Cel mai mare rezervor de țiței la Petrobrazi (video)

Petrom a pus în funcțiune cel mai mare rezervor de țiței din România, pe platforma rafinăriei Petrobrazi. 
Rezervorul are pereți dubli și fund dublu, capac tip dom din aluminiu și capac plutitor interior pentru reținerea emisiilor de vapori și a fost construit în România. Construcția acestuia a durat circa 2 ani, iar investițiile în proiect au depășit 23 de milioane de euro.

</div>

„Construcția noului rezervor de țiței reprezintă un nou proiect important finalizat cu succes pe platforma Petrobrazi, alături de instalarea noilor camere de cocsare și de alte proiecte de modernizare. Toate aceste investiții întăresc capacitatea noastră de a asigura o bună funcționare a rafinăriei în condiții de siguranță și de a asigura stocurile de carburanți necesare pentru aprovizionarea pieței din România și din regiune. Proiectul are o componentă importantă de mediu prin reducerea aproape de zero a emisiilor de vapori”, a spus Radu Căprău, membru al directoratului OMV Petrom, responsabil pentru activitatea de Rafinare și Marketing.
Rezervorul, mai înalt decât o clădire cu 10 etaje, are o capacitate totală de 60.000 de metri cubi și poate stoca materia primă pentru echivalentul a 1,2 milioane de plinuri de carburant.
Domul de aluminiu, cea mai mare structură de acest tip din România, este o construcție impresionantă, cu o greutate de 53 de tone și o înălțime de 15 metri. Ridicarea domului pe poziție s-a făcut utilizând, în premieră în România, un sistem pneumatic format din 28 dispozitive de ridicare, acționate centralizat.
Construcția rezervorului a fost finalizată la sfârșitul anului trecut, iar testarea acestuia a avut loc la începutul acestui an.
Din 2005, OMV Petrom a investit peste 2 miliarde de euro în rafinăria Petrobrazi. În prezent, aceasta trece printr-un proces complex de retehnologizare, multe dintre piesele componente fiind schimbate. Unele sunt comandate și construite în România, la Buzău, spre exemplu, o coloană sub presiune de 250 de tone produsă la fabrica românească BETA  și care a ajuns deja, spre montare, la Petrobrazi.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Mihai Soare 1097 Articole
Author

2 Comentarii

  1. Rezervorul are pereți dubli și fund dublu, capac tip dom din aluminiu și capac plutitor interior pentru reținerea emisiilor de vapori. Asta e ca tzucalu` cu capac. Daca ridici capacul, miroase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.