Cifrele oficiale sunt contrazise de numărătoarea paralelă

INSP a raportat până marți un număr de 1.031 de cadre medicale infectate cu noul coronavirus. Numărătoarea făcută de Solidaritatea Sanitară arată un număr cu peste 700 mai mare.

Reprezentanții Federației Solidaritatea Sanitară a numărat 1.727 de cadre medicale infectate cu noul coronavirus, față de 1.031 numărate de Institutul Național de Sănătate Publică.

Cei de la Solidaritatea Sanitară spun că au centralizat numărul total al cadrelor medicale infectate cu ajutorul liderilor sindicali pe care îi au în fiecare unitate medicală, iar acolo unde nu există aceşti lideri primesc informaţii direct de la salariaţi.

Federaţia verifică datele şi cu DSP-urile din ţară. Pe platforma covid.solidaritatea-sanitara.ro apare un număr de 1.727 de cadre sanitare infectate, în timp ce raportarea INSP arată 1.031 de cadre infectate.

„Avem DSP-uri care ne-au scris că ei nu ne vor furniza informaţii pentru că sunt împiedicaţi de Grupul de Comunicare Strategică, de Ordonanţele Militare. Ei nu au făcut publică metodologia, noi numărăm, şi am precizat public acest lucru, toate categoriile de salariaţi din sănătate, indiferent, ştim care sunt categoriile active, implicate în lupta anti-COVID, este vorba despre medici, asistenţi medicali şi personal auxiliar, plus biologi implicaţi în analize, noi luăm în considerare toate categoriile de personal active în această perioadă. Noi am avut o discuţie cu cei din Ministerul Sănătăţii şi ne-au spus că, în principiu, Institutul Naţional de Sănătate Publică ia în considerare formularele de testare în care se menţionează că ar fi vorba despre angajaţi din sănătate, s-ar părea că acolo apar nişte diferenţe, că nu toate formularele sunt completate corect”, spune Viorel Rotilă, managerul Federaţiei Solidaritatea Sanitară.

Adriana Pistol, directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul INSP spune că datele centralizate la nivel de Institut depind strict de cum face raportarea către DSP-uri fiecare unitate sanitară în parte.

„Sursa de informare este diferenţa. Raportarea personalului medical, clasificat corespunzător, fără alte tipuri de persoane care lucrează în unitatea sanitară, este dependentă de acuratețea cu care fiecare spital informează Direcţia de Sănătate Publică şi Direcţia pe noi. Pe de o parte nu raportează că nu vrea să aibă focar, pe de altă parte noi nu deţinem această informaţie decât la bunăvoinţa DSP-ului”, explică Adriana Pistol.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

2 Comentarii

  1. De ce mai exista acest INSP? Sa minta si manipuleze creionand minciuni in scris? Oare procororii nu se sesizeaza cand aceasta entitate uzeaza permanent de fals si uz de fals in acte oficiale?! Exact asa procedeaza si cu inscrisii vii pe liste la alegeri, unii morti si chiar abia nascuti, altii desi au viza anulata de ani de zile, apar tot la adresa initiala pe lista! E valabil si cu actualitatea numarului decedatilor, imbolnavitilor si vindecatilor, da, a vindecatilor care poate nu au fost bolnavi sau nu s-a lipit antidotul contra vietii??!

  2. pai daca oms a dat ordin ca TOATE DECESELE din perioada COVID sa fie declarate morti de covid? Ce fel de „pandemie” este asta? In conditiile in care democratii au urlat in SUA ca trebuie aparate de ventilatie, dar ce sa vezi, dupa ce le-au achizitionat acum le dau pentru ca nu a fost nevoie de ele? UNDE ESTE PANDEMIA ?? PE HARTIA OMS ?? SCOT MORTII PESTE TOT IN STRADA CA SA SPERIE LUMEA ! OPRITI MASCARADA ASTA !!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.