CNAIR rezolvă procesele cu ședințe

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere crede că a găsit soluția să nu mai plătească despăgubiri. Face ședințe. Pe sistemul: ce facem când avem o problemă? Simplu! O ședință sau o comisie. CNAIR a preferat prima variantă. Astfel, sătui de procese și plata unor despăgubiri, reprezentanții Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere anunță că schimbă strategia. Vor organiza periodic „ședințe de analiză a notificărilor de revendicare în scopul stingerii lor”.

În cadrul ședințelor vor fi analizate toate notificările astfel încât să se evite disputele în instanță și, eventual, plata despăgubirilor. La ședințe vor participa responsabilul de proiect, antreprenorii și inginerii care vor căuta soluții pentru problemele apărute, notează Mediafax.

„Rațiunea de fond ar fi să evităm pe cât posibil disputele în arbitraje sau la curțile arbitrale internaționale care pot conduce la cheltuirea unor sume considerabile din fonduri publice în mod ineficient. Responsabilii de proiecte, împreună cu antreprenorii și reprezentanți ai lor, precum și ai inginerilor, au obligația identificării soluțiilor pentru stingerea acestor notificări. Măsura face parte din nouă politică a companiei în ceea ce privește implementarea proiectelor și anume aceea de dezvoltare a unor parteneriate bazate pe onestitate, loialitate și colegialitate”, a explicat Mariana Ioniță, directorul general CNAIR.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

2 Comentarii

  1. Tot excrocherii si inselatorii de la clanul guvernamental pnl! Nici ca se putea altfel!

  2. Foarte tare, pe doamna Io-
    niță o afectează, văd, foarte tare cheltuirea ine-
    ficientă a fondurilor publice. Asta, teoretic, practic, nu. Pe autostrăzile
    din Banat şi Transilvania circulă pe benzile de urgentă niste epave de Golfuri vechi de vreo douazeci de ani si ceva Fiaturi, de asemenea cu o
    vârstă înaintată. Ce păzesc, ce mentenanță fac, ce ajutor medical de urgentă pot oferi? Desigur, nimic din toate astea. Misto afacere, ne facem firmă, luăm ceva
    hârburi, angajam pe ele so-
    feri cu salariul minim şi
    pentru asta incasăm de la CNAIR, recte statul român
    câteva milioane de euro anual. E bine aşa, doamna
    Ioniță? Păi, nu-i bine.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.