Cel mai aglomerat aeroport din lume, închis parțial

Sute de zboruri au fost anulate, duminică, pe aeroportul din orașul american Atlanta, cel mai aglomerat aeroport din lume, unde o pană de curent a blocat pasagerii în terminale și în aeronave, transmite Reuters.

Alimentarea cu energie electrică a fost restabilită după miezul nopții, dar incidentul a afectat serios planurile de călătorie pentru mii de persoane și companii aeriene.

Compania aeriană Delta a anunțat că anulează în jur de 300 de zboruri pentru luni, în plus față de cele 900 de anulări de duminică. United Air Lines a avertizat, de asemenea, că traficul va fi perturbat luni.

Unii dintre pasageri au fost evacuați din aeronave după aproape nouă ore de așteptare. Autoritățile au invocat motive de securitate și au precizat că aeroportul este pe deplin operațional în acest moment.

Georgia Power, compania care furnizează energie electrică aeroportului, a anunțat că defecțiunea a fost provocată de un incendiu la o instalație subterană, a cărui cauză este necunoscută. Incendiul a afectat accesul la un sistem de rezervă.

Aeroportul Internațional Hartsfield-Jackson Atlanta a fost cel mai aglomerat aeroport din lume începând din anul 2000, întrucât este singurul aeroport dintr-o regiune foarte populată, statul Georgia. Cele mai importante orașe americane, cum ar fi New York, au împărțit traficul între două sau mai multe aeroporturi. Cel mai apropiat aeroport de cel din Atlanta este la 250 de kilometri nord-vest, la Nashville, statul Tennessee.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

1 Comentariu

  1. Si n-au sunat la consulat, la TV sa se planga ca Romania i-a abandonat in intuneric?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.