Premierul Ciolacu s-a întâlnit cu ei și a făcut anunțul: „Mâine vom aproba”

Premierul Marcel Ciolacu a avut, miercuri la Palatul Victoria, noi consultări cu reprezentanţii Confederaţiilor din sectorul transporturilor cu privire la soluţiile pregătite de Guvern ca răspuns la revendicările formulate. Nu este însă clar dacă reprezentanţii Confederaţiilor sunt considerați drept o voce a lor de către protestatari.

„Guvernul este un partener corect de dialog. La nivelul ministerelor şi instituţiilor publice am preluat şi analizat solicitările transportatorilor, iar mâine, în şedinţa de Guvern vom aproba deja un set din măsurile convenite atât cu Ministerul Transporturilor, cât şi cu Ministerul Agriculturii. Vom rămâne în continuare la masa discuţiilor pentru a rezolva toate probleme legitime semnalate”, a afirmat Marcel Ciolacu, potrivit unui comunicat de presă al Executivului.
Pentru şedinţa de Guvern programată joi, sunt pregătite mai multe proiecte de acte normative care transpun soluţii convenite între transportatori şi Ministerul Transporturilor şi care au în vedere, în principal, următoarele aspecte:
„- Modificări cu privire la modalităţi de realizare a controlului prin cântărire la punctele de trecere a frontierei. Sunt recunoscute rezultatele măsurărilor prin cântărire obţinute cu ajutorul mijloacelor de măsurare aparţinând autorităţilor competente din Statelor Membre ale Uniunii Europene cu care România are deschise puncte de trecere a frontierei, în baza Acordurilor bilaterale încheiate între părţi, atât pentru emiterea autorizaţiilor speciale de transport, cât şi pentru aplicarea sancţiunilor contravenţionale;
– Stabilirea unor limite, în conformitate cu legislaţia europeană şi din alte state membre ale UE, privind toleranţele pentru depăşirea greutăţii camioanelor;
– Sunt acordate intervale de depăşire a masei maxime total admise şi pe axe până la care nu se aplică sancţiuni contravenţionale şi nu se impune autorizarea circulaţiei acestor vehicule;
– Sunt clarificate unele aspecte privind efectuarea inspecţiei tehnice periodice a vehiculelor înmatriculate sau înregistrate în România, atestarea profesională a personalului de specialitate din domeniul transporturilor rutiere, precum şi corelarea unor dispoziţii privind încheierea şi executarea contractului de transport pentru transporturile naţionale;
– Sunt clarificate şi unele dispoziţii care reglementează examinarea persoanelor care intenţionează obţinerea atestării iniţiale pentru conducători auto transport persoane sau transport marfă”, conform sursei citate.
În plus, la întrevederea de astăzi s-a discutat şi despre decontarea transportului elevilor, dialogul pe această temă urmând să fie continuat pentru găsirea unei soluţii.
Un alt subiect rămas în analiză se referă la restituirea parţială către operatorii de transport a accizei la carburant.
Consultările între transportatori şi Guvern vor continua cu întâlniri de lucru la nivelul Ministerelor Transporturilor şi Finanţelor.
Alături de premierul Marcel Ciolacu, la întâlnire din partea Guvernului au mai participat vicepremierul Marian Neacşu, ministrul Transpoturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, şi şeful Cancelariei Prim-Ministrului, Alexandru-Mihai Ghigiu.
La dialog au participat: Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România,  Consiliul Naţional al IMM-urilor din România, Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România, Federaţia Operatorilor Români de Transport,  Asociaţia Română pentru Transporturi Rutiere Internaţionale.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

9 Comentarii

  1. Ar trebui sa fie circumspecti. Pe profesori i-ati pacalit le-ati promis 40% apoi a aparut in presa 13%, iar grila publicata arata 6%…Singurii pe care nu i-ati mintit sunt pensionarii pt ca doar pe ei va bazati le-ati indexat cu 13,8% desi toti spun ca inflatia a fost de 16%.

  2. Confederatiile. Gluma buna. Ironia e că ăia din confederatii au fost nevoiti sa faca ce trebuiau sa faca iar guvernul nu are nici o garantie ca daca pune in aplicare o intelegere lucrurile se opresc. E ca si la inundatie.

  3. …oamenii de casa?…copiii sefului de la cotar lucreaza la asf, 18000 euro/luna de persoana…poate nu am citit bine, nimic despre rca?…oare de ce?…asta este vrajeala ieftina, aceste asociatii nu participa la protest!…asa incat, s-a intalnit degeaba!…ciolocoiule, ti-am spus, tu vei trage ponoasele…vezi ca vin transportatori si fermieri din toata tara, la bucale!…stii care este treaba?…tu nu poti sa gestionezi o crizulita interna dar te visezi presedinte?…trezeste-te, esti doar un ciumpalac limitat, intelectual vorbind…

  4. protestul s-a incheiat . vine vijul si intre timp ciolacu le promite(nu se stie cui ) marea cu sarea .

  5. vrajala, cine te crede?
    Desfiinteaza ASF, intreeste RCA urile si apoi mai vedem.
    Insa, sunt sigur ca ASF istii conduc guvernul!

  6. Nu marim nici o taxa!d3ja au crescut si preturile din toamna,acum iar cresc,taxele la fel!se da 13 cand trebuia peste 20 la pensii,la salarii la fel,amagire cu 5!eu nu sunt ceausescu sa dau maine lege!asta ieri!azi citesc ca maine vom aproba!ce sa mai 8nteleg din asta?mai bine plec!

  7. guvernamentali au luat permisele pe 4 luni la 30 de soferi.
    Deci 30 de familii vor emigra. Felicitari PSD-PNL!

  8. Protestatarii nu ar trebuii sa ia in serios promisiunile guvernului, pt. ca astia, intotdeauna nu au respectat nimic din tot ce au spus.Stim cu totii ca aceste clase politice la toate cursurile lor de vara, sau alte cursuri organizate la munte si la mare ,sint scoliti sa minta cit mai frumos si cu zimbetul pe buze.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.