Chimcomplex Chimcomplex atinge volume de producție record și raportează creștere pentru trim. 1

Pe fondul investițiilor din ultimii ani,

Chimcomplex, cel mai mare combinat chimic producător de polioli din Europa de Est, a început puternic anul 2021 și raportează pentru primul trimestru un profit net de 119 milioane de lei și o cifră de afaceri de 497 milioane de lei.

Rezultatele primului trimestru se încadrează în prognoza de creștere sustenabilă a companiei.

În primele 3 luni din 2021, Chimcomplex a realizat producții record, evidențiindu-se, în mod special, volumele din fabrica de polioli cât și confirmarea poziției de cel mai mare producător național de hidrogen. Producția lunară de polioli a depășit pentru prima dată în istoria combinatului de la Râmnicu Vâlcea 10.000 de tone pe lună, iar acest trend va continua tot anul.

Sinergiile dintre cele două combinate Borzești și Oltchim au generat o EBITDA în creștere. Chimcomplex a lucrat la capacitate maximă pentru a produce polioli, pe fondul creșterii vânzărilor la nivel național și internațional. Rezultatele puternice din primul trimestru ne-au oferit lichidități suplimentare pe care le-am folosit pentru a face investiții și rambursări anticipate ale datoriilor. Suntem încrezători în viitorul nostru și continuăm să facem investiții semnificative pentru a ne susține planurile pe termen lung. Suntem mândri că munca noastră, pune România pe un loc important pe harta producției chimice mondiale„ a declarat Tivadar Runtag, CEO Chimcomplex.

Aceste rezultate bune confirmă toate obiectivele pentru întregul an și pregătește compania pentru perioada următoare de creștere solidă, rentabilă și durabilă.

Despre Chimcomplex

Chimcomplex este principalul producător și furnizor de substanțe chimice vitale din regiune, specializat în polioli, clorosodice și Oxo-Alcooli. Este o companie strategică pentru economia românească, cel mai mare combinat de produse chimice cu 2 platforme industriale la Onești și Râmnicu Vâlcea. În anul 2020 Chimcomplex a înregistrat o cifră de afaceri de 1,2 miliarde de lei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3
Author

2 Comentarii

  1. Am intrat pe cv- ul ,,patronului” acestui conglomerat chimic , Chimcomplex” si după ce am lecturat studiile universitare ale fostului ofițer cu specializarea ,,tancuri “, mare bos la ,,revolutie” am tras concluzi ca este un fel de Nicolae , patronul ,,Astra “ cu afaceri in chimie , înzestrat de stat cu ,,averea “ noastra acumulata in comunism, trecută , după ,,glorioasa “ ,,revolutie “ la ,,băieții” la ordin. ,,Universul “ lui este limitat la modelele de politruci comunisti formați la școala de șefi ,,Ștefan Gheorghiu”. Ne închipuim o discuție de specialitate intre el si un CE-O din Occident a care-i exprimare in limba engleză este scurta si plină de sensuri , pe care el nu o digera , avand in centru formulele capitalismul de succes . Intuim un dialog al surzilor. Si astfel de ,,cadre “ mobilează fostele întreprinderi comuniste transformate formal in companii capitaliste. Aceasta TARA mineaza 90% din economia ,,capitalista “ a României. O singura ,,floare “ capitalista reala avem , unicornul UIPATH prin care romanii intuiesc ce însemna inteligenta pura românească care se dezvolta prin propriile resurse după 30 de ani pierduți in balmajala comunisto- capitalista timpurie.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.