Ce ne-o mai aduce Dîncu și din Coreea

Ministrul apărării naționale, Vasile Dîncu, efectuează, între 22 și 25 septembrie, o vizită oficială în Republica Coreea, anunță MApN.

UPDATE Vasile Dîncu, aflat în vizită oficială în Coreea de Sud, a avut o întrevedere cu omologul din această ţară, Lee Jong-Sup, discuţiile vizând în principal dezvoltarea relaţiilor de cooperare militară dintre cele două state, informează Ministerul Apărării Naţionale.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, vineri, cei doi miniştri semnat o scrisoare de Intenţie, document prin care au fost stabilite reperele încheierii unui acord cadru de cooperare în domeniul apărării.

O altă temă abordată în cadrul întrevederii au fost situaţia de securitate internaţională, cu accent pe provocările de securitate din regiunea Mării Negre, respectiv Asia-Pacific. Cei doi oficiali au discutat, de asemenea, despre stadiul şi perspectivele consolidării cooperării în cadrul organizaţiilor internaţionale, cadru asigurat de statutul Republicii Coreea de partener global al Alianţei Nord-Atlantice, precizează sursa citată.

Ministrul Vasile Dîncu a evidenţiat importanţa participării, pentru prima dată, a partenerilor din regiunea Asia-Pacific la un Summit NATO şi a subliniat relevanţa deciziei adoptate la Madrid privind consolidarea dialogului politic şi a cooperării practice cu partenerii NATO consacraţi din această regiune, inclusiv Coreea de Sud, pentru promovarea securităţii prin cooperare şi a sprijinului pentru ordinea internaţională bazată pe reguli, se mai arată în comunicatul MApN.

În plan bilateral, Vasile Dîncu şi Lee Jong-Sup au agreat intensificarea cooperării în domeniul educaţiei militare, apărării cibernetice şi a instruirii în comun. A fost analizată şi posibilitatea cooperării aprofundate în vederea dezvoltării de noi tehnologii, inclusiv transferul de know-how, avându-se în vedere inclusiv posibilitatea producţiei de echipamente militare în România, arată sursa menţionată.

La finalul discuţiilor, cei doi oficiali au convenit asupra continuării dialogului, în vederea extinderii cadrului normativ existent, care să asigure premisele consolidării cooperării bilaterale în domeniul apărării.

În cadrul vizitei oficiale în Coreea de Sud, ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a mai avut, vineri, întrevederi cu ministrul Administraţiei Programului de Achiziţii pentru Apărare, EOM Dong-hwan, şi cu preşedintele Comisiei pentru Apărare Naţională, LEE Hunseung.

Pe timpul discuţiilor purtate cu cei doi înalţi demnitari sud-coreeni, s-a evidenţiat interesul reciproc pentru dezvoltarea cooperării în domeniul industriei de apărare între România şi Coreea de Sud, având repere atât potenţialul existent în domeniu, cât şi importanţa transferului de tehnologie şi al securităţii aprovizionării, ca elemente definitorii pentru domeniul apărării în actualul context strategic, se precizează în comunicatul MApN.

Potrivit sursei menţionate, Dîncu a invitat companiile coreene din industria de apărare să participe la competiţiile pentru viitoarele programe de înzestrare ale Armatei României, având în vedere utilizarea standardelor NATO de către industria de apărare sud-coreeana şi experienţa în derularea unor programe de înzestrare similare cu alte state NATO.

În cadrul discuţiilor, a fost evidenţiată oportunitatea oferită de aprofundarea cooperării în domeniul tehnologiilor de vârf, inclusiv a celor emergente şi disruptive. Cooperarea industrială a fost evidenţiată drept un aspect cheie al dezvoltării încrederii reciproce, având în vedere oportunităţile oferite de o piaţă a echipamentelor militare în continuă evoluţie, în contextul unor provocări de securitate fără precedent la adresa statelor europene democratice, conchide MApN.

După vizita lui Dîncu în Israel,

România, prima țară din Europa care ar putea cumpăra Iron Dome

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

12 Comentarii

  1. In Buna Traditie a Parazitului Globalist Klaus Iohannis, Vasilica s-a Spurkat la Turism International pe Banii Mujicilor.
    Rezultate Kakalau!
    Deklaratii Sforaitoare de la Niu Iorg in care Parazitul ne Asigura ca Dinsul si Fata din Bobor Carmen nu vor Face Foamea, iar Vasilica din Israel a Taiat-o direct in Korea unde tovarasul Kim nu l-a primit, asa ca a Marsaluit in Sud sa faca ceva Cumparaturi pentru Nevasta. De-ale Gurii…ruj de buze si alte alea.

  2. Ce sa ne aduca?! Un c.. și-un pește. Așa dam bani aiurea pe armament perimat, ca sa-i multumim pe ” licuricii ” cu tichie.

  3. D’apăi ce să ne aducă, sărmanul nepotrivit, că-l strânge rău scaunul pe care şade? Iapa, înțărcată de mut…

  4. Da,ce sa caute asta acolo ? Sa le povestească cum si-a satisfăcut el stagiul militar ? PS : Un impostor în formă continuată!

  5. Sint doua teme arzatoare la ordinea zilei:
    – sa vada ce vechituri de armament american mai au coreenii prin hambare, daca se poate de prin anii ’50 (ca oricum nu le luam, doar le marcam intr-un cont pentru „soros”)
    – sa dezbata rolul colonialismului in propasirea popoarelor, mai exact eficacitatea sau viteza de spoliere a unui popor de toate resursele disponibile

  6. Altul care s-a uschit pe repede inainte la vizita ,,istorica,,fix cand rusnacii se mobilizeaza cu sutele de mii..Pas cu Pas.Bre,da cine ramane de semneaza capitularea Rumaniei in caz de bai mare ?Klausica in America unde da ,,indicatii,,pretioase despre mancare si caldura de sub poala lui Nea Bidon ,Dincu prinde fluturi prin Coreea de Sud..Nea CiuCiuca Bal-Bal ? Nea CiuCiuca Transpiratul ?Asi..E clar cristal ca dispare si cocoselul rezbelnic sa se joace cu lopatica in nisip prin tarile calde de se ingroasa gluma.Amu sta saracanul cu ochii bulbucati ca la melc in granita..Apar tancurile? Nu apar tancurile ?Aseie cum graia un clasic meditator..Ghi-ni-on.Bre,totusi cine ramane sa dea explicativa ? Cine ramane cocosel-sef sa primeasca de bobarnace ??Cine ramane de semneaza de capitulare neconditionata ?? Mister total..Cum era aia bre ? La placinte inainte,la rezbel inapoi.Pas cu Pas.

  7. Turcia a adus un motor pentru un tanc, Polonia si Slovacia au reusiti sa faca contracte prin care se indigenizeaza tehnica ultrmoderna de lupta din Coreea de Sud pentru a crea locuri de munca in tara lor si asta face Coreea de Sud ca fiind o tara super-interesanta pentru cine gandeste..

  8. Vizita face-parte din setul amerloc de semnări de contracte pentru avioane de doi bani și tankuri koreene, așa cum i s-a cerut și Poloniei, de la Washington. Ca să rentabilizeze industria militară sud-koreeană, ce se pregătește de război împotriva Koreei de Nord.
    Vă dați seama că cockpiturili avioanelor șî turelili tankurilor sunt făcute pă măsura piticilor koreeni, așa că în Polonia în cockpit va intra un polonez în loc dă doi koreeni (în Mioritistan 1 valah șî jumătate, că-i mai mic decît polonezu’), iar în turela dă tank 2 polonezi în loc dă tri koreeni (2 valahi șî jumătate, dîn același motiv!)….[Rumburak]

  9. Te pomenesti ca Romania , va mai cumpara armament expirat, din cel aruncat de altii, la gunoi , asa cum se obisnuieste ! Avem tancuri, fabricate in Romania, depasite fizic si moral ! De ce nu modernizam productia autohtona de tancuri (avem ingineri si stiinta), sa producem masini de lupta competitive ? Scuzati, scuzati , am, uitat ca nu avem specialisti , nu avem tehnologie si nu mai avem capacitati de productie sa mai fabricam asa ceva ; le-am distrus ! Si la urma urmei , de ce sa ne mai batem capul , sa fabricam si noi ceva , cand putem cumpara de la altii ! Ce ? Sa dam de munca la romani ? Mai tango , sa se duca sa munceasca ,in strainatate , la sparanghel si capsuni , ca-n tara lor :CUCU! Eh! Poate se mai trage si-un tunulet ca-n Romania asa-i normal! Si ca tot veni vorba , cu tunurile de milioane de euro , trase in pandemie ce se mai aude? Nimic! Romanul inghite si asta ! Pana si presa noastra, „independenta”, a amutit si-a adormit. Vivat!

  10. Alt plimbaret habarnist pe banii statului, in programul de economii a lui Ciolanis-trdatorul!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.