Comisia Europeană a urmărit cu atenţie participarea la referendumul din România

Comisia Europeană a urmărit cu mare atenţie desfăşurarea referendumului din România de duminică şi în mod deosebit rata de participare la vot, a declarat, luni, Frederic Vincent, purtător de cuvânt al Comisiei, potrivit Mediafax.

„În mod efectiv, Comisia Europeană a urmărit cu mare atenţie modul în care s-a derulat acest referendum, în mod deosebit subiectul ratei de participare la vot. Noi am fost clari cu privire la această problemă, care a făcut şi subiectul unui schimb de scrisori şi al unei întâlniri între preşedintele Comisiei, Jose Manuel Barroso, şi premierul Victor Ponta. În acest moment, nu avem rezultatele finale oficiale, mai ales cu privire la rata participării şi nu putem comenta mai mult”, a afirmat Frederic Vincent, în briefingul de presă zilnic al Comisiei Europene, răspunzând unei întrebări a jurnaliştilor cu privire la referendumul din ţara noastră.

De asemenea, el a mai asigurat că instituţia de la Bruxelles va continua să urmărească atent evoluţiile politice din România.

„În ce priveşte situaţia României în ansamblu, aşa cum ştiţi, noi am urmărit cu atenţie evoluţiile deja de mai multe săptămâni şi o vom face în continuare”, a spus oficialul CE.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.