Câți kilometri de autostradă au fost recepționați anul acesta

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a „recepţionat” în acest an 24 kilometri de autostradă, în contextul în care, la începutul anului, fostul ministru al Transporturilor Răzvan Cuc anticipa că vor fi daţi în folosinţă circa 90 de kilometri de autostradă.

„În luna martie 2017 CNAIR SA a recepţionat primii 15,4 km de autostradă din acest an, pe lotul 2 al autostrăzii Lugoj-Deva. Pe trei dintre secțiuni (A,B,C) şi la Nodul Margina, a fost deschisă circulaţia, doar după ce CNAIR SA a efectuat expertize tehnice privind calitatea lucrărilor executate, iar constructorului (Asocierea Salini Impregilo SpA – S.E.C.O.L. SpA), i s-a cerut să ofere o garanție suplimentară de patru ani, pentru anumite lucrări. Din decembrie 2015, aceasta a fost practic prima inaugurare a unui nou segment de autostradă și a făcut ca numărul de km de șosea de mare viteză pe care se circulă acum în România să ajungă la 748. În luna noiembrie a acestui an au fost recepționați încă 8,7 km de autostradă, pentru sectorul Gilău – Nădășelu. Acest sector va fi însă deschis circulației doar anul viitor, după finalizarea lucrărilor începute tot în 2017 la podul care va traversa Someșul Mic, în continuarea A3, spre Campia Turzii”, se arată într-un comunicat al companiei.

Lucrările la acest pod stagnau încă de la rezilierea contractului cu compania americană Bechtel, pe Autostrada Transilvania, mai arată sursa citată. „Prin noua strategie de abordare a proiectelor, adoptată în 2017, CNAIR SA a reușit să deblocheze documentația și să semneze în luna octombrie anul acesta contractul, cu un antreprenor care a reluat lucrările. Se estimează astfel că acest obiectiv va fi deschis circulației în luna august a anului viitor”, menționează CNAIR.

În ceea ce privește lucrările la proiectele de autostrăzi aflate în execuție, compania susține că s-a obținut anul acesta un important progres pe majoritatea șantierelor. „Aceasta și datorită  strategiei CNAIR SA, care începând din acest an a decis să urmărească atent și permanent evoluția lucrărilor pe șantiere.

Deși este mai puțin vizibilă pentru opinia publică, evoluția lucrărilor se transpune practic tot în km de autostradă construiți. O mare parte din lucrările începute cu ani în urmă au avut în 2017 cel mai mare progres. (…) Dintre toate proiectele de autostrăzi aflate în construcție în acest moment, cel mai avansat este lotul 3 al autostrăzii Sebeș-Turda, care la ora actuală este aproape finalizat. Pornite de la un stadiu de 65%, la începutul anului, lucrările au evoluat anul acesta cu 35%. Circulația pe acest lot ar fi putut fi deja deschisă dacă Antreprenorul ar fi executat toate lucrările așa cum prevedea proiectul. Însă CNAIR SA a fost nevoită să amâne pentru luna ianuarie 2018 recepția la finalizarea lucrărilor pe acest lot, după ce comisia de pre-recepție a constatat la fața locului că există o serie de lucrări nefinalizate sau care nu au respectat proiectul tehnic. Din păcate, aceste probleme au făcut practic imposibilă recepția finală a lotului de 12,45 km,  potrivit actualei legislații în domeniu”, se mai arată în comunicat.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

6 Comentarii

  1. chiar nu aveti pic de rusine sa vehiculati astfel de cifre ridicole. pana si belarus „ne-a luat fata”, numai zic de serbia, croatia, bulgaria. in statul national-unitar unitar roman nu ai o trecere sigura a carpatilor!!! decidentilor, dati banii la consum (adica la multinationale), noi ramanem in lumea a treia.

  2. Ciolos si Soros sunt de vina, ar fi spus Dragnea, dar se ascunde de ceva vreme!!

  3. Spuneau de Ciolos ca avea guvernul 0. Astia ce sunt, guvernul 0,1?

  4. 24 km????? fantastic,un efort incredibil,s-a muncit 24 de ore din 24 pe 3 schimburi….Vedeti ca se poate si in Romania stabili recorduri?Frate,in loc sa ii dea afara pe toti de la CNAIR si sa dizolve structura asta inutila,uite ce fac bolsevicii …..

  5. În hărţuiala să pună „””guvernul lui””” căpiază totul, ţară ,guvern ,primăni şi mamelucii „””ce habar nu au””” de ce ies în stradă. Opoziţie bună de legat. Şeful ei demis, AHĂLA cu gacă rosie.!!!!!!!

  6. Daspre banii aruncati in buzunarele clientelei politice pe calea asa ziselor studii de fezabilitate repetate la infinit, nu ne vorbiti chiar nimic?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.