Cititorii spun. ”Da, s-au rupt baraje… șpaga este sfântă„

nicu olahus Da, s-au rupt baraje cu autorizatii naspa ! Coruptie ! Asta-i, la varful Ministerului Mediului si Consiliului Judetean Galati. Au dat AUTORIZATII pentru construirea a doua amenajari piscicole uriase(peste 1,4 milioane metrii cubi de apa) cu diguri mari dar subrede in amontele localitatilor ! Cei care au dat autorizatiile sunt infractori, criminali. Ce este la varful Minist. Mediului toata lumea stie: spaga este sfanta ! Probabil si la varful Cons. Jud.

plavanis ot sighii Da, în contextul schimbărilor climatice ați băgat-o repede la înaintare, fără a face nimic preventiv, ministerul mediului(și nu numai)i în RO existînd degeaba, fiind sinecura celor din partide indiferent de culoare !

VORBE GOALE Trebuia adusa apa pentru oameni si apa pentru animale plus haine paturi si hrana rece pentru 2 saptamani.
Satul ala trebuie mutat pe deal si acolo facuta balta de peste. Trebuie inceput cu mutarea soselei pe dea a primariei si scolii si dat locuri de casa la fiecare pe deal. La a nu se inunda iar.

Paulian Ionescu

Aceste inundatii sint datorita faptului ca autoritatile care conduc nu sint interesate ca sa previna aceste evenimente luind masuri inainte de consolidare si indiguire ,la fel de surse pt. scurgerea apei foarte rapid atunci cind ploua in cantitati mari.Cu conceptiile ca ,merge si asa aplicate de cei care au fost alesi sa conduca, vom avea incontinuare asemenea situatii catrastrofale.Daca toate sistemele de scurgere ,indiguire sau alte lucrari preventive in cazul unor caderi neobisnuite de ploie functionau perfect ,nu aveam aceasta catastrofa.Statul roman in loc sa investeasca bani in asemenea lucrari care sa protejeze casele oamenilor si viata lor ,arunca banii pe armament sau cumpara cu bani foarte multi dupa care doneaza gratis Ukrainei.

 

Subiectiv Este o intrebare buna. Cine l-a auzit mai demult pe generalul Strainu vorbind despre arme secrete care provoaca dezastre naturale poate gasi o varianta de raspuns. Mai nou se intampla in lume tot felul de catastrofe in premiera. Johanis a bagat Romania intr-un razboi periculos.

 

parere…Nu afirm că, indiferent de ploaia căzută, dar o paralelă între ani, înainte de 1989 și actualitatea lui 2024, arată clar, că, acele rigole pentru scurgerea apei de ploaie sunt mult prea mici, sunt minuscule pentru a prelua apa de ploaie sau in urma exploziei unei conducte de apă sub presiune! Totul e strict in bătaie de joc, favorabil escrocilor care se completează din orice resursă financiara captată.

parere(… ), cred că de un an „se schimba cursul apelor, adică, unde e cursul apelor acum, va fi ‘sosea’ și invers”, problema va fi pentru clădiri care, ‘ori se dărâmă ori se scufunda’ de la atâta apă și prea mare greutate a clădirilor dese construite pe spatiu mic fara fundații. Întreb și eu: cate semne mai trebuiesc sa arate vremurile pentru că, escrocii din politica românească să ia măsuri privind construcțiile de clădiri aiurea și dese?! Zilele astea in București, a fost un șoc pentru mine, am făcut paralelă între 1990 și actualul 2024, nu exista spatii verzi reale cate construcții aiurea și fără aspect luminos, vitalitate, speranța de orice bun și bine, totul blocaj fara Luminița de la capătul tunelului! Pentru mine, a fost un șoc de moment! Nu știu cum pot trai bucureștenii în asemenea condiții, sincer!


Elena Popa 1

Apa a venit din nori și a adus mâlul de pe dealurile din jur. 
xyz

Romanii sunt lipsiti de spirit civic, in cazul inundatiilor, daca localnicii proprietari de case, s-ar fi mobilizat cu mult timp inainte de revarsarea apelor, si ar fi facut lucrari de consolidare a drumurilor, inaltare a caselor, de protejare a localitatilor – nu s-ar fi produs aceste catastrofe. Dar, romanii se aduna doar la un cazan cu tzuica, la o incaierare cu bate si lopeti, la o paranghelie cu bautura pana cad pe jos. Munca e grea si necesita obisnuinta.

Asa, și?Ce comentarii! Nu am pomenit asemenea oameni! Totul va pute, nimic nu va convine…Nu aveți empatie față de oamenii care sunt în asemenea situație critica și faceți mișto de armată. Când sunt dezastre, calamități etc., cine vine în ajutor? Voi? Nu va este rușine? Nici în asemenea situații nu va lăsați de nărav. Degradarea a ajuns la cote alarmante. Imoralitatea depășește dezastrele naturale. Cu asemenea oameni, ne mai miram ca suntem în coada Europei? O țară este definită și percepută datorita cetățenilor ei.Mai spuneți ca sunteți patrioți, creștini…Faptele va contrazic.

nicu olahus Se cunoaste, Coruptie cu C mare ! Asta-i, la varful Ministerului Mediului si Consiliului Judetean Galati. Au dat AUTORIZATII pentru construirea a doua amenajari piscicole uriase(peste 1,4 milioane metrii cubi de apa) cu diguri mari dar subrede in amontele localitatilor ! Cei care au dat autorizatiile sunt infractori, criminali. Ce este la varful Minist. Mediului toata lumea stie: spaga este sfanta ! Probabil si la varful Cons. Jud.

Miorița Acum curg vești din tara prin Ardeal despre valurile de apa.
5000 de case inundate, au tb să spargă acoperișurile să scoată oamenii din case, 2 baraje distruse, morți, inundații catastrofale, ce e în România e dezastru.
Să ne rugăm pentru cei vii și cei morți, DRAGILOR!

Lasa pe Ciuca, nu e asa important! De ce nu esti tu acolo sa ma salvezi? Daca imi intra apa in nas si in urechi?
Esti sau nu esti paznicul cel bun? Si daca esti, de ce stai degeaba?


tantarul azorel 
Ploua enorm de mult in timp scurt si pamantul se comporta ca un tobogan din cauza uscaciunii extreme. E timpul sa vedeti ce e evident si sa lasati conspiratiile idioate la o parte

Maxtor -e ca cu covidu….a venit si gata!
(o fi si poze de arhiva,
deep fake,
NU CONTEAZA!)

caca macaPonta „fă Doina” nu era pe acolo?

piticul cracanat

Ce drecului au făcut primarul sau primarii din Galați ? In ultimii 30 de ani.

Viva Zapata Cineva face geo-inginerie in habitatul nato?

Totusi.  Nu zice nimeni ca Johanis sa fie in teren (ar fi inutul) dar la birou poate ca da. Ar fi dat un exemplu puturosilor din guvern care isi vad linistiti de ‘weekend’. Oamenii aia incercati ar fi simtit o atentie din partea celor mari.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 9
Author

29 de Comentarii

  1. Vinovatii inpuscatu in piata publica. Altfel covrigar ramai.

  2. Olahus, or fi cedat niste diguri ( nu baraje) la acest volum urias de apa dar intrebarea este de ce a venit atata apa de sus? Oamenii vor sa auda de la specialisti o explicatie la caz si nu generalitati. Exact asta intreaba si Tatoiu.

  3. Se comenteaza aiurea sau cu tendinta. Nimeni nu construieste un bloc care sa reziste la un cutremur de gradul 9 pe scara Richter. Reducand ideea la situatia in discutie la fel se procedeaza si in cazul construirii unui stavilar sau al unui dig. Nu este vorba de spaga sau de specialisti corupti. S-au avut in vedere conditiile normale. Poate ca de acum inainte vazand ca natura a luat-o razna datorita unor provocari totul se va supradiensiona, pe alti bani insa.

  4. va spune ceva? In acele vremuri au fost inundatii si a fost nevoie sa se ”sparga” un dig…inundatiile ca si seceta sunt fenomene naturale care au o periodicitate si violenta care nu tine de om ci de insusi sistemul Solar sau si mai mult…Terra, flora si fauna au existat si vor exista cu sau fara oameni, ei sunt o parte a ecosistemului nu ei determina fenomenele.

  5. Sssss…ciocul mic pt ca i-ati votat la eurosparlamentare pe toti „hotii” de care va lamentati si dezice-ti acum .Si la fel ati votat sasul imputit stand la rand ore intregi.Identic o sa face-ti si la alegerile ce urmeaza pt depuhoti si smenatori! Iar totul va fi incununat de votarea unui ciolacuciuca sa va conduca spre „succesuri”.Sa traiti bineeeeee!

  6. Multi postaci sunt revoltati … ca autoritatile , ca C JUDETEAN, CA M. MEDIULUI , CA coruptie si spagi , totul la general . Bai nene , Romania este condusa cu mina de fier de 35 de ani ( de cind a fost omorit CEausescu ) , de 2 partide psd-pnl . Pai ele sunt responsabile si acum le votati din nou , ca daia nu ziceti nimic de adevaratii vinovati . Dar o sa vina nenorocirile si peste voi si va fi prea tirziu pt. regrete .

  7. Da, s-a rupt prostia si a fost inundatie de prosti pe forum si la televiziuni.
    Asa se intampla cand sunt cantitati mari, neobisnuite, de apa meteorica, intr-o perioada scurta de timp. Albiile naturale si artificiale de scurgere nu faca fatza debitului de apa de pe versantii dealurilor din vecinatate.
    Sa vorbim sa nu tacem.
    (Eu am vazut asa ceva si am fost prins in eveniment pe la anul 1975, in Vrancea. In tura de noapte, toata fabrica a fost inundata in cateva minute si oprita de apa venita de pe dealurile aflate la cativa km. A durat o luna pana sa fie repusa din nou in functiune)……[Rumburak]

  8. Romanul numai după ce i se întamplă incepe cu miorlăiturile dar și așa nu bagă nimic la cap.
    Unde te uiți vezi aceeași „specialiști” care anul trecut urlau că le seacă Delta.
    In primul rand acolo trebuie făcută vaccinarea anti-holerică urgent.
    Satele acelea s-au dezvoltat in zonă inundabilă iar solul este de natură argiloasă nu absoarbe prea multă apă.

  9. …pt prosti: o viitura presupune o acumulare mare de apa care porneste in acelasi timp…ploaia, chiar si pe arii restranse formeaza, pe masura ce cade, rute de scurgere- vezi in dobrogea, apa a crescut si a sapat in timp…la ses nu exista viituri decat daca ceva se intampla mai sus…vidraru sterge de pe fata pamantului pana aproape de capitala daca se intampla ceva…

  10. Sunt comentatori dus rău de acasă ,comentează să se afle în treabă și au o lipsă de logica”sfântă”.
    A fost o ploaie apocaliptică,in primul rand,de aici atâta apa.
    Iar nămolul e o consecință .
    Specialiștii trebuie întrebați.

  11. Nu s-a rupt nici un baraj. Satul ăla e ca într-o pâlnie. Dacă se bagă bani în reconstrucție pe același amplasament, devine sac fără fund.

  12. După acest potop Irealitatea tv o să termine recalcularea pensiilor ,mai departe o să se ocupe de inundații,tot cu Petrișor Peiu,Hadal,Barcali etc.
    Usr-ristii o să facă bai de nămol de bucurie că mai au un subiect.
    Sosoaca o să-și facă un șelfi cu curul in apa,iar Simion o să le construiască case sinistraților ,că nu îl doare gura.

  13. Un comentator a spus mai sus că suntem rai ,așa suntem rai și puturoși,așteptăm para mălăiață de la Simion.

  14. Poate e Sfantul Dumnezeu care dezarmeaza Romania pentru a nu intra in razboi cu rusii? Poate sa fie si asta o explicatie a acestor inundatii? Si dupa inundatii va veni poate si un mare cutremur ca sa scoata defintiv Romania din jocul de moarte termonucleara pe care Amerlocia l-a hotara Romaniei? Sau poate face campanie electorala impotriva tradatorilor de neam si tara s-a alogenilor ce au condus spre dezastru Romania tocmai ca oile Domnului sa nu-i mai voteze pe acesti satanisti in fruntea tarii. Necunsocute sunt caile Domnului cand nu vrea sa-i piarda pe supusii Lui.

  15. Miliardele de dolari merg la sustinerea razboiului.
    Cateva milioane ar putea sistematiza zona!
    Cine sa ia initiativa,cine sa piarda afaceri cu rapide castiguri!
    Lalaim pe ici colo- nu iese nimeni sa ii ameninte cu boicotul!

  16. tetea Când holera a lovit în sfârșit Europa în 1831, rata mortalității (sub tratament convențional) era între 40% (Consiliul Imperial al Rusiei) și 80% (Practica de Medicină a lui Osler). Din cinci persoane care au contractat holera, două până la patru dintre ele au murit sub tratament regulat. Dr. Quin, la Londra, avea mortalitatea în cele zece spitale homeopatice din 1831-32 de 9%. În 1854, o epidemie de holeră a lovit Londra. A fost prima dată când comunitatea medicală a reușit să urmărească focarul până la o sursă (o pompă publică de apă), iar când pompa a fost închisă, epidemia a încetat. În general, este recunoscut că nu există un vaccin satisfăcător împotriva holerei. Ai înteles tataie ? [Acute myocarditis after cholera vaccination]. Dtsch Med Wochenschr. 1984 Feb 3;109(5):197-8.

  17. @Miorița: aloooo, de ce cetățeanul de rând și nu nesimțiții cu luxul in gat care au profitat să își facă campanie electorală? Ce mama dracului au avut de nu au pus mâna la treabă? Li se toceau ghearele date cu ojă? Bă, voi sunteți întregi la cap? Cum adică, ei nu? Din contra, ei sunt gestionării țării și nu cetățeanul, ei fac legi și tot ei aplica pe baza de dedicație, nu cetățeanul de rând! Ce aveți bre, faceți naibii diferența între caractere și nu mai confuzionați adâncind prăpastia între luxoși și cetățenii de rând! Toți sunt obligați să pună mâna la treabă în caz de urgenta, nu numai cetățeanul obișnuit!

  18. @intox
    -Ion Creanga in „Amintiri din copilarie” spune ca a avut holera…36 de ore
    daca am calculat bine;
    era in 1848.

    -protestam vehement:
    se scrie „maxtor” cu m mic.

  19. Nu este exclus ,ca această cauză de inundații să fie generată de ruperea unor baraje,acum cum au fost făcute acele baraje ,ce autorizații au avut ,cine sunt bossi din spatele lor ,pe ce liste de partide sunt ,PSD sau PNL asta s-ar putea afla

  20. Este bine cunoscut faptul că tifoida și holera se datorează ambele alimentelor si/sau apei contaminate. Prin îmbunătățiri sanitare, Marea Britanie a scăpat de holeră și de cea mai mare parte a tifoidei fără niciun vaccin; iar oficialii și oamenii care acum recomandă utilizarea lor trebuie să fie suspectați că au minți murdare, proaste și trebuie tratați în consecință.
    „Credul, totuși, din punctul de vedere al sistemului potrivit, tot publicul este prostit cu cel mai surprinzător profit.” Carlyle, Sartor Resartus.

  21. „autoritatile” rromane au fost surprinse de ploaia si ciclonu’ anuntat, cum era suprins petrov de fiecare prima zapada in ianuarie

  22. Scria unul mai sus că totul ar fi în regulă dacă proprietarii ar fi făcut, printre altele, lucrări „de înălțare a caselor”. Grozav de mult aș vrea să știu în ce constau și cum aată aceste lucrări, mai ales dacă e vorba de o comună întreagă. Cum naiba înalți o casă cu 2-3 metri să nu mai ajungă apa la ea?

  23. @ Batrinul : Mosule , n-o mai bagi paia cu ” eu votez psd , eu votez psd ” de 35 de ani ? ti-e frica sa nu-ti dea lumea in cap cu oala de noapte ? Mosule , ce fac astia ( psd-pnl ) cu Romania te va ajunge si pe tine si pe familia ta … dar nu-ti dai seama !

  24. si in 2005 a fost dezastru, nu s-a rupt nici un baraj, au trebuit sa sparga un bara ca sa salveze un sat parca pe la Vadul Rosca
    dar cum oricine deschide gura este mare parerolog desi habar nu are.

  25. Zonele inundate acum au mai fost inundate si in anii anteriori. Nu este prima data. Se stia ca in cazuri de ploi abundente si viituri sunt zone inundabile. De ce li s-a permis sa-si construiasca acolo casele?
    Sa nu-mi spuna vreun napastuit actual ca nu stia ca in zona aceea au mai fost inundatii……[Rumburak]

  26. @ axion,eu votez PSD numai începând cu Ponta ,atunci m-am trezit.
    Daca nu era PSD îți dai seama unde eram cu Belferul și cu guvernul „meu”?
    Unde eram azi?

    Oala de noapte las-o câ-ți mai trebuie! O tii sub pat?
    Tu sa nu votezi PSD ,votul tau ar însemna ,poluare,poți vota USR!

  27. Și-a pus pozele incap baba bătrână cu brâul de lana, dar madame Tatoiu are dreptate când s-a întrebat de un a venit asemenea cantitate de apa de milioane de hectolitri in câteva minute. Spaga să trăiască și statul român!

  28. Este normal ce se întâmplă! In august făceam pariu cu o rudă că în toamnă vom avea ploi catastrofale. De ce ? Mă mir ca meteorologii tot o ardeau cu seceta… apa Mării Mediterane era de 32 de grade Celsius si cea a Mării Negre de 30 de grade.
    Cand apa marilor si oceanelor depășește 27 de grade generează cicloni. Dacă temperatura acestor mări nu scade suficient de mult atunci vom avea o iarnă grea vor genera cicloane ce vor produce viscole urmate de geruri puternici.
    În al doilea rand la peste 150 de litri pe metru pătrat în decurs de 24 ore nu face față nici o infrastructură, deci trebuie strămutat tot pe dealuri în viitor, oricât de mulți bani ai investi nu vor rezolva nimic. Data viitoare vor fi 200 de litri si poate 400 de litri ca in Polonia.
    În al treilea rand autoritățile (nu pot face minuni) dar întreținerea sistemul hidrografic, construirea altului nou, prevenția si lupta împotriva corupției pot diminua masiv pierderile de vieți omenești și relativ puțin pierderile materiale.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.