Cine e patronul de la Ferma Dacilor

Numele pensiunii/restaurantului Ferma Dacilor a făcut înconjurul presei după incendiul care a izbucnit dimineață. Localul a fost construit pe dealurile din Tohani, într-o oază de liniște, de un antreprenor prahovean crescut pe dealurile din zonă. Într-un articol publicat pe 23 noiembrie 2022, în Observatorul prahovean, jurnaliștii scriu că povestea Fermei Dacilor a început cu 11 ani în urmă, când Cornel Dinicu a achiziționat terenurile „pline de mărăcini” pe care, ulterior a dezvoltat afacerea.

Lăsam mașina în stradă că nu puteam să intrăm în fermă. Și am tot cumpărat, din aproape-n aproape până am ajuns la 40 de hectare. Apoi ne-am apucat să construim o fermă cu mâncare bio. Inițial a fost pentru mine și familie. Apoi au vrut și prietenii mâncare bio. Și așa am început să livrăm coșuri cu mâncare bio. Nu era, la vremea respectivă, nimeni să livreze un coș complet: ouă, lapte, brânză, salam, miere, ulei presat de floarea soarelui. Așa că ne-am apucat noi să livrăm coșuri complete cu mâncare bio, cu de toate, ca la supermarket.”, povestește Cornel despre începuturile businessului.

De la un grajd de animale, la un complex cu 30 de camere și mai sunt multe de realizat

Citește articolul integral pe Observatorul prahovean.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

13 Comentarii

  1. Problema majora este de cum acest patron are licenta si autorizare in turism fara avize de siguranta la incendii si fara hidranti si culoare ori scari de evacuare. Peste 50% din pensiuni si vile sunt asa. Apoi si aviz de la furnizor electricitate. Daca suprasolicita reteaua pensiuni este firesc sa ia foc. Dzeu sa ii odihneasca pe cei morti. Buni de plata si puscarie este si patronul dar si cei care dau avizele de turism.

  2. Prevenția e mama-nțelepciunii.Altfel e mintea românului de pe urmă.Nea Telu, pentru asta ai sigurante calibrate, ca să nu poți „suprasolicita” instalatia.Detectoare piro există pe piață iar toata halimaua l-ar fi costat cam 3-4000€ fără sprinclere și vreo 10.000 sistem complet, cu decuplare automată curent gaz, demnalizare și stingere .Fără gospodărie de apă și generator de rezervă.Deci la un 15.000 rezolva cu tot, si pe la 7-8000 o instalație beton, imună la lovituri și șobolani.Dar cu 30.000 îți iei un gipan.Adevărul e că dacă le spui , te trezești că-ți trântesc o întrebsre tâmpită gen, „dar a mers pâmă acum, de ce s-oschimb?”

  3. Ferma Dacilor face victime din cauza ilegalităților admise pentru funcționare afacere. Aici, în acest caz, la fel că în cel cu explozia unde au fost răniți pompieri și au murit cetățeni, au distrus bunurile cetățenilor plătite cu munca a zeci de ani a cetățenilor, obligatoriu trebuiesc masuri drastice! Daca se continua in acest hal, e încă o dovadă că politicul e pe mâna cu justiția pentru decimare și golire tara. Nu exista comparație între ceea ce se întâmplă în România plus în ce hal se face justiție în multe cazuri grave și decimare populație din Romania.

  4. Mda … deci atentie mare la „Clubul romanilor”, „Fast-food-ul Mayasilor” si „Barul babilonienilor” de prin Vășcăuți sau Dîlga ! In rest, inca o poveste care nu a avut un happy-end fericit, din pacate, cu un alt „tovarasu’ gradu'” care a prostit prostii cu „turism agricol” bomba cu ceas si „produse bio” colcaind de pesticide ! Protectie contra incendiilor, doua galeti de tabla !

  5. Cornel Dinicu ,calugareste-te viata ta a apus,lacomia ta a dat pe dinafara

  6. In Romania cu spaga totul e posibil. Coruptia si prostia ucide.Legile sunt facute de incompetentii care ne conduc,tot felul de paparude chelneri,ospatari,tractoristi,etc, care au facut facultati de kko pe toate drumurile sa-si poata fabrica diplome care si-au procurat diplome la aceste asa zise universitati,in realitate bascalii.Cand ai legi facute de astfel de lighioane ne uitam cum moare lumea.Se construieste din carton de catre fel de fel de paparude cu scoala facuta la misto sau fara.In ce tara traim.Se duce politia acolo, ce sa faca? Sa mearga la aia care au autorizat, proiectat si au aprobat asezamantul din carton,polistiren si lemn,

  7. Sandu Geamănu: „banii I-a luat Dinicu Cornel, el fiind bodyguardul unui senator de Călăraşi, Tărăcilă, la timpul respectiv era poziţionat şi susţinut politic, fostul ministru de Interne, îi acorda protecţie fiicei.

    Am încercat să recuperăm banii, am încercat să-i forţăm, am încercat să-i interpelăm şi pe ceilalţi, au fost nişte alergături, nişte lupte. Ei, într-un final au apelat la Nicu Gheară. Bucurenciu a încercat să ajungă prin relaţiile lui la ministrul de Interne care era atunci domnul Dudu Ionescu, a încercat să se pună pe rol furtul, dar a intervenit la momentul respectiv generalul Bot şi s-a dispus arestarea mea şi sunt mai mult ca sigur că o parte din bani a ajuns la el.

    La nivelul conducerii Ministerului de Interne s-au lansat acuzaţii de corupţie şi legături cu lumea interlopă. Banii nu au mai apărut niciodată.”

    „Banii au fost împărţiţi de poliţişti şi hoţi”, credea Bucurenciu.

  8. Cornel Dinicu era în 1996 liderul unui clan de bodyguarzi din cartierul studențesc Regie. Un an mai târziu este arestat și condamnat la 4 ani de închisoare pentru amenințare și lovire. Este implicat apoi în Afacerea „Portbagajul” care a dus la demiterea șefului Poliției Capitalei, iar în 2007 se consumă ultimul moment în care Dinicu apare în media din postura de om certat cu legea: potrivit ziarelor de atunci, SIE îl urmărea pe Cornel Dinicu până în Sierra Leone într-un dosar al minelor de diamante. De atunci, Dinicu investește într-un strand în Mizil și, mai recent, în Ferma Dacilor din Prahova.

  9. Cornel Dinicu era în 1996 liderul unui clan de bodyguarzi din cartierul studențesc Regie. Un an mai târziu este arestat și condamnat la 4 ani de închisoare pentru amenințare și lovire. Este implicat apoi în Afacerea „Portbagajul” care a dus la demiterea șefului Poliției Capitalei, iar în 2007 se consumă ultimul moment în care Dinicu apare în media din postura de om certat cu legea: potrivit ziarelor de atunci, SIE îl urmărea pe Cornel Dinicu până în Sierra Leone într-un dosar al minelor de diamante. De atunci, Dinicu investește într-un strand în Mizil și, mai recent, în Ferma Dacilor din Prahova.
    Dinicu era atunci ”bodyguardul unui senator de Călăraşi, Tărăcilă”. Este vorba de Doru Ioan Tărăcilă, parlamentar în mai multe legislaturi, fiind ministru de Interne între 1994 și 1996.

  10. Viața-i ca o roată.Păcat de copil și de oameni, n-au meritat asta.Cei ce se-nalță pre sine vor fi smeriți…

  11. Dar din imaginile date de pompieri, aceste case de cazare erau facute din materiale ieftine. Caramizi BCA, acoperisuri tabla, lemn de brad, stuf taiat, plastic. Nimic de calitate si rezistent, ignifug. Construit totul pentru specula.

  12. Romania nu poti face nimic decat cu sprijinul gradatilor si politicului.
    Care, cam tot aia
    este…
    Acum, mortii vor fi de vina. Ca la Crevedia.

  13. Nici măcar asta nu contează, Aristotel.Sunt soluții pentru absolut orice obiectiv dar nu încap în minți înguste.Îți spun asta din experiență.Sunt oameni care se cred dăștepți din naștere asa că n-are rost să virbesticu ei.Kentru ei sunt făcute regulile.Dar ciomăgarul ăsta imbecil are alergie la orice lege, inclusiv la cea care i-ar fi salvat copilul.Are manele în loc de minte.Pariu că se pregătește de decolare și-l doare la bască de accident.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.