„Chemarea la arme“ a ambasadelor SUA

Preşedintele Donald Trump a fost extrem de agresiv în susţinerea majorării bugetelor Apărării în ţările NATO

Guvernul american se pregătește să anunțe o nouă abordare a vânzărilor de arme în întreaga lume, care va implica un rol mult mai important pentru atașații militari și diplomații SUA, ca „agenți de vânzări“ ai complexului militaro-industrial american. Agenția Reuters, Newsweek și publicații din Australia și Marea Britanie citează surse care arată că această nouă politică va fi lansată în luna februarie și va viza toate tipurile de armament „made in US“, de la avioane și drone până la nave de război și artilerie. Principalii beneficiari menționați sunt Boeing și Lockheed Martin. Surse din rândul atașaților comerciali ai SUA arată că guvernul dorește și ajustarea Regulamentului pentru Traficul Internațional de Arme din 1976, care limitează libertatea guvernului de a vinde arme altor state.

Schimbarea majoră este că personalul diplomatic al ambasadelor SUA va trebui să acționeze ca agenți de vânzări pentru contractorii militari privați din SUA. Diplomații vor trebui să fie mai agresivi în promovarea armelor americane, scrie Sydney Morning Herald, și să le raporteze superiorilor de la Washington sosiți în vizită despre acordurile aflate încă în așteptare, astfel încât guvernul de la Wa­shington să pună mai multă presiune pe statul cumpărător.

În SUA, producătorii de armament sunt companii private. Cel mai mare client al lor este guvernul american, motiv pentru care intervențiile militare ale SUA sunt o sursă mare de profi. Când numărul și amploarea acestora se reduc, pierderile în afaceri pot fi compensate prin achizițiile făcute de aliați. Președintele Donald Trump a fost extrem de agresiv în susținerea majorării bugetelor Apărării în țările NATO.

Un înalt oficial american a declarat că noua abordare va aduce o „schimbare la 180 de grade“ în politica americană a comerțului cu armament.

Trump are atribuția legală de a trasa sarcini „ofițerilor pentru asistență de securitate“ din ambasade (personal civil și militar), pentru a ajuta la vânzarea armelor americane, o pârghie rar folosită până acum. Este o modalitate prin care Trump încearcă să-și îndeplinească promisiunea din campanie de a vinde cât mai multe produse și servicii americane în exterior, de a crea locuri de muncă, de a reduce deficitul comercial, dar și de a lupta împotriva concurenței ruse și chineze. „Vrem să-i vedem pe atașații militari și comerciali devenind agenți de vânzări,  eliberați de constrângeri“, a spus un înalt oficial SUA, citat de Sydney Morning Herald.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3

11 Comentarii

  1. Bine ca nu vand si razboaie,dar nu e tarziu!

  2. Asadar asta e marfa de export a SUA… foarte bine…macar stim cum stam…necazul coloniei numita Romania este insa faptul ca are doi stapani…SUA si UE… oare noi cu cine sa votam!? Dilema grea…
    Ce or zice Berlinul sau Parisul!? Ce va face kwi !? Se va apuca serios sa invete engleza/franceza!?

    • Mai Petrica tu nu ai profesat o ora de inginerie,ai frecat menta de pomana la Constructii Hidro !Numai scarta scarta pe hartie de 30 de ani,vai si amar…Iohannis vorbeste engleza mai bine decat tine, plus toti amicii tai, de la rusul.ro

  3. Asa domnule presdinte, asa va vrem, oamenii vor sa se omoare intre ei si nu au cu ce!Furnizati-le arme performante ca sa se macelareasca eficient intre ei. Si nu uitati sa stimulati si conflictele in diverse zone ale lumii, pentru ca degeaba au ei arme daca nu declanseaza conflicte.

  4. Pt „atac la persoana” : amice, esti idiot ! Nu ai inteles ironia mea legata de cunoasterea lb engleze… Mai aprofundeaza….daca stie engleza – americana crezi ca ii va fi mai usor !? Dar daca mutti il cearta in germana!? Dar sa te ajut : Colonia ramane tot colonie…oricate comenzi ar avea…

  5. De-aia tot ziceau aia la soldati sa se pregateasca de razboi: daca nu fac de rost de un razboi cat de repede, falsa economie americana pica sub China si inca doua-trei tari.

  6. Evident că vinde doar pe cele depășite, căci există deja o nouă generație, altă technologie,..Iar de vechituri nu mai au loc unde să le pună,.. Musai vândute și se caută fraieri , ca românu, care să scoată bani din piatră seacă și cumpără inutilități, doar pentru ca donald să dea mâna cu claus. Nu cred că le mai ține figura. Nu mai sunt nici generali atât de lacomi și flămânzi ca românu,.Or să și le bage in dos americanii.

  7. Sa incepem cu Ucraina.Daca i-i facem sa atace cele doua republici cu armele pe care le-am dat avem speranta sa atragem Rusia in conflict-ultima dorinta fierbinte.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.