Ce, credeam că am scăpat?

Pandemia de COVID-19 nu s-a încheiat, iar distribuţia de vaccinuri împotriva noului coronavirus la nivel mondial rămâne „scandalos de inechitabilă”, a transmis miercuri secretarul general al ONU, Antonio Guterres, într-un comunicat de presă ce a marcat împlinirea a doi ani de la declanşarea acestei crize sanitare globale, informează AFP.

„Bilanţul cel mai tragic al pandemiei a afectat sănătatea şi viaţa a milioane de persoane, cu peste 446 de milioane de cazuri de COVID-19 în lumea întreagă, peste 6 milioane de decese confirmate şi nenumărate alte persoane spitalizate şi afectate de o deteriorare a sănătăţii mintale. Graţie unor măsuri de sănătate publică fără precedent şi dezvoltării şi utilizării extraordinar de rapide a unor vaccinuri, numeroase regiuni ale lumii reuşesc să controleze pandemia. Dar ar fi o eroare gravă să credem că ea s-a încheiat”, a declarat secretarul general al ONU.

„Distribuţia de vaccinuri rămâne scandalos de inegală” şi „omenirea nu poate să îşi permită o recrudescenţă pandemică la doi ani după apariţia COVID-19”, a mai zis oficialul.

„Companiile farmaceutice produc 1,5 miliarde de doze de vaccinuri pe lună, însă aproape 3 miliarde de persoane aşteaptă încă să primească primul vaccin”, a deplâns secretarul general al ONU, care evocă „un eşec dur” al „deciziilor politice şi bugetare care acordă prioritate sănătăţii locuitorilor din ţările bogate în raport cu sănătatea locuitorilor din ţările sărace”.

O astfel de abordare reprezintă „o reţetă pentru mai multe variante virale, mai multe lockdown-uri şi mai multă tristeţe şi sacrificiu în fiecare ţară”, a avertizat Antonio Guterres, care a lansat totodată un apel pentru a încheia „odată pentru totdeauna” acest „capitol trist din istoria umanităţii”.

În România

Premierul Nicolae Ciucă a declarat miercuri că, odată cu încheierea stării de alertă, este important ca românii să respecte în continuare recomandările specialiştilor privind măsurile de protecţie sanitară, având în vedere că virusul SARS-CoV-2 nu a fost încă eradicat.

„Prima zi în care nu mai avem stare de alertă. Se încheie doi ani în care a trebuit să respectăm o serie de măsuri şi recomandări. Vreau să încep prin a mulţumi tuturor românilor care, în această perioadă, au ţinut cont de recomandări şi au respectat regulile de protecţie. Doresc, de asemenea, să exprim compasiunea mea, a întregului Guvern, celor 64.000 de familii care au pierdut pe cineva drag în această perioadă, din cauza acestui virus. Cred că sunt în asentimentul dumneavoastră să le mulţumim tuturor celor care au fost implicaţi nemijlocit în această luptă cu virusul şi mă refer la medici, întreg personalul medical, precum şi întreg personalul din instituţiile statului care au vegheat la tot ce a însemnat gestionarea acestei pandemii”, a declarat Nicolae Ciucă, la începutul şedinţei de Guvern, purtând mască.

Prim-ministrul a reamintit că, odată cu încheierea stării de alertă, au fost emise o serie de recomandări din partea specialiştilor de la nivelul Ministerului Sănătăţii.

„Consider că este important să continuăm să recomandăm şi, îndeosebi, prin exemplul personal, să arătăm că respectăm aceste recomandări, din conştiinţă personală, fiind convins că respectând aceste recomandări ne protejăm pe noi înşine. Şi, de asemenea, este o măsură de protecţie preventivă, care în continuare contribuie la ceea ce înseamnă sănătatea publică, ţinând cont de faptul că virusul nu a fost eradicat şi el, încă, persistă, în număr, e adevărat, în fiecare zi mai mic, dar tocmai de aceea cred că este foarte important să respectăm aceste recomandări”, a punctat Nicolae Ciucă.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

5 Comentarii

  1. De remarcat ca, astazi fiind zi de armistitiu si existand vaga speranta ca s-ar putea opri ostilitatile de tot, articolele din presa suna asa:
    1) revine covidul, brr, vaccinati-va, atentie dupa 22.00
    2) Polonia trimite avioane Ucrainei (adica- ce faceti baieti, ne lasati fara razboiul promis?)
    3) Dezastru economic, totul se va prabusi

    Continua teroarea prin orice mijloace!
    Se naste deci o intrebare asa, din neant:
    Cine controleaza presa?
    Si de ce nu este acesta un subiect de securitate nationala, pe agenda CSAT?

  2. PSYOPS-urile cartelului medical-farmaceutic. Frica aprinde mai mult decât orice altceva agresiuni autoritare. Este o buclă de sclavie vicioasă, de fapt, este o procedură standard în cadrul societăților secrete și agențiilor de informații să identifice ce temeri au inamicii lor și apoi să construiască pe aceste temeri. Nu folosește de nimic să răspândești dezinformarea despre lucruri de care inamicul nu se teme. Daca le-ar păsa despre noi, ar folosi cel putin un leac bine dovedit (60 de ani și peste 1.200 de citate medicale) pentru majoritatea infecțiilor – Vitamina C, dar nu pot face asta, deoarece ar distruge industria profitabilă a vaccinurilor. Epidemiile sunt biomarkeri ai poluării și mizeriei (aer toxic, sărăcie, nutriție, droguri, salubritate, electromagnetism). Se ignoră cauzele reale ale bolilor „virale”, se suprimă leacuri eficiente, se exagerează pericolele acestor boli, se ucid și ard animalele pentru a ascunde adevăratele cauze: zootehnia și agricultura chimică. Aceasta este o schema de extorcare cunoscută sub numele de Allopathy Inc, condusă de o mafie medical-politica cu accente psihopatice. Cu o mână ei creează și întrețin boli, cu cealaltă stoarc banii contribuabililor pentru „protecție” prin medicamente. Cu cât pot induce mai multă frică, cu atât mai puțină gândire și cu atât este mai ușor să controlezi oamenii în direcția pe care o doresc.

  3. Mass-media, mult efort in ultimele saptamani ptr. a ascunde adevarul si manipula. Accentuand un pic, chiar si atunci cand dau ora exacta poti avea ceva dubii, ca cine stie, daca au un motiv sa nu ne-o arate pe aia reala? Suna a paranoia la prima vedere…..dar la a doua…?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.