Ce i-a spus Cioloș unui protestatar revoltat de primirea refugiaților de către România

Premierul Dacian Cioloș i-a explicat, vineri, în stradă, unui protestatar, la Cluj Napoca, decizia României de a primi refugiați, relatează Agerpres.

Bărbatul s-a postat în fața Muzeului Național de Istorie a Transilvaniei, unde șeful Guvernului și vicepremierul Vasile Dîncu au venit într-o vizită și a strigat mesaje precum „Să vă fie rușine” și „Nu islamizării României”.

„De ce se expune România la așa ceva dacă poporul român e împotriva islamizării și primirii acestor cote de refugiați?”, a spus protestatarul, la sosirea la muzeu a delegației guvernamentale.

La ieșirea din clădirea muzeului, premierul Dacian Cioloș s-a oprit pentru a sta de vorbă cu acesta, explicându-i că decizia primirii de refugiați a fost luată de statul român împreună cu alte țări din Uniune.

„Autoritățile din România au luat o decizie, împreună cu toate celelalte state membre ale UE, de unde România primește bani, unde românii pot să se ducă la muncă. Toate țările acestea membre au luat o decizie, să primească un anumit număr de emigranți. Românii au primit câteva zeci, asta nu are nimic de-a face cu Constituția”, a arătat Cioloș.

Premierul a mai spus că România are în mod egal obligații și drepturi în comunitatea europeană.

„România face parte din UE și are niște drepturi, cum e dreptul de a munci în celelalte țări, dreptul de a primi fonduri pentru investiții (…) și are niște obligații. România și-a asumat, împreună cu celelalte țări. În timp ce celelalte țări primesc zeci sau sute de mii de emigranți, România s-a angajat la câteva sute și din care a primit acum zece-cinsprezece. Despre asta e vorba”, i-a spus Cioloș protestatarului, la Cluj Napoca.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.