Ciucă și mă-ciuca, la Țebea

Pornit și el într-o campanie de propagandă, premierul Nicolae Ciucă s-a dus la Țebea, împreună cu Lucian Bode și cu Paul Stănescu, toți trei „doctori” la datul cu stîngul în dreptul și la patriotism de paradă. De dragul lui Avram Iancu au fost și fluierați și huiduiți și făcuți hoți. Li s-a mai întîmplat și altora, dar nu le-a crăpat obrazul. Nici n-au înțeles mare brînză și nici n-au demisionat. De data aceasta, există o acoperire. S-ar putea să fi fluierat și adversarii politici. Adică, acea parte din popor care nu-i mai crede și care n-are încredere în „cei trei crai” de la București. Iată declarația premierului:

Din nefericire, trecem printr-o perioadă a incertitudinii şi nesiguranţei. Oamenii au multe temeri şi pe bună dreptate sunt îngrijoraţi pentru ce le rezervă ziua de mâine. Avem un război nu departe de graniţele României, avem o serie de efecte negative ale acestui război pe care le resimţim în viaţa noastră de zi cu zi. Avem o iarnă grea în faţă pe care trebuie să o pregătim cu înţelepciune, echilibru şi responsabilitate. Nu va fi uşor, dar România va reuşi să depăşească toate aceste greutăţi, pentru că suntem pregătiţi pentru orice scenariu”.

După părerea mea, oamenii care au fluierat la Țebea s-au prins că nu suntem pregătiți pentru nici un scenariu. Și-au umflat pieptul și au dat drumul la interjecții și huiduieli ca expresie a „incertitudinii și nesiguranței” pe care le arată guvernul Ciucă în aproape fiecare zi.

Ce a mai zis premierul Ciucă la comemorarea de la Țebea?

„Suntem aici pentru a comemora 150 de ani de la moartea lui Avram Iancu, erou al naţiunii române şi simbol al luptei pentru libertate, dreptate socială şi unire naţională. (…) Astăzi nu îl comemorăm doar pe Avram Iancu, marele nostru erou revoluţionar, om al legii, intelectual paşoptist şi patriot, astăzi sărbătorim împreună naţiunea română unită, aici la Ţebea, între Gorunul lui Horea, mormântul lui Avram Iancu, mormintele tribunilor săi şi mormintele soldaţilor eroi din cele două războaie mondiale, îi spunem ‘Crăişorului Munţilor’ că visul său lăsat moştenire urmaşilor a fost împlinit. România este stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil (…). Viitorul este întotdeauna nesigur, dar trebuie să avem curaj, să fim determinaţi şi pregătiţi să-l întâmpinăm. Trebuie să ne gândim mereu la lecţiile trecutului, să ne amintim de curajul, determinarea şi sacrificiul înaintaşilor noştri, când au fost puşi în faţa unor decizii grele, decizii care au schimbat fundamental soarta naţiunii”.

Caragiale redivivus!

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 37

80 de Comentarii

 1. Ciuca pare teleghidat. O fi facut crime sau violuri prin afganistan ?
  Si acum e marioneta perfecta a globalistilor. Fura Editat Popescu fabrici de langa el si Ciuca se face ca nu vede.

 2. Dacă generalul lui Yohannis proclama si ” comemorarea visului de România stat național și suveran” atunci toate erau în regula .
  Ca de sărbătorire a distrugerilor generalizate naționale nu poate fi vorba…

 3. După ce si-a pupat șeful in dosul existentei,transpirrat de fericire pana-n măduva sa osoasa de trădător, Ciuca si-a luat MaCiuca înrtre dinți, adică in gura și satisfăcut pana la extaz a mimat ceva de genul: îmi sta bine cu ea în cavitatea bucala? S-a urcat cu motostivuitorul în elicopter și si-a așezat dosul multilateral dezvoltat pe scaun. Emoționat pana la ultimul și singurul neuron funcțional a pornit spre Tebea visandu-se Craisorul României și Crai de Cur-te Veche. Ajuns la Tebea s-a retras strategic în șanț ca sâ nu fie depistat de inamic, de unde si-a pornit asaltul în huiduielile mulțimii spre cucerirea tribunei. Si-a scos fituica și a-nceput sa transpire în limbajul sau de sluga pupincurista al progresisnului corectitudinii politice. PS. Abia aștept sa-l vad cu mustață și cu doua pistoale la brâu, pătrunzând în Palatul Cotroceni și spunandu-i sefului: stăpâne, sunt primul transpirat al națiunii cu pampersi de multipla folosinta,am venit sa întreb dacă ați făcut baie? Fiindcă, am venit foarte determinat sa îmi fac datoria pentru care am fost numit prin lingău ministru. Am putea începe acum? Sunt așteptați și la biroul CIA si-n Băneasa.

 4. Premierul a uitat sa menționeze ca tot ce au reușit sa facă politicienii și cele mai multe servicii secrete din lume,a fost sa transforme România în stat eșuat.

 5. „România este stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil”
  Daca era Ursula acolo, ii dadea si doua palme. pentru aceasta minciuna.
  Romania nu mai e decat o feuda a UIE.
  Constitutia trebuie urgent schimbata, chiar desfiintata.
  UIE va trimite pe cineva in locul lui Ciuca.
  Generalul Ciuca, in costum de gala, cu decoratii si fireturi va primi postul de portar la UIE, bine platit.
  Fluieratorii erau conspirationisti, antivaccinisti, putinisti, suveranisti, …

 6. Cuvintele lui Ciuca puteau fi rostite cu orice ocazie.
  Cine a fost Avram Iancu? Pentru ce ideal si-a inchinat fiinta? Ce a vrut?

  „Unicul dor al vieţii mele e să-mi văd Naţiunea mea fericită, pentru care după puteri am şi lucrat până acuma, durere fără mult succes, ba tocma acuma cu întristare văd, că speranţele mele şi jertfa adusă se prefac în nimica. Nu ştiu câte zile mai pot avea; un fel de presimţire îmi pare că mi-ar spune că viitorul este nesigur. Voiesc dar şi hotărât dispun, ca după moartea mea, toată averea mea mişcătoare şi nemişcătoare să treacă în folosul naţiunii, pentru ajutor la înfiinţarea unei academii de drepturi; tare crezând că luptătorii cu arma legii vor putea scoate drepturile naţiunii mele”.
  20 decembrie 1850.

  O academie de drepturi! Idealul lui! Spera ca „luptătorii cu arma legii vor putea scoate drepturile naţiunii mele”. Credea in „luptatorii cu arma legii”…
  Ce fac „luptatorii cu arma legii” acum, la 150 de ani? Sunt doua, trei luptatoare…

 7. Participarea premierului Nicolae-Ionel Ciucă la ”Serbările Naționale Țebea” a fost aproape obligatorie,dupa doi ani de pauza/menopauza/andopauza
  150 de ani,cifra jubileu, de la moartea lui Avram Iancu, nu se putea sa nu semneze in condica de prezenta
  De 30 de ani de cate ori s-au deranjat pentru Tebea ,premierii Romaniiei ,politrucii(vorba d-lui marga) au fost intimpinati cu ostilitate de gargaragii de ‘dreapta”,care se cred detinatorii mostenirii Eroului National si fac anual la Tebea circoteca de cuviință
  Democratia are calitati care in aceste ocazii sunt valorificate,cum ar fi libertatea de expresie : „huoo,huoo ,jos,hotii „,respectiv trosnetul pulanelor Jandarmeriei pe spinarea „poporului impilat”

  Trăiască in veci amintirea Legiunii Auraria Gemina condusa magistral la 1848 de Avram Iancu impotriva ocupantului maghiar,trăiasca Gorunul lui Horea, vechi de peste 400 de ani sub acest copac, numit în trecut şi „Fagul Popii”, Horea, Cloşca şi Crişan au plănuit răscoala iobagilor împotriva ocupantului maghiar,trăiasca Tebea!

 8. In iarna anului 1849, generalul maghiar de origine poloneză Joseph Bem a cucerit Transilvania prin forţa armelor. Singurele părţi din Ardeal stăpânite de monarhia austriacă au rămas cetatea Alba Iulia, Munţii Apuseni şi cetatea Deva.
  Cetăţile menţionate se aflau în mâna garnizoanelor austriece, iar Munţii Apuseni erau controlaţi de miliţiile româneşti conduse de Avram Iancu.

  În primăvara anului 1849, forţele maghiare au pornit acţiuni de lichidare a rezistenţelor din centrul Transilvaniei, începând în luna aprilie asediul cetăţii Alba Iulia. Foarte curând a devenit evident pentru ei că atât timp cât Munţii Apuseni sunt controlaţi de români, asediul cetăţii Alba Iulia este periclitat şi un mare număr de trupe maghiare (cca 10-15.000 combatanţi) era blocat pentru a ţine în şah forţele române. Maiorul ungur Czetz János, care a luptat în Transilvania în 1848-1849 şi a devenit după revoluţie întemeietorul armatei moderne a Argentinei, spunea că:
  „Ei (românii) au îngreunat în mod considerabil asediul cetatei Albei Iulia şi ne-au silit să menţinem un cordon de trupe de la Ciucea prin Huedin, Gilău, Cluj, Turda, Aiud, Alba Iulia, Orăştie până la Deva şi pe la Brad, Vaşcău, până la Oradea Mare, ceea ce ocupă un mare număr de trupe, a căror lipsă în luptele contra ruşilor, a fost atât de resimţită.”

  Raportul oficial rus care descrie campania din Transilvania apreciază contribuţia românilor la înfrângerea revoluţiei maghiare.

 9. Un eveniment ‘prea important’ pentru o prezență fizică într-o zi de Duminică (zi liberă) așa că și-a trimis ‘buzduganul’.

 10. De la Tebea mai lipsea groful sas Klaunus!! Apropos, pe unde a mai umblat insul la sfarsti de saptamana?

 11. Tinerii transilvaneni vroiau eliberarea din iobăgie să se îndeplinească fără nici o despăgubire bănească, deoarece țăranii au plătit destul, chiar prea mult, timp de mai multe secole de când nobilii le uzurpă nu numai drepturile civile, ci și pe cele sacre umane.” „să nu li se pretindă a fi toate numai ungurește… Pentru ce să fie chiar și Dumnezeu ungur? Să jurăm pe Dumnezeul popoarelor!” iar tinerii maghiari, cereau „Uniune sau moarte! Să ne unim cu Țara Ungurească, pentru că altminteri pierim!

 12. România este stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil? nu zau? :)))

 13. Domnule CIUCĂ:FII MAI PRUDENT ȘI GÂNDEȘTE – (CU TOATE CĂ A TE COMPARA CU ACELA E PREA MULT) -INIALELE N și C,CRIZA ECONOMICĂ,CRIZA ENERGETICĂ…–ZIDUL DE LA TÂRGOVIȘTE–
  KATALIN NOVAK S-A PUTUT DEPLASA ÎN ZONĂ CÂND CONAȚIONALII EI AU AVUT „PRILEJ” vernerul nostru (al nostru -pe satana) NU!! RUȘINE!!poate coordonează „ufensiva lui zelenski”!!!

 14. O maciuca de la tebea cu actiune direct in moalele capului la alegeri! Are 54 sau 55 bastoane adunate mai are 3 si ramane acasa din cauza nemerniciei practicate crezand in minciunile celorlalti. Cand citesti de pe o coala de hartie care nu are legatura cu viata din jurul tau si mai departe, acolo vei ramane pana la topire. E la fel ca pentru orice deseu care impedica binele concetatenilor. Apropo, mai are viata, trebuie sa plateasca karmic pentru tot ce a facut cu sau fara buna stiinta ca un bun executant ‘iubitor’ de oameni, amin.

 15. Ce a uitat autorul sa ne spuna este despre grupurile care au huiduit.
  Eu ca simplu roman am ajus in tara mea sa nu mai ma pot bucura de o sarbatoare, sa nu mai pot participa in liniste la o comemorare, din cauza acestor grupuri de oligofreni degenerati genetic.
  Au transformat pana si sarbatorile religioase ale romanilor in circ si scandal.
  Ai frustrari,ai o agenda politica, faci mitinguri, faci proteste, urli,tipi,te dai cu capul de asfalt, nu vii sa transformi in circ si golaneala sarbatorile noastre.

 16. Marele Avram Iancu, acolo la Doamne – Doamne, cred ca s-a simtit jignit de cuvantarea lui Ciuca zis premier.

  Stiti de zi e azi?

  12 septrmbrie 1944 – 12 seprembrie 2022 – 78 de ani de la semnarea Armistitiului Romania – URSS…

  Poate ar fi cazul sa stam un pic pe ganduri cand ne inarmam prosteste in loc sa folosim bugetul Romaniei pentru educatie, sanatatea si bunastarea cetatenilor Romaniei.
  In 1941 si Germania, aliata noastra strategica parea invincibila….

  Romaniei i-ar fi stat mai bine neutra….nu sa dam miliarde pe sepcute si fotografii….

 17. Am fost nu foarte demult in tara. Dar cu toate ingrijorarile produse de obsesiile induse cu razboiul de la granita si cele reale provocate de scumpiri, impresia a fost ca totusi romanii se considera mai in siguranta cu acest guvern PSD-PNL decat cu cele ale ‘mele’ anterioare. Sunt cateva persoane in guvern care inspira stabilitate politica iar Ciuca este unul dintre acestia. Pare ca actuala coalitie chiar functioneaza corespunzator si in regim de avarie.

 18. Printr-o ordonanta de guvern mascata azi se voteaza intrarea Romaniei in razboi alaturi de ucraina. Se spune ca se dau ajutoare de orice fel, poate tancuri piate oameni si trupe. Ce vrea ulla lu maciuca.
  Prostovanii din senat vor vota ca prostii.

 19. EXACT! România este un stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil !!!
  DEH. Astia suntem noi … cei de pe acest TARAM … NOI ROMANII …
  ROMANIA cea mentionata ca o insula de LATINITATE nord-dunareana, la anul 383 AD, de catre Auxentiu de Durostorum.
  O insula de LATINITATE in marea cea slava actuala.
  O insula de LATINITATE de tip SATEM in marea cea latina si romanesca de tip centum.
  O insula de limba PIE pre-LATINA de tip SATEM (de pe la 3000 BC) in marea celorlalte limbi europene.
  Astia suntem noi ROMANII … o insula ORIGINARA (straveche), ORIGINALA (dpv. istoric, lingvistic, cultural si spiritual), FRUMOASA (dpv. geografic) si BOGATA (ca resurse subterane si terane) in Europa si in lume.
  Si tocmai de aceea … NOI ROMANII ne MANDRIM cu TARA noastra numita ROMANIA!
  România ca un stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil !

 20. „Timpuri noi”.Cred ca mai sunt destui care retin prestatia lui Chaplin.

 21. Suntem o casa de amanet infiintata in anul 2010,cu o experienta pa pe piata de 12 ani.Oferim clientilor posibilitatea de a obtine un credit pe loc garantand cu autoturismul. Obtineti un imprumut rapid, cu banii pe loc.Comisioanele, garantat cele mai mici de pe piata, variaza in functie de suma imprumutata. Suntem o echipa tanara, corecta, transparenta si ne laudam cu o clientela foarte multumita care revine fara ezitare. Garantam cel mai mic pret. Oferim servicii financiare la un inalt nivel.
  Informatii tel 0724998826

 22. Tetea,dar la sărbătorile voastre acceptați fericiti în capul mesei: trădătorii,mincinoșii și jefuitorii neamului? Ce mai sărbătoriți,dezbinarea și vânzarea neamului?

 23. nu trebuie sa-l aiba, pt unii este un act onoare sa te supui, a fost inutil sacrificiul Ecaterinei Teodoroiu, al Mariutei copila de 12 ani, al celor tarati in Est si apoi morti in Muntii Tatra, ei au fost ultimii urmasi ai neamul lui Decebal, Mircea cel Batran/Basarabilor, Stefan cel Mare/Musatinilor, Mihai Bravul si Alexandru Cuza. Ce vedeti e Maia, o iluzie, o………….

 24. Sa fim seriosi, astea nu sunt sarbatori nationale ci prilejuri de aniversari festiviste ieftine, de dimensiuni locale si modeste ca organizare care servesc doar ca tribune de manifestare pentru politicieni profitori. Este normal sa se transforme in circ politic.

 25. Tot ce fac si au facut Romaniei acesti tradatori e supervizat de B.O.R.si securitate.Chiar daca sarbatoarea se vrea sfanta ptezenta banditului de culoare neagra nu-si are rostul.Pochimea romaneasca hoata si perversa e cu guvernul in toate imprejurarile incepind cu slujbele,rugaciuni de ploaie,de reduceri de facturi la energie sau sfintit de bujii.

 26. @ popescu daniel- pot garanta și cu mașina de tocat bani?
  Culmea garantiei- sa garantezi un împrumut cu mașina timpului pierdut.
  PS. În căutarea timpului pierdut cu mașina timpului pierdut, alaturi de Proust.

 27. Țețea 09:59
  Ai epoleți, postac SPECIAL, du-te pe g4…?

 28. Caprarul Maciuca face precum toti bolsevicii o monstruoasa confuzie…voita, intre POPORUL ROMAN care s-a sacrificat sub steagul national, dar condus de fii ai sai si conducatorii care de atunci si pana azi isi aroga cu nerusinare roadele sacrificiilor populare!!! Avram Iancu ramane un simbol national mai presus de jubilatia fatarnica a conducatorilor vremelnici care saptamanile trecute au tolerat cu ticalosie pangarirea „voalata” a tuturor simbolurilor noastre nationale!!!

 29. He, bancuri opentru proști,. Gorunul lui poreclitu Horea trebuie să aibe vre-o 350 ani,. iar acolo nu ai nici un pom de această vârstă,.Pe urmă să te aduni acolo din toate măciucile, spre a plânge un alcoolic notoriu, un ratat, scuipat de insăși neamul lui, familia lui,..E prea românesc,.Plus azi unii se și inghesuie, se vor mai peste alții la pupat moaște de bețiv mort eroic in șanț..Dezgustător…

  RĂSPUNDE

 30. Trădătorul de neam și Țară, alogenul Iohanus, l-a trimis pe premier, să fie ciuca bătăilor la o manifestație publică și să încaseze în locul lui toate flegmele verbale ce i se cuveneau lui, întâiului stătător de pomană pe banii noștri în cea mai înaltă funcție a Statului român, ajuns sub mizerabila lui prestație o colonie fără acte în regulă ! Că dacă ne-am declara colonie toate cheltuielile cu întreținerea administrativ economică și financiară a ei ar reveni colonizatorilor, numai că încă nu e clar a cui suntem : a USA, a UE, a GE, sau a FR ? Până la urmă vom fi a ISR ….
  P.S. Ciucă este ținut în geam deoarece în teatrele de război a avut meritul de a trimite în patrulare escadroanele morții americane sub steag românesc, știind că afganii, irakienii sau sirienii empatizau cu România și nu atacau trupele sub însemn românesc, tertip de care s-au folosit peste tot invadatorii care făceau cică dreptate, nu moarte, distrugere și jale peste tot pe unde au trecut !

 31. Curtea imperială austriacă în loc să fie recunoscătoare lui Avram Iancu că a apărat coroana habsburgică în vremuri grele l-au închis pe Crăişorul Munţilor, l-au bătut jandarmii nemţi şi apoi l-au făcut „nebun”.

  Curtea de la Viena l-a urât pe Avram Iancu pentru că acesta a fost recunoscut general şi „împăratul românilor” de către comandantul ţarist Luders, care a intrat în Ardeal în urma înţelegerii dintre ruşi şi austrieci de la Varşovia.

  Austriecii erau înspăimântaţi de o „frăţie ortodoxă” de arme între românii ardeleni şi trupele ruse. Austriecii îl opresc pe Avram Iancu şi Axente Sever pe drumul spre Alba-Iulia şi nu-l lasă să se întâlnească cu generalul Luders, în august 1849. Avram Iancu se întoarce mâhnit în Apuseni, realizând că austriecii nu le vor acorda drepturi naţionale românilor şi nu le vor da pădurile moţilor, care şi-au vărsat sângele pentru Curtea imperială de la Viena.

  Durerea imensa pe care a suferit-o Avram Iancu in fata inselatoriei austriecilor, nu poate fi inteleasa de unul care se declara „mare urs”.

 32. Humoroidul sef nu se dezminte in interpretarile ideologizate chiar daca de data asta admite cu inima indoita ca s-ar putea sa fim totusi „colonie a FR”, adica in traducere CA AM RAMAS ACEEASI COLONIE ca inainte de 1989!!! Rastalmacirea istoriei recente a Afganistanului e vizibila, iar cinismul cu „americanii sub steag romanesc” e infernal tinand cont ca au cazut eroic zeci de romani sub steag romanesc, fara a fi crutati de teroristii islamici pe mana carora a lasat Afganistanul ILEGALUL BOLSEVIC Bideu impreuna cu armament si munitii de sute de miliarde…TALIBANII genocideaza de zeci de ani POPORUL AFGAN si humoroidul acuza ONU, NATO si UE de „crime”!? Dar ce poti cere unui inregimentat analfabet care confunda MACELURILE BOLSEVICE MONDIALE, plasand Port Arthur in al doilea macel bolsevic, cand de fapt a fost Pearl Harbour, Port Arthur fiind asediat in 1905 de niponi!!! Singurul adevar observat de seful HAITEI pensionatilor Securitatii ceausist-rasputiniste il vizeaza pe Alogenul din Deal, dar si aici vrea sa mistifice cum ca pe Maciuca l-ar fi trimis ca sa scape el de huiduieli, stiind ca Handralaul nu participa din principiul antinational la astfel de evenimente-simbol ale ROMANISMULUI!!!

 33. Aram Iancu și Axente Sever fac un memoriu adresat generalului Luders prin care se cerea intervenția țarului pe lângă împărat pentru cauza românilor. Este de remarcat apoi că generalul Luders aprecia în mod deoasebit figura de erou a lui Avram Iancu şi dispreţuia profund pe ramoliţii generali austrieci. De altfel, la intrarea sa în Transilvania, el declara categoric că: „numai un general a aflat în ţară, pe Iancu”.
  Deşi rus, el şi-a dat perfect de bine seama despre relaţiile dintre români – maghiari -austrieci, făcând în acel memoriu o extrem de valoroasă apreciere aceea că el s-a convins de faptul că românii care luptau „erau animaţi în acţiunea contra ungurilor, mai puţin de spiritul de fidelitate către guvernul austriac decât de dorinţa de a-şi face un nume, de a ridica naţionalitatea şi de a cuceri dreptul de a cere şi de obţine pentru concetăţenii lor drepturile civile de care ei sunt privaţi”. Țarul a răspuns că nu poate interveni într-o problemă a imperiului austriac.
  Țarul Rusiei a trimis la Sibiu 34 decorații. Pentru Avram Iancu el a trimis Ordinul Sf. Stanislav.
  Împăratul Franz Josef i-a acordat numai „Crucea de aur pentru merite, cu coroană”.
  Avram Iancu iubea mai mult fratia ortodoxa motiv pentru care Avram Iancu a fost la început arestat la târgul de la Hălmagiu, apoi la Alba-Iulia şi Sibiu, maltratat de jandarmii austrieci şi apoi făcut „nebun” de Curtea imperială de la Viena, aceeaşi care peste 33 de ani îl „înnebunea” pe Mihai Eminescu.

 34. Țarul Rusiei a trimis la Sibiu 34 decorații pentru a fi împărțite celor care au avut merite deosebite în timpul războiului. Pentru Avram Iancu el a trimis Ordinul Sf. Stanislav.
  La cererea autorităților austriece, țarul își va schimba decizia și îi va acorda lui Iancu o medalie inferioară, Ordinul Sf. Ana, clasa a II-a.

  Pentru contribuția adusă în timpul războiului, Avram Iancu a fost inițial propus pentru decorare cu Ordinul austriac „Corona de fier” clasa a III-a, o decorație relativ înaltă și care conferea deținătorului dreptul la titlu de noblețe.
  Împăratul Franz Josef a tăiat cu mâna proprie această propunere, acordându-i numai „Crucea de aur pentru merite, cu coroană”.
  În februarie 1850 Avram Iancu pleacă spre Viena pentru o audienţă la împăratul Francisc Iosef. Acesta îi primeşte pe români cu mare respect. Cu toate acestea, Avram Iancu va refuza decoraţiile imperiale pe motiv că el a luptat pentru drepturile poporului român, nu pentru medalii şi nu acceptă să fie decorat. Câteva zile mai târziu este chemat la poliţia din Viena şi i se sugerează să primească medaliile imperiale. Refuzând din nou, Avram Iancu este expulzat din capitala austriacă.
  La 12 aprilie 1852 a fost convocat oficial împreună cu Axente Sever şi Simion Balint pentru a i se înmâna de către guvernatorul Transilvaniei o recompensă bănească din partea împăratului Austriei pentru meritele avute în timpul revoluţiei paşoptiste. Cei trei au hotărât să contribuie cu toţii la înfiinţarea unei societăţi literare române, având ca scop cultivarea limbii române.

 35. marele urs Ca de obicei un rasist gretos, pupincurist de kaghebisti a la Putin, fan al carantinelor ilegale din dictatura medical-fascista, isi varsa veninul antiromanesc pe forum. Ar trebui pastrat ca specimen pentru generatiile ulterioare, ca forma primitiva de viata cu functii sociale conditionate.

 36. Nu știu câți români creduli au cercetat in presa vremii, câți su văzut chiar fotografii cu Janc, să-l vezi in zdernțele lui tradiționale și câți și-au dat seama de adevăr in legătură cu acest ”erou național” și manevrele de prost gust in legătură cu acest bețiv ”crișor am mulților”, căci nu avea nici domiciliu. Apropoo,.. Ai văzut cum excesele de zel s-au calmat cu Arsenie Boca,.sfântu,.. descoperit de fapt om al serviciilor și că de fapt nu era român,, Era un Boka,.și s-a tras frâna de mână,..

 37. Ce istorie, ce oameni!

  Peste timp:

  „Doar un agent al Rusiei sau al unei alte puteri ostile, un ignorant care nu iubește România și nu înțelege cu ce respiră și la ce vibrează poporul său, poate face un asemenea deserviciu țării sale.

  Klaus Iohannis, ați călcat în picioare lupta pentru românism și jertfa a generații de patrioți ai neamului românesc.

  I-ați insultat pe toți cei care simt românește în Republica Moldova, inclusiv în regiunea transnistreană. Ați scuipat în tinerii de la 7 aprilie 2009, în suferința și sângele nevinovat vărsat de ei, din cauza, inclusiv, a lui Marian Lupu.

  Degeaba ați mai intonat imnul României în campania din 2014. S-a dovedit a fi un gest ipocrit.

  Pe 8 septembrie 2022 v-ați înfrățit cu Stalin și cu “russkii mir” (lumea rusă) al lui Putin”, a declarat Dorin Chirtoacă, care a anunțat că renunță la Ordinul „Steaua României” după ce președintele român i-a acordat președintelui Curții de Conturi, Marian Lupu, Ordinul „Steaua României”.

 38. Cata demnitate!

  Neprimind medaliile imperiale, Iancu declara:

  „…eu distincţia ce mi s-a acordat, pentru care în ceea ce priveşte persoana mea îi mulţumesc Maiestăţii Sale cu toată supunerea, nu o pot primi atâta timp cât acele făgăduieli nu vor fi împlinite şi dorinţele juste ale naţiunei române nu vor fi satisfăcute, fiindcă în caz contrar, făcând abstracţie de faptul că eu aş fi considerat ca un bărbat de rea-credinţă de către popor, pe care aş fi ţinut numai să-l înşel cu promisiuni goale, dar mi s-ar face imposibilă calea ca să mai realizez ceva în viitor pentru monarhul meu şi pentru naţiunea mea.”

  Urmasii se bucura pentru o sepcuta, niste zorzonele si ce pica din vanzarile Tarii, fara demnitate.

 39. Asasinii economici revin la locul crimelor asasinilor clasici, istorici…..

 40. „Mare lighioana” , putea sa-si fi inecat amarul in bautura, putea sa-si fi dat haina de pe el unui sarac asa cum am citit undeva, putea sa fi fost coplesit de disperare si neputinta, el singur impotriva unui Imperiu dar devotamentul lui pentru natia romana, nu poate fi uitat iar sufletul lui nobil si iubirea de oameni nu au disparut din constiinta celor care au aflat despre el.
  Poporul ii pastreaza amintirea in poeziile si cantecele care i-au fost inchinate in timp.

 41. Bariţiu lasă pentru urmaşi câteva mărturii în legătură cu aceasta : „Iancu nu a vânat popularitate, nu el a alergat după popor, ci acesta era fermecat de personalitatea lui, el alerga la Iancu. Acesta nu a fost un orator în sensul modern, parlamentar, vorbea foarte rar şi scurt către mulţime, însă ori de câte ori lua cuvântul, o inspiraţiune misterioasa îi răpea pe ascultători”. Cuvântul lui a fost ascultat şi împlinit cu însufleţire de către luptătorii organizaţi repede în legiuni sub comanda tribunilor şi a prefecţilor.

  Cântecul Iancului

  (1847)

  Dorme duhul strămoşesc

  În poporul românesc

  Dorme…numai de n’ar fi

  Prea târziu când s’a trezi!…

  O, de s-ar trezi azi ear

  Jugul josnic frânge-l’ar

  Jugul aspru ruginit

  De duşmani laşi făurit.

  Unde merg şi unde stau

  Tot de jele-amară dau

  Şi sub ceriu frumos, senin

  Lumea-i fiere şi venin.

  Dar de tot nu s’a fi stins

  Vechiul foc ce l’au aprins

  Pe pământul ardelean

  Horia, Cloşca şi Crişan?!

  Hei cum ars’a până’n nori

  Focul cel cotropitoriu

  Al Românului trezit

  Din Apus spre Răsărit.

  Nu s’a stins. Eu l’am zărit

  Din mulţi ochi mi-a strălucit

  Cu vioiu-i schinteiat

  Inima mi-a’nvăpăiat.

  Parcă văd din munţi din văi

  Ear sărind spre ceriu schintei

  Flăcări multe mari pre rând

  Ţera’ntreagă-acoperind.

  Nu vă’ncredeţi inimici

  Focul arde n mulţi voinici

  Şi când se va-aprinde’n mii

  Ardev’a pe voi de vii!

 42. Suntem într-un moment în care în ce-i privește pe patrioții noștri, oricare ar fi aceștia, fără a fi controlați la ADN, laudă lor!” Ioan Vieru

  astrobalamuc spune:
  12 SEPTEMBRIE 2022 LA 13:01
  Eu sunt din judetul Alba si traim aici impreuna cu ungurii de multa vreme. Din fericire nici unul dintre ei nu seamana ca profil cu individul sovin si ignorant care semneaza ca marele urs. Acesti indivizi par sa fie cele mai slabe si defecte tipologii aflate in sanul fiecarui popor, nu prin nastere, ci printr-o manipulare sistematica si grosolana in lipsa unei educatii propice. De aceea propun sa-i pastram la borcan pentru generatiile viitoare.

 43. Pe drumul trezirii constiintei nationale,EROUL AVRAM IANCU a pus o caramida spre Marea Unire din 1918 .El a luptat tenace pentru idealurile sale si NU S-A LASAT CUMPARAT avind o CONSTIINTA MORALA EXCEPTIONALA SI UN CARACTER DIRZ,DE FIER SI DE NECLINTIT ,spre deosebire de „politicii”de astazi .A refuzat de 2 ori decoratia imperiala,cu Axente Sever şi Simion Balint au hotarit folosirea unei recompense băneasti din partea împăratului Austriei pentru meritele avute în timpul rev. de la 1848-1849 la înf.unei soc.literare române, având ca scop cultivarea limbii române si desi s-a depus un capital de 2.500 florini la casa de păstrare din Sibiu,insa nu se ştie însă nimic despre ce s-a întâmplat în acest sens.De asemenea a refuzat un post la Viena, plătit cu 2.000 florini sau unul la Sibiu, plătit cu 1.600 florini,subvenţia lunară de cca 800 – 1.000 florini .Nerealizarea idealului pt.care a luptat,i-au atras probabil starile de dpresie,dezamagire si pesimism .Detractorii printre care aici pe forumd detractorul de serviciu @Marele Urs nu lasa ROMANII NICI IN Moarte sa se odihneasca SI sa SE CINSTEASCA MEMORIA EROILOR NEAMULUI !Eisunt contrazisi de dovezi.”Avram Iancu a fost găsit mort în dimineaţa zilei de 10 septembrie 1872 pe prispa casei lui Ioan Stupină, zis Lieber, un brutar din localitate, la care trăsese peste noapte. Iancu nu avea mai nimic asupra lui, au fost găsite la el numai o năframă zdrenţuită, fluierul de cireş din care îi plăcea atât de mult să doinească şi o jalbă către împăratul austriac, unsă şi mototolită.Cauza decesului lui Iancu a fost o nouă hemoragie, fatală de această dată.”In Certificatul de deces ,preotul local Vasile consemna decesul pe 29 august 1872 „La numărul curent 42 „Avram Iancu, Eroul Românilor”, care la dată decesului avea 48 de ani şi era „june”,decedatul a fost împărtăşit, iar moartea a fost „firească”.”(Adevarul.ro)

 44. UDMR a depus o coroană la Tebea. USR-ul, nu. Ei nu jură pe Biblie, ei nu sunt naționaliști, români Lor le place să voteze contra României în Parlamentul european, să devalizeze ministerul sănătății și să fie o gașcă sorosista. Au fost în guvern când s-a liberalizat prețul la energie și gaze. Singura opoziție stă în AUR. Românii s-au ars cu Iohannis, cu cine vom vota în 2024? Aș vota cu cei ce cinstesc memoria eroilor morți pentru acest pământ și nu au furat zeci de miliarde de euro, nici nu au vândut pe nimic bogățiile țării,nici sufletul pentru o mână de arginți sau câteva tinichele și o șapcă jerpelită.
  Se știe că Gorunul lui Horea este uscat de mult. iar comuniștii au turnat beton să imite trunchiul uscat. Dar mormântul este la locul său, un simbol, alături de „Lancea lui Horea”, întru nemurirea eroismului acestui popor.
  Au lipsit dela Tebea Iohannis și… Victor Orban, Tică și Charlie. ?

 45. Te necajasti inutil, dainua in veac doar cei rai lacomi si criminali…cum au ajuns boieri/nobili/regi/imparati? Ucigandu-si vecinii, fratii, unchii si asa azi ni-s prezentati drept nobili niste paraziti obisnuiti sa profite de popoarele pe care le stapanesc din slugarnicia oamenilor obisnuiti sa se creada supusul unui rege/regine. Tragic, dar vorba unei personalitati: Dumnezeu iubeste oamenii cu probleme/pacate/imperfecti nu pe cei buni credinciosi, etc. Pt cei buni Dumnezeu are doar suferinta, chiar pe fiul sau l-a lasat sa sufere. Nu stiu cum va putea Arhanghelul Mihail sa aduca binele si dreptatea, daca lumea este stapanita tot mai mult de…intuneric.

 46. Avram Iancu s-a ridicat. contra ungurilor. Cei care doreau anexarea teritoriului Transilvaniei (teritoriu locuit majoritar de catre români) Ungariei „revoluționare” la 1848.
  Si de aceea s-a aliat cu austriecii si rușii, pentru înfrângerea Ungariei.
  Intre 1848 și 1867, Transilvania a redevenit Marele Principat.
  De altfel, Transilvania a fost Voievodat între 1002-1540, Principat între 1541-1765 si Mare Principat între 1765-1867. În anul 1867 Marele Principat al Transilvaniei a fost desființat prin hotărârea Dietei, care a hotărât unirea cu Ungaria.
  Și de aceea, de câte ori Ungaria a vrut sa anexeze teritoriul Transilvaniei, de atâtea ori românii s-au ridicat contra ungurilor … la 1848, in WWI, și WWII. Și de fiecare dată am ajuns la Buda, Pesta si Budapesta.

 47. Avram Iancu s-a increzut in straini. Si strainu cand s-a vazut cu sacii in caruta ….Avram Iancu trebuia sa declare independenta si sa-si apere tara de oricine. Asa au fost pacaliti curzii de americani. Asa vor gi pacaliti si romanii sa se amestece in editat dintre evvreii din ucraina si rusi.

 48. Un anume @charlie lipsit de demnitatea de a se legitima cu pseudonimul curent ma asigura ca Yoha ar fi mai roman decat romanii, trudind pentru „popor”, ba chiar in postura de CLOSCA si-ar depune „ouale in mai multe cuiburi”!?
  Clona defecta rene/URA(fatza)de Romania nu inceteaza, ca expresie a disperarii HAITEI securistoide, sa ma „identifice” cu Tica-losul care ESTE DE FAPT EL INSUSI!!! Faptul ca i-am demascat atat ca HAITA, cat si pe ji vine fizice ii turbeaza…

 49. La Țebea a avut loc o demonstratie de demagogie agramata a reprezentantilor la varf ai guvernului tradarii nationale. De aceea au fost huiduiti Ciuca si membrii delegatiei sale, oamenii s-au mai desteptat si sunt tot mai sensibili la minciuna si impostura. Promisiunile mincinoase si vorbele sforaitoare nu mai impresionaza pe nimeni, dimpotriva mai mult ii provoaca pe oameni sa dea replici usturatoare.

 50. Sub romani, numele de Dacia avut mai mult sens politic decât etnic. Ea a primit, prin urmare, o lovitură serioasă chiar atunci când vechiul regat al lui Decebal a devenit în mare parte provincia romană omonimă, deoarece nu mai era vorba, de fapt, despre vechea Dacie, ci despre o Romania, împărţită apoi în mai multe Romaniae.
  Acestea, după retragerea şi căderea Romei, au ajuns să fie treptat entităţi latine, mai mari sau mai mici, situate şi la nord şi la sud de Dunăre şi înconjurate de populaţii nelatine. Latinitatea lor este dovedită deopotrivă de numele propriu, intern, acela de Romaniae şi de cel extern, dat de alogeni, de Valachiae. Romaniile sau Vlahiile sud-dunărene s-au tot redus şi, în parte, risipit după migraţia masivă a slavilor (după anul 602) şi după formarea statelor acestora.
  Aici, între Dunăre şi Carpaţii Meridionali (sau Alpii Transilvaniei, cum le ziceau occidentalii), s-a format la cumpăna secolelor al XIII-lea şi al XIV-lea, prin reunirea mai multor Vlahii, prototipul statului românesc medieval, adică Valahia Mare sau Ţara Românească. Românii i-au zis mereu acestei mari alcătuiri politice proprii – compuse din români şi conduse de români – Ţara Rumânilor/ Românilor, Ţara Rumânească/ Românească şi, cum se vede, pe alocuri şi rar, chiar Rumânie.
  Era si numele pe care l-a avut neîntrerupt de pe la 1300 încoace „Ţara Românească”, adică cel mai vechi şi mai prestigios stat medieval românesc, în jurul căruia s-a constituit apoi unitatea politică a poporului al cărui nume în purta.
  Acad. Ioan-Aurel Pop

 51. Bine că nu a vorbit Penalis cel incult, ar fi spus că aniversăm moartea lui Avram Iancu, nu că o comemorăm.

 52. Vreau să-i mulțumesc lui Charlie pentru vigilența constantă cu privire la cele postate de mine, de data aceasta semnalând o eroare pe care mi-o însușesc și pentru care-i mulțumesc. Da, am confundat „ plasand Port Arthur in al doilea macel bolsevic, cand de fapt a fost Pearl Harbour, Port Arthur fiind asediat in 1905 de niponi!!!”.
  Sper ca adevăratul sens al celor întâmplate atunci, dar mai ales a ceea ce se întâmplă acum sub ochii noștri, să nu se piardă cu asemenea regretabile erori.

 53. Vreau să-i aduc aminte tenacelui observator că ”ILEGALUL BOLSEVIC Bideu” n-a abandonat doar armament si munitii de sute de miliarde, ci și zeci de mii de trădători pe care i-a racolat din rândurile populației, obișnuitele „cozi de topor” ce se găsesc peste tot , căpușele” infiltrate în cojocul național de care se folosesc invadatorii și care după retragere rămân la judecata poporului . Chiar recent a izbucnit un asemenea scandal, deoarece din miile de refugiați aflați în tabere de sinistrați, SUA a reușit să acorde doar unei singure familii afgane viză de intrare în SUA ( era vorba de traducătorul lui Biden pe vremea când încă nu era încă făcut preș….
  Aviz cozilor de topor din Ucraina , în caz de pierdere a actualei stări de fapt naționale, tot prin largul concurs al iudeoamericanilor….

 54. la sibiu cine a taiat panglica lui BRUCKENTHAL??

  tebea=sarbatoare natională, iar comemorarea la IP SI TRASNEA, UNDE -A FOST TRADATORILOR?NU TRANSFERATTI STATUIA GENERALILOR DE LA ARAD IN MM????

 55. @ Marele Urs ,maimdvedi-nagy tu vorbesti de „zdrentele „Iancului? Tu care neamul tau zdrentaros s-a pripasit pe aici din stepele camuce ? Tu al carui neam a fost iertat de la distrugere de Otto ? Si al carui neam a fost crestinat de „szent Isztvan „nepotul lui Menumorut ? Tu al carui neam ati avut cel mai mare rege pe Matei ( Matias) Corvin( era ungur ,nu? ) ? Tu care n-ai avut tara de la batalia de la Mohacs pina dupa revolutia de la 1848 ? Tu care-l ai poet national este croatul Sandor Petofi ?Tu care ti-e dor de carnea fragezita sub sa ,mai vorbesti ? Tu a carei natie a trimis 350.000 de evrei la exterminare in lagare , majoritatea din Ardealul de nord-vest ce l-ati primit in urma pactului Ribentropp-Molotov mai scoti capul la lume ? Ceangau bezmetic. Nu degeaba va spun unii „bozgori „. Tu nu ai tara si nici natie.Ti-am respectat oamenii de valoare ai natiei tale . Tu nu stii decit sa improsti cu noroi ? Sa semeni ura ? Vei culege ce semeni!

 56. Păi … ROMANIA este ROMÂNEASCĂ de pe la anul 383 AD (Auxențiu de Durostorum).
  Păi … ROMANIA nu este STRAINEASCA de pe la anul 383 AD (Auxentiu de Durostorum). Indiferent că se numește Țara Românească, Moldova sau Transilvania.
  Și mai înainte ROMANIA s-a numit GETO-DACIA de pe la anii 3000 BC. (de când se trage limba noastră PIE pre-LATINĂ de tip SATEM).

 57. Daca Avram Iancu s-ar fi sculat din morti ,precis ii omora pe loc pe acesti politicieni care au jefuit si au vindut toata Romania strainilor.Asa s-au ales doar cu niste huiduieli ,dar cit de nesimtiti sint ,nu au tinut cont de dragostea romanilor care au aratato pt. ei.

 58. Vanzarea Hidroelectrica
  Posted in ROTHSCHILD by saccsiv on septembrie 12, 2022
  II

  Comentând pe această temă, Johan Meyer, CEO Franklin Templeton Investments România şi Manager de Portofoliu al Fondului Proprietatea a declarat: „Selectarea băncilor de investiţii marchează un pas important, ca parte a pregătirii pentru IPO şi listare a Hidroelectrica. Apreciem sprijinul tuturor părţilor implicate de până acum şi aşteptăm cu nerăbdare să colaborăm cu consorţiul de bănci de investiţii pe măsură ce vom continua procesul de pregătire pentru IPO şi listare. Sperăm să putem finaliza această tranzacţie de referinţă cât mai curând posibil.”

 59. Oferta Publică Inițială (în engleză Initial Public Offering, IPO) este un termen din domeniul pieței de capital ce denumește oferta inițială de acțiuni a unei societăți ce urmează să fie cotată la bursă. Compania privată devine companie publică prin intermediul Investitorilor instituționali ce revând acțiunile către publicul larg pe bursă . [1][2]

  Sunt vândute acțiuni primary ce vor finanța activitățile ulterioare ale companiei sau acțiuni acțiuni secondary (în engleza) ce au fost deja distribuite către acționari caz în care sumele colectate ajung la acționari nu în contul companiei.[3]

 60. Mey tovarasi si nash Floreo,nu era cazul ca la mormantul Craisorului sa o dam pe politica trecatoare a momentului si pe junghiurile noastre locale si sa ne punem pe huiduit,pentru ca este o mare nesimtire la adresa eroilor nostri nationali.Daca aia de la guvern nu veneau acolo,ziceati ca de ce nu au venit ca sa-i huiduim ca nu ii puteam huidui in alta parte si cu alta ocazie,decat acolo la capataiul unui erou care,numai la 28 de ani,a murit de durere pentru ca,cu toata lupta si victoriile lui si ale tovarasilor lui,romanii ardeleni au fost prigoniti in continuare si de maghiarii cu care au luptat,dar si de austriecii care i-au amagit in timp ce incercau sa aresteze conducatorii romanilor.Dar de unde sa ii intereseze pe neghiobi aceste fapte si situatii istorice cand ei venisera acolo ca sa huiduie,unii pentru ca sa mai spere niste voturi in plus,iar altii cel mai sigur,niste moghioroli ofticati pe romani,care ei si in ziua de azi nu uita ca Avram Iancu i-a prapadit atunci pe moghioroli pe oriunde s-au intalnit stramosii lor cu romanii care luptau doar ca sa fie scutiti de iobagie si nu pentru palate si averi cum lupta politrucii si oamenii lor,in ziua de azi,atat cei de la guvernare,cat si aia din opozitie,plus moghiorolii care viseaza ca ei,cativa tiriplici,sa stapaneasca iar milioane de romani.Dar uite cum aratam noi romanii cat suntem de buimaci,dar vrem sa fim respectati de altii cand nici noi nu ne respectam intre noi si nu respectam nici eroii nostri,pentru ca nu cunoastem masura lucrurilor.

 61. noi suntem romani, noi suntem romaaani
  noi le sujem pla la stapani

 62. ,,Viitorul este întotdeauna nesigur, dar trebuie să avem curaj, să fim determinaţi şi pregătiţi să-l întâmpinăm,,
  Marele Cugetător (eu am crezut că numai noi, ardelenii, cugetăm, ca să vezi eroare) Mă-ciucă e magistral, pencă, dacă ținem seama și luăm în considerare înțelepciunea românului :,,Cum suntem ceea ce am fost vom fi ceea ce suntem,, omul e chiar genial, brava domnu gradu..Deci: acum suntem vai de noi, conduși de trădători de țară, lași și pupincuriști, prezentul nostru sigur e nesigur și, pe cale de consecință, viitorul va fi din neputință, la fel, sută la sută. Dacă ,,Ciucă al nostru,, a fost în Afganistan, măcar să se fi molipsit și el de curajul celora talibani afgani, să fie și el curajos, să facă și el din România un ,,cimitir al imperiilor,, inclusiv al celui american. Crăișorul nostru Iancu/ dac-avea și el un tancu/ Budapesta-mi cucerea/ opincă se mai găsea/ pe Horty minteni găjbea/ îl lăsa făr vreo măsea/ că dentist bun el erea/deci, cu câteva cuvinte:/ Mare Urs (forumist de frunte) să iei aminte! Acum chiar serios: Ungurașii și cu Bem chiar au făcut harcea-parcea cîteva zeci de sate din Ardeal și, în cel mai curat spirit ecumenic a la Atila (că tot se fâțâie ei să-l recupereze ca strămoș/cu-n baros cam gros/ cari când fu la adică…/vai, ce rușinică/ rămăsese lat /chiar la el în pat!), au agățat sute de români în spânzurători zicând că-i ajută să ajungă în ceruri. Și de aia fruntași ai românilor de la Brașov chiar au cerut țarului să vină mai repede și însuși Bălcescu ca zis că e ok. Acum o dedicație specială pentru Marele Urs: ,,Unde-i Avram Iancu, sa mai frângă rangul,/Celor ce Ardealul vor pustiu/Iata ca răsare, Iancu din oricare/E-n puterea fiecărui fiu,,

 63. La mulți ani celor. celor ce poartă numele Sfântului Corneliu Sutasul, primul creștinat dintre păgâni. Multă sănătate și bucurii lui Cornel Nistorescu, alături de familie și prieteni.

 64. Remember:În 13 suptembrie 1848,compania de pompieri condusă de căpitanul Pavel Zaganescu a învins oștirea turcă ce voia să ocupe Bucureștiul. Lupta pompierilor eroi va rămâne veșnic în memoria românilor ce sărbătoresc în fiecare zi de 13 septembrie, Ziua Pompierilor. O zi cu ghinion pentru turci, una de neuitat pentru români.

 65. Nu-mi vine a crede, Radu Humor imi multumeste…Asa ceva ar fi fost imposibil pana cu cateva zile in urma, dar intre timp se pare ca a inteles, partial, care-i SPILUL cu Putin si Tzi Om Ping…Mai ramane sa priceapa ca MILIARDARII nu pot conduce Lumea si poate il voi putea ajuta din nou abordand MILIARDARII SOVIETICI/OLIGARHII care-i stau la picioare lui Rasputin lingandu-i carambii si care cand misca in front sunt LICHIDATI pe loc sau in cel mai scurt timp!!! Si asta indiferent ca NU SUNT sau sunt khazari…Ce ii permite lui Rasputin sa fie un nou Stalin? IDEOLOGIA BOLSEVICA si bratul inarmat KGB care-i stau la dispozitie… Satrapii bolsevici domnesc pe viata spre deosebire de ILEGALII BOLSEVICI din fruntea tarilor occidentale, aceasta fiind o alta dovada ca ideologia si controlul ferm al politiei politice o permit…Am fost respins grosso-modo cu toate ca am avut/am dreptate
  nu numai pe interpretarea ansamblului geopolitic, cat mai ales pe evenimentele punctuale, prin surprinderea corecta a acestora reusind sa ajung la…esenta!!!

 66. Ai văzut bre de ce mizerie au lăsat in urma lor faimoșii patrioți imbrăcați in tricolor, grupați pentru un neica nimeni,.cum demonstrează că ei nu merită să aibe o țară, pe care doar o murdăresc și o fură,.. evident patriotic,..

 67. Păi Tărâmul nostru … ROMANIA este ROMÂNEASCĂ de pe la anul 383 AD (Auxențiu de Durostorum).
  Pai Țările noastre … sau numit mai apoi Romaniile Populare.
  Și mai apoi Țările Române (indiferent că se numeau Ducatul/Voievodatul Transilvaniei/a lui Gelu și a urmașilor lui, Țara Românească a lui Litovoi și a urmașilor săi, Moldova/cea a dacilor liberi/costobacii și a urmașilor lor).
  Și mai apoi, reîntregita, s-a numit iarăși ROMÂNIA, tara Românilor.
  Alții, de pe taramul nostru cel ROMÂNESC, sunt doar „niște alții.

 68. Attila și-a avut capitala pe Dunăre. Dar în „pusta” pannonica. Deoarece îi trebuia „iarba” pentru caii săi. Precum, mai apoi, si uigurilor „unguri”.

 69. Prost tracul Securitatii ceausist-rasputiniste a luat-o rau razna, delirul sau fiind letal…COSTOBOCII au devenit „costo-bacii”
  ca sa dea bine cu Miorita, iar chestia cu „Romaniile populare” intrece pana si imaginatia bolnava a FOSTULUI roman bolsevicul Dej
  care a supus POPORUL ROMAN GENOCIDULUI SOVIETIC!!! Ma refer la rene/core/gelu/doru popescu FARA Dumnezeu si FARA PATRIE…Repet, nici IDOLUL sau Ceausescu nu a indraznit sa coboare in istorie mai adanc decat la epoca Burebista…

 70. Da, a fost o eroare de scriere … costobocii. Costobocii au fost un trib dacic situat în nordul Daciei, Moldovei și în Basarabia (între Prut și Nistru) până în sudul Galiției (Polonia). Ei au locuit în zona Carpaților nordici și au rămas independenți până la sfârșitul secolului II d.Ch., ca și alte triburi geto-dacice.
  Romaniile populare (uneori desemnate ca Românii populare când se referă numai la așezările românilor) sunt comunitățile romanofone medievale, rămase fără acoperire după retragerea sau prăbușirea Imperiului Roman pe teritoriul unde locuiau. Așezările respective erau denumite de proprii locuitori terrae sau țări. În sensul larg, european, o Romanie populară este orice comunitate romanofonă (latinofonă) apărută prin auto-organizarea populațiilor romanice, rămase fără ocrotire statală în fața năvălitorilor veniți din Barbaricum.
  În Europa, au existat (unele dăinuiesc până azi sub formă de toponime) zeci de Romanii populare, de la marea Nordului (insula, azi olandeză, Walcheren) la marea Neagră (țările române).
  La noi, Româniile populare se referă cu precădere la țările și cnezatele cârmuite conform „legii strămoșești”, locuite de strămoșii din Evul Mediu timpuriu ai Românilor. Contopirea acestor cnezate a dus la formarea statelor medievale românești.
  Patria mea este ROMÂNIA, fiind nascut in Craiova. Iar părinții mei, bunicii mei, străbunicii mei sunt născuți în zonele Craiovei și Iasilor din ROMÂNIA. Eu si străbunii mei suntem botezați in rit creștin-ortodox ROMÂNESC.
  Dar tu Charlie … nu ești în stare să demonstrezi că ești de neam neaoș românesc. AȘTEPT!

 71. Conducatori geto-daci, menționați arheologic și documentar:
  Charnabon, regele Geților menționat de Sophocles in Triptolemus – sec. V BC.
  Cothelas – sec. IV BC.
  Rex Histrianorum, in Histria, mentionat de Trogus Pompeius and Justinus – 336 BC.
  Dual – sec. III BC.
  Moskon – sec. III BC.
  Dromichaetes – sec. III BC.
  Zalmodegicus – cca. 200 BC.
  Rhemaxos – cca. 200 BC.
  Rubobostes – cca. 200 BC.
  Zoltes – 200 BC.
  Oroles – sec. II BC.
  Dicomes – sec. I BC.
  Rholes – sec. I BC.
  Dapyx – sec. I BC.
  Zyraxes – sec. I BC.
  Burebista – 82–44 BC.
  Deceneus – 44 BC – 27 BC .
  Thiamarkos – sec. I BC – sec. I AD, rege dac (inscripție „Basileys Thiamarkos epoiei”).
  Cotiso – c. 40 BC – c.9 BC.
  Comosicus – 9 BC–30 AD.
  Scorilo – c.30–70 AD.
  Duras – c. 69–87.
  Decebal – 87–106.
  106 -275 AD, Dacia Romana.
  Pieporus, regele dac al Costobocilor – se. II AD (inscription)
  Tarbus – sec. II AD. Menționat de Dio Cassius .

 72. Dej și Ceaușescu au fost conducători politici din România.
  ISTORIA straveche este o ȘTIINȚĂ. Studiata dpv arheologic, genetic și documentar doar de catre specialiștii din aceste domenii.

 73. Dej și Ceaușescu au fost niște conducători politici din România.
  ISTORIA straveche este o ȘTIINȚĂ. Studiată dpv. arheologic, genetic și documentar. Studiată DOAR de către specialiștii din domeniu. Cu rezultate INDEPENDENTE de regimurile politice vremelnice.
  Istoria străveche a TARAMURILOR noastre (paleolitic, neolitic, epoca geto-dacica, daco-românească) a fost STUDIATA de către SPECIALIȘTII din DOMENIU chiar și între anii 1947-1989.

 74. Despre NECUNOAȘTEREA de catre „bufonul regilor străini” a spiritualității POPORULUI cel ROMÂNESC …
  Miorița este un poem folcloric românesc, răspândit în peste 1400 de variante în toate regiunile României. Este o creație populară specific românească, nefiind cunoscută la alte popoare. Cântecul a fost zămislit în zona sudică a Carpaților Orientali, la nordul Munților Vrancei. În Transilvania având la bază un rit de inițiere și interpretat sub forma de colindă, în timpul sărbătorilor de iarnă. S-a transformat în baladă (în regiunile din sudul și estul țării), în această versiune fiind socotit un text literar desăvârșit din punct de vedere compozițional și stilistic. A fost analizat și comentat de cei mai de seamă oameni de cultură români. Motivul mioritic a constituit sursă de inspirație pentru scriitori, compozitori și artiști plastici români și străini. A fost tradus în peste 20 de limbi străine. Este socotit unul din cele patru mituri fundamentale ale literaturii românești.
  Prin aceasta NECUNOAȘTERE profunda a SPIRITUALITĂȚII cele ROMÂNEȘTI … „bufonul regilor străini” se deconspira ca fiind un simplu STRAIN (NEROMÂN) și ANTIROMÂN. Adica un NIMENI de NICAIERI (APATRID). QED.

 75. Omul are nevoie de dragoste. Viața fără duioșie și fara iubire nu e decât un mecanism uscat, scârțâitor și sfâșietor. (V. Hugo)
  La sfârșitul jocului regele si pionii ajung în aceeași cutie. (Ingrid Ștefania)

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.