pe care doar un procuror le poate descoperi. Dacă va vrea. Noi nu credem asta, notează publicația.

Deși l-am contactat de mai multe ori pe șeful IML CLuj, doctorul Costel Siserman, acesta nu a răspuns la telefon.

Suspiciuni privind moartea Cameliei Tișe

Corpul neînsuflețit al Cameliei Tișe a fost descoperit luni dimineața, de către menajeră. Fosta soție a lui Alin Tișe locuia într-o anexă a biroului notarial pe care îl conducea.

Jurnaliștii clujeni prezenți la fața locului au declarat că cercetarea la fața locului a durat mult. De asemenea, cadavrul a fost ridicat de la fața locului, de angajații IML Cluj, la ora 13.30.

Tot luni, 5 februarie 2024, medicul legist Daniela Mironescu de la IML Cluj a eliberat certificatul medical constatator al decesului. Acest lucru rezultă din documentul anexat.

În acest document se menționează trei cauze ale decesului:

1. Insuficiență multiplă de organ;

2. Sepsis;

3. Infecție parazitară cu plasmodium, malarie – formă severă.

Primul mare semn de întrebare este următorul: cum s-a pus încă din data de 5 februarie 2o23, diagnosticul de ”malarie – formă severă”, dacă analizele de laborator nu au fost efectuate?

Malaria se diagnostichează după analize complexe

Un medic infecționist clujean are și el semne mari de întrebare. Acesta a declarat că malaria se diagnostichează după analize complete de laborator precum:

1. hemoleucogramă completă pentru a testa anemia;

2. testare de diagnosticare rapidă pentru paraziți;

3. examinare microscopică a celulelor sanguine;

În condițiile în care Camelia Tișe a murit singură, fără să știe nimeni de ea timp de două zile, iar autopsia a fost efectuată la IML Cluj, cum s-a stabili așa de repede diagnosticul de malarie?

Același medic infecționist a mai declarat că malaria în formă severă produce lichid la plămâni.

”Apar problemele de respirație. Lichidul acumulat în plămâni poate face dificilă respirația pacientului infectat. De asemenea, apare și funcționarea deficitară a organelor. Literatura de specialitate mai arată că malaria poate afecta rinichii sau ficatul sau poate provoca ruptura splinei”, a declarat medicul infecționist pentru Foaia Transilvană.

Un alt mare semn de întrebare este de ce medicul legist nu a menționat, asta dacă existau, problemele de la plămâni.

Șeful DSP Cluj a aflat de la televizor de malarie

În cursul zilei de marți, jurnaliștii clujeni au fost la Direcția de Sănătate Publică Cluj pentru a afla amănunte.

Directorul instituției, doctorul Mihai Moisescu, le-a spus jurnaliștilor că a aflat și el de la televizor, despre diagnosticul de malarie.

”Eu am aflat de la dvs”, le-a spus șeful DSP Cluj, reporterilor prezenți.

Apoi, Moisescu a declarat că analizele de laborator efectuate, la Institutul de Medicină Legală Cluj au evidențiat virusul malariei.

O altă întrebare care se ridică este legată de rapiditatea cu care au fost efectuate aceste teste de care vorbește doctorul Moisescu.

În decursul investigației, nu am aflat data la care a fost efectuată autopsia, mai arată Foaia Transilvană. Legislația prevede că  aceste proceduri medico legale se fac la Institutele de Medicină Legală.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

10 Comentarii

  1. Ca doar nu era sa scrie SUPRADOZA la fina lui Boc!

  2. Era o vreme de normalitate , cînd omul era om la casa lui, pădurile nu se furau pentru export, iar de aveai de mers in afirca, erai pregătit, vaccinat spre a face față eventualelor boli, la care europeanul nu e imun, pregătit..Azi oricare măgar se urcă in primul avion și aterizează pe la porțile iadului..asta crede ciumatu că ar fi libertatea..Cazul nu e nici primul și sigur niciultimul.. e in presă din motive evident politice..

  3. sa intelegeti, la Cluj este un grup renumit in toata Romania pt stiinta de a rezolva totul…daca nu murea la Bucuresti cineva de Malarie nu se comunica ieri ca-i tara plina de cazuri de malarie…

  4. Pun si eu o intrebare : in partea dreapta a imaginii e varianta africana a lui Boc ? …

  5. da î imagine este certificatul legal, adevărat -sau o făcătură IA.-că tot îs la modă creațiile -teligenței artificiale?

  6. Ar mai fi un semn de intrebare, dincolo de neconcordanta sesizata in articol.
    De ce d-na nu a sunat la urgente, ca doar isi dadea seama ca ii e din ce in ce mai rau, nu? Singura varianta care acopera aceasta versiune e decesul in somn. Asta duce inspre alte ipoteze, legate poate de vaccinul-minune.
    Intr-adevar pare ca ceva NU TREBUIE SA SE AFLE.

  7. „A fost in Africa iar cadavrul emana un puternic miros de malarie”!…Case closed !

  8. Dezinvoltele mature mânuitoare de macetă se pare au urmat îndemnul președintelui Iohannis care și-a a motivat “vizitele de lucru” în Kenya, Tanzania Zanzibar, și Capul Verde prin promovare a acestor țări pentru turiști cu dare de mână din România folosind agenția de turism Out of Romania. După limacșii roșii care mânâncă tot aduși din Spania, omida verde adusă din China care a distrus Buxusul, păduchele lânos care distruge de la flori la pomii fructiferi, acum vom aduce și țânțarul anofel să reapară frigurile. Mai lipsește să fie promovat turismul în zonele cu musca țețe și venirea lăcustelor. România în vremea lui Basescu și Iohannis vodă.

  9. Or fi fost medicamente ( în e.a. drugs) neconforme. Sau suplimente alimentare?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.