Continuă şirul amenzilor pentru jurnaliştii care scriu despre FDGR -Succesor al Grupului Etnic German

 Continuă şirul amenzilor pentru jurnaliştii care scriu sau vorbesc în emisiuni despre FDGR -Succesor al Grupului Etnic German. Astfel, o prezentatoare TV și patru invitați au fost amendați cu mii de lei pentru afirmații „false și denigratoare” despre Forumul German, după cum arată CNCD.

 

 

 

 

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 7
Author

67 de Comentarii

 1. Ghiolbanii guiță scurt,după ce au fost condamnați pentru calomnie. Tipic românesc.

 2. Mi-ar fi placut daca CNCD ar fi scris de ce afirmatiile ca Grupul Etnic German ar fi fost grup nazist, sau ca oricine se declara continuatorul unei org naziste? Scrie pe Wikipedia cu citat dintr-un document oficial al Romaniei.
  „Grupul Etnic German a preluat toate revistele și ziarele în limba germană, transformându-le în organe fasciste. A mai preluat și teatrul german de la Sibiu, cât și diferite instituții de cultură și știință germană din Ardeal și Banat. Totodată Grupul Etnic German a preluat întreaga rețea de școli germane, ceea ce a dus la fascizarea totală a învățământului în limba germană”

 3. Cine dracu mai stie ce ne mai coc cei de la .U.E. fiindca Johannis a fost pregatit in laboratoare cu cel putin 10 ani inainte sa devina presedinte. Tradatorul Cacarau tace ca rahatul in buruieni! Numai Cacaru stie stie de la cine a primit ordin sa se dea la o parte! Succesuri popor roman la alegerile prezidentiale!

 4. Este o atitudine normala a CNCD sa amendeze unul ca Zarea,unul ca Golban,unul ca Ficeac si pe Cretuleasca de la Romania TV pentru propagarea urii interetnice si repetate minciuni in legatura cu FDGR !Daca era minoritatea maghiara la mijloc,pana acum aveam si ruperea relatiilor diplomatice de catre Ungaria,germanii sunt ei intelegatori,dar pana cand..
  Libertatea de expresie nu inseamna invective la adresa sasilor!Parerea mea este ca toate minoritatile nationale trebuie sa isi exprime liber opiniile si traditiile,sa fie respectate,nu sa fie haituite de cativa asa zisi „romani”din media!

 5. Esti penibil CNCD-ule. Da, poate ca ai dreptate ca modul grafic in care a fost prezentata decizia tribunalului este tendentios, starnind ura. Insa faptul ca ai dat amenzi tuturor celor din studio te arata ca esti penibil. Ficeac are dreptate ca subiectul retrocedarilor este o HAZNA. Iar tu, CNCD, esti o birocratie anti-constitutionala. Rusine, penibililor.

 6. Slugi imputite. Si acum astept doar un avertisment, pe model Basescu cu „tiganca imputita”. Si hai sictir…

 7. CNCD, CNAS, DNA sint institutii de tip kominternist-fascist care se ocupa de dosare si indezirabili. Prin natura lor sint straine de spiritul romanesc dar indreptate impotriva acestuia. opera inceputa cu data de 23 august 1944 continua si azi.

 8. Grupul Etnic german a fost o organizatie fascista , o adunatura de prosti , inapoiati si primitivi , etc In schimb romanii , cea mai progresista , inteligenta , onesta si culta natie , au creat Garda de Fier – miscarea legionara apoi au instaurat dictatura antonesciana , opere politico sociale de un inalt umanism si progres cultural si moral ducand la deportarea , torturarea si masacrarea a sute de mii de evrei ! In partea a doua a evolutiei politice , dupa razboi , vajnicii romani infratiti cu prietenii sovietci au instaurat comunismul si au trecut la pedepsirea elementelor periculoase antiromanesti printre care si etnicii germani .mare parte dintre acestia fiind trimisi in Siberia sau la canal , iar ceilalti putini ramasi au plecat rand pe rand n Germania . In casele ramase libere ale etnicilor fascisti s-au instalat etnicii colorati ai Romaniei dar si multi romani . Cum aratau casele , gospodariile , satele traditionale locuite de germani si cum au inceput sa arate dupa plecarea lor ? Cum arata o gospodarie nemteasca in general si cum arata si inca mai arata ale romanilor din multe zone ale tarii ? Urmasii etnicilor colorati care au devenit ,, oameni de nadejde ” , cu origini sanatoase ” pusi de comunisti peste tot , in partid , securitate , militie , etc , acesti urmasi ataca in prezent in ziare la televiziuni , etc fascismul si ,, nepatritismul ” fundatiei germane devenita subiect forte pt dezbateri , etc

 9. Oare se mai intampla undeva asemenea BAZACONII???Nu producatorii de televiziune si jurnlistii amendati au cerut sa fie recunoscut FDGR-ul ca succesor al organizatiei NAZISTE-GRUPUL ETNIC GERMAN-!!!In data de 27 februarie 2007 HANS KLEIN (preot evanghelic si consilier local la primaria Sibiu),in calitatea sa de presedinte al organizatiei municipiului SIBIU a FDGR,a depus la JUDECATORIA SIBIU o cerere de chemare in judecata,impotriva municipiului SIBIU,reprezentata de primarul KLAUS WERNER IOHANNIS si Consilului local Sibiu,prin care cerea :”Va rugam sa constatati calitatea de SUCCESOR in drepturi al organizatiei noastre fata de GRUPUL ETNIC GERMAN”.Adica sa se recunoasca oficial,continuarea DOCTRINEI NAZISTE pe care o promova GEG.O coada de topor de la JUDECATORIA SIBIU in persoana doamnei MARIA MORAR,nu a tinut cont, ca GEG a fost scos in afara legii prin DECRET REGAL,CONVENTIA ALIATILOR DUPA RAZBOI SI TRATATUL DE PACE DE LA PARIS DIN 1947 si a acordat dreptul de „SUCCESOR”.Voluntari ai GRUPULUI ETNIC GERMAN,au facut parte din trupele WAFFEN SS.Chiar unul din acesti voluntari pe numele lui PAUL PHILIPPI,a revenit in tara dupa lovitura de stat din 1989,a fost membru fondator al FDGR si i s-a conferit titlul de CETATEAN DE ONOARE AL MUNICIPIULUI SIBIU in anul 2000 de catre KLAUS WERNER IOHANNIS.Toate bunurile confiscate de la GEG au fost revendicate de FDGR si Biserica Evabghelica si retrocedate in mod arbitrar catre acestea.Asa ca toti cei din CNCD sunt niste penibili.

 10. Lașul Iohannis are căței la CNCD. Spălații pe creieri CNCD țin loc acum numai de cenzori pt nazi de la Cotroceni? Și pt ce a trebuit Consiliul ăsta de zăbăuci care e mai inutil decît un ciorap ud?

 11. O „hotarare” politica,
  care falsifica flagrant adevarul istoric si juridic .
  Care incalca libertatea de expresie si constiinta.
  Se dovedeste inca odata ca institutiile Statului Roman au fost substituite de persoane care confunda institutia cu ei insisi.
  Adevarul istoric si juridic este UNUL SINGUR si nu poate fi contrafacut asa cum face CNCD care nu „combate discriminarea” ci o „legitimizeaza”in baza unor sentinte judecatoresti ILEGITIME si de aici sanctiunile fara temei.

 12. Daca nazi Johanis ar fi avut macar un sambure de minte n=ar fi starnit acest scandal prostesc determinand lumea sa-si aminteasca de tampeniile naziste din perioada interbelica care au fost foarte greu suportate de romani.Oare a mostenit ceva din prostia promotorilor miscarii naziste care s-au prabusit condamnandu-si toti urmasii sa poarte pe umeri o vina pe care nu au promovat-o toti.Noi constatam zilnic doar cat e de prost si parvenit.

 13. FDGR nu e succesorul Grupului Etnic German, dar i-au fost retrocedate bunurile acestuia… in calitate de ce? de ruda de gradul 3? sau poate ca dauna pentru suferintele lor, cot la cot cu asociatiile de evrei?

 14. Aloooo…..CNCD…cum se poate ca Petitia 7547 sa fie din 11.12.2019…abia suntem in 31.10.2019…caraghiosilor. Bravos Natiune…halal sa-ti fie!…la asa institutie…asa raspuns…Autonoma…autonoma…dar nu in prostie!!!!
  Amice Frank…minti de ingheata apele…mai citeste despre Miscarea Legionara…nu a produs victimele despre care…minti cu nerusinare…pana una alta…Germania este inscrisa in Istoria Omenirii cu cca…6,5 milioane de khazari victime pe la Auscwitz-Dachau-Birkenau si autoare de holocaust…etc…NU Romania…asa ca…ciocu mic…si joc de glezne…mincinosule!

 15. Frank, ai dreptate(aiurea).
  Cu precădere in cele două războaie mondiale, germanii
  au fost civilizatori. După
  ce au nimicit milioane de
  europeni „inferiori”, dacă
  se miscau mai repede cu ceva
  arme de distrugere in masă, transformau bătrânul conti-
  nent intr-un lagăr.
  Nemtilor trebuie sa le „mulțumim”ca au sfartecat România in 1940, știi tu, cu
  Diktatul, in intelegere cu
  rușii.Am inteles si ideea ta ca un popor, dacă
  este civilizat, are dreptul
  să fie si criminal. Groaznica idee, mai ai multe
  din-astea?

 16. „Frank”, esti cumva nepotul asasinului nazist Frank?Legionarii au fost clonele tandemului narodnic Nicolae Iorga-I.C.Cuza, pionieri ai antisemitismului european, precursorii nazismului hitlerist,ILEGALI BOLSEVICI in politica romaneasca. In 1940,
  intr-o padure de la marginea Bucurestiului a fost gasit un cadavru desfigurat(vezi cazul actual Condrea!)imbracat in haine
  ce-i apartineau lui Iorga, acesta fiind extras de NKVD. O inscenare identica cu aceea in care a fost EXTRAS Zelea Codreanu
  dintr-o celula!!! La fel a fost EXTRAS Hitler printr-o alta inscenare SMERS, cadavrele carbonizate a doi nevinovati fiind
  preluate de GRU ca fiind ale perechii Hitler-Eva Braun!!! Etnicii germani au fost victimele propagandei nazist-bolsevice
  inscriindu-se in GEG, inclusiv cu proprietatile lor, ei fiind anticomunisti naivi!!! Au fost vanduti de sefii GEG, printre care si taticii ilegali bolsevici ai actualilor nazisti acoperiti,regimului comunist-frate,fiind pe acest criteriu, liste, deportati in Siberia precum absolut toti anticomunistii sinceri din estul Europei. Continuitatea e incontestabila, pentru ca nu ar putea exista o legatura intre etnici actuali „cu origine sanatoasa” si coloana a 5-a in Romania, GEG, deci nici intre proprietatile celor doua organizatii fratesti!!!

 17. frank,garda de fier a fost creata in 1933, dupa ce la putere in germania a ajuns hitler si partidul nazist,de sprijinul si sustinerea carorara s-a bucurat. Capii miscarii legionare s-au refugiat in germania fascisto-nazista dupa rebeliunea din ianuarie 1941. Dictatura antonesciana s-a instaurat sub cizmele nazitilor si fascistilor germani, care au trimis o misiune militara de ocupatie in Romania.Cruzimile si deportarea evreilor s-au produs in marea lor majoritate in Transilvania, aflata sub cizmele fascistilor unguri.
  Dupa razboi, vasnicii romani din conducerea pcr erau de fapt in majoritatea lor evrei si unguri.Romanii au ajuns sa-si conduca tara dupa 1964, cand din partid si securitate au inceput sa dispara „coloratii” de care vorbesti tu.

 18. @Frank.Hai sa-ti explic mai multe despre NEONAZISTUL KLAUS WERNER IOHANNIS si GRUPUL ETNIC GERMAN.KLAUS WERNER IOHANNIS a condus pana la accederea in functia de presedinte,FDGR-ul,care a obtinut prin justitie cu ajutorul unor cozi de topor,drepturile succesorale ale GRUPULUI ETNIC GERMAN,adica partidul nazist al sasilor din TRANSILVANIA,condus de ANDREAS SCHMIDT,fost OBERGRUMPPENFUHRER SS.Ce ROMANIE doreste acest SAS???Grupuri etnice germane au fost infintate si in UNGARIA,IUGOSLAVIA,CROATIA,sau in regiuni cu popultie germana din:POLONIA (Silezia),FRANTA (Alsacia),CEHOSLOVACIA (Sudeti),dar nici unde nu s-a intamplat asa ca la noi.Prejudiciul adus statului roman prin retrocedarile catre FDGR si Biserica Evanghelica sunt intre 16-18 miliarde de euro.IOHANNIS uita ca tocmai el,in calitate de presedinte a FDGR,a cerut in instanta sa fie declarat succesorul organizatiei naziste GEG,cea care a terorizat evreii din ROMANIA,lundu-le casele,magazinele si tot ce aveau.In 2011 Cancelarul ANGELA MERKEL,care il decorase deja pe KWI cu Crucea de Cavaler pentru merite al RFG,in anul 2006,in semn de apreciere si recunoastere a deosebitelor merite ale acestuia pentru GERMANIA,aflata intr-o vizita oficiala in ROMANIA,a solicitat oficial autoritatilor de la BUCURESTI,sa aplice hotararea judecatoreasca,cedand FDGR-lui proprietatile GEG.Dupa care a urmat Crucea de Ofiter al Ordinului pentru Merite al RFG,oferita in anul 2014.Miscarea Legionara ,sau succesorii de drept ai liderului Corneliu Zelea Codreanu,nu au reusit sa recupereze nici macar un ac din averea legionarilor,desi aceasta organizatie nu a fost condamnata la NUREMBERG cum a fost condamnat GRUPUL ETNIC GERMAN.

 19. Partidele etnice n-au ce cauta-ntr-o democratie. Existenta lor fiind o discriminare fata de restul populatiei. Si-al doilea, ca din hotarâre, nu reiese-n ce mod ziaristii condamnati nu si-ar fi respectat atributiile. Plus ca, ia sa vedem despre ce-i vorba: Ce-i aia „consiliu national de combatere a discriminarii”? cine-i sunt membrii si când s-a-nregistrat la grefa tribunalului respectivul organism sorosist? Autoritate de stat autonoma (fiindca asta-i e titulatura). Autonoma fata de cine? de lege? de români? si ce fel de „autoritate”, fara adeziune populara? Cine plateste „autoritatea”, si din banii cui? Autoritate „AUTONOMA”, într-un STAT UNITAR? Ce-i asta? cine i-a admis existenta ca persoana juridica? care sa mai si dea „AMENDE”? mai ales ca, daca ar fi fost vorba de vreo defaimare, fapta era prevazuta-n Codul penal????!!!! FDGR n-are decât sa faca EL dovada ca functioneaza legal (ori, prin Johannis si ce produce individul, care vrea sa scape de „partidul socialist” si instaureze partidul unic, sau prin demiterea arbitrara a unui guvern legitim, nu „al lui”, si prin sabotarea, tot de catre Johannis, a comisarului european al „guvernului” care „nu-i al lui”, ca sa-l înlocuiasca prin numitul SIEGFRIED Mureshan, „comisarul LUI european”, se face dovada inversa). Noroc de apelul la o asemenea „hotarâre” paralela cu legea. CNCD fiind, la rândul sau un organism paralel unui tribunal „obisnuit”, la fel DNA (paralela procuraturilor „obisnuite”, sau asa-zisului „institut de cercetare a CRIMELOR comunismului”, care nici macar prezumtia de nevinovatie n-o respecta …). Românu’ prost neavând decât sa-i plateasca pe abuzivi, într-un stat actual arhi-totalitar …

 20. Cata grija ca nu care cumva sa se produca descriminari / defaimari ale „sfintilor” cazati in deal – mai apoi ca semneaza cu Petrov, ca au jurat credinta pe ici pe colo pe la cele Inalte Porti – ca au vandut tara si au tradat neamul, nimeni nu se mai sesizeaza (ca doar toti is numiti si omeniti de acesti sfinti decazuti). Asta-i normalitate in tara ce-si vinde copii, isi sfideaza cetatenii, dar promoveaza slugile pe post de zbiri pentru adversari de orice natura.

 21. Nu am citit articolul. Dar titlu inteleg ca muie psd e ok dar muie iohanis e naspa. Sunt doar niste paralele. Inegale.

 22. Si, totusi! Mi-ar putea spune cineva in ce consta, concret, discriminarea la care a fost supus Forumul Democrat al Germanilor din Romania? Tenta nationalista (!?) identificata de CNCD in continutul dezbaterilor purtate in cadrul emisiunii incriminite nu conduce automat si la etichetarea acestora ca fiind discriminatoare Trec peste faptul ca am mari dubii cu privire la competenta si capacitatea membrilor Consiliului Director al CNCD de a stabili ca o discutie/dezbatere are caracter nationalist si trec si peste faptul ca in documentul emis nu se demonstreaza CLAR si INDUBITABIL care a fost discriminarea, cum a/au fost formulata/formulate afirmatia/afirmatiile denigratoare si cine a/le-a facut. Dar nu pot sa trec peste existenta unui document oficial emis de o instanta judecatoreasca in care se precizeaza – CLAR si fara AMBIGUITATI – ca FDGR-ului ii este recunoscut calitatea de SUCCESOR al GEG. Ori, este cunoscut de catre toata lumea ca un succesor preia o mostenire si cu activul, dar si cu pasivul acesteia, adica si bunurile dar si datoriile sau, mai pe intelesul tuturor si bunele, dar si relele. Daca GEG a fost organizatie nazista – si sigur a fost – succesorul sau nu-i poate preluaa doar patrimonioul, ci, automat, isi asuma si caracterul sau si tot ce tine si deriva din aceasta situatie. Desigur, vina nu apartine in exclusivitate FDGR-ului (desi, e clar, acesta este tartorul povestii), ci are drept copartas constient si direct implicat pe judecatorul care a dat solutia pe care am amintit-o mai inainte. Iar faptul ca CNCD se face ca nu vede acest aspect nu face altceva decat sa arate fara echivoc ca avem de a face cu o institutie care nu numai ca nu respecta ADEVARUL FAPTIC, ci chiar incearca sa-l masluiasca in vazul intregii lumi, o institutie a carei existenta este nociva pentru domeniul public si care ar trebui reevaluata, revizuita si readusa pe linia de plutire normala.

 23. CNCD este NAZIST?! ASA E, DE ACEEA IA APARAREA FDGR-ului URMAS al NAZISTULUI GRUP ETNIC GERMAN!

 24. Domne, ce sa mai pierdem vremea cu discutii ? Respectivii incarcati in vagoane pentru vite si trimisi urgent directia Auschwitz, Maidanek sau Trablinka ! Aaaa … pardon, ca acum se supara Institutul Diesel, ca cica ne luam de chestii care sint „rezervate” ! Cum o da omu’ tot nu e bine !

 25. Eu unul de abia astept sa vad ziua in care Iohannis sa declare ca dupa nume are origini grecesti (la origina Ioannis), ca bunicii sai au luptat la Termopile si sa faca cerere sa i se retrocedeze Acropole !

 26. Repet. În Republica România cea mai oropsită și mai lipsită de apărare este condiția de român ortodox. Se cunoaște vreun caz de român creștin ortodox aparat de Consiliul Național al Combaterii Discriminării?nPrin semnăturile a 3 milioane de cetățeni ai României s-a lansat un Referendum cu solicitarea ca să se definească în Constituție Căsătoria “uniunea dintre un bărbat și o femeie”. În spritul creștin al toleranței Biserica evanghelică C.A. a hotărât să se activeze aliindu-se modului cum înțelege președintele Iohannis rolul de mediator, și lansând un Comunicat anti PSD și anti Guvernul ales democratic sub “guvernul meu”, de o virulență tipică discursului președintelui Ionannis: “violarea justiției, ostilitate față de democrație, putere dictatorială și distructivă” toate prezentate în contradicție cu “toleranța” din Edictul de la Turda de acum 450 ani care ne recunoscànd Biserica ortodoxă ca biserică creștină nici nu au trecut-o în edict, și de cu iubirea aproapelui din parea domnilor semnanatari Episcop Rainhard Guib, Episcop vicar dr. Daniel Zikeli, Curatorul Bisericii generale Friedrich Philippi. Ultimul este cunoscut că mare prieten al românilor și României. Cum era ca atunci ca Guvernul PSD să pârască BECAR la fiorosul Consiliu de combatere a discriminării?

 27. Suntem o colonie umila condusa de un mercenar jalnic iohanis unde NU SE RESPECTA LEGISLATIA INTERNATIONALA CARE A STABILIT CA NU SE RETROCEDEAZA PROPIETATILE ORGANIZATIILOR NAZISTE IN CAZUL NOSTRU ACEASTA FDGR , careia statul paralel condus de iohanis i-a retrocedat toate propietatile si JUSTITIA ROMANA ASERVITA ACESTUIA TACE ……

 28. GHINION!!,,,popor roman…dar la cati FRANK-I dobitoci si ipocriti mai detii…CHIAR MERITI CU PRISOSINTA..basca faptul ca Sasul cretin dupa ce a furat casele ” din meditatii” ..a mai furat si patrimoniu ..ca sef FDGR..iar tu poporule…l-ai gratulat punandu-l in fruntea ta…doua mandate..se pare…oare exiata in lumea asta un popor mai plin cu idioti decat tine!?….nu-i asa GOLLUM?

 29. Mai bine sasii astia ar preda aceste bunuri Casei Regale Cioaba. Supusii regelui sunt infinit mai reprezentativi ca etnie in Sibiu si sunt si urmasii celor ce au suferit in timpul razboiului.

 30. Desi se banuieste sau mai precis se stie ca o asemenea masinatiune s-a facut cu stirea unuia zis Bombonel pe vremea cand era prim ministru,mai apoi a unuia zis Petrov,caruia i s-au iertat toate pacatele,e clar ca un biet decret de pe vremea Mariei Sale putea fi folosit ca hartie igienica numai,printre altele,la a castiga intrarea in UE si in particular a celor doi pe motive de voturi,un fel de mita bazata si pe un pic de santaj,la un nivel muuult prea inalt…In fine,admitand ca in cauza,la data confiscarii au fost niscai abuzuri,de care apoi au profitat si comunistii,ar fi interesant daca s-ar intra in miezul lucrurilor pentru a se constata exact cine sunt profitorii de azi si in ce mod li se umfla punga de parale.Mai apoi n-ar strica sa vedem cum au fost rezolvate evenntualele despagubiri ale chiriasilor sau celor deveniti conform legilor comuniste sau mai apoi post comuniste chiar proprietari ajunsi in strada din aceste locatii si,de ce nu,cum s-au compensat investitiile statului in aceste locatii de-a lungul anilor…Nu cred ca in urma acestor restituiri comunitatea saseasca,majoritar emigrata,vor da buluc in tara pentru a-si incasa drepturile restituite si pentru a trai in continuare alaturi de noi,in aproape comuna noastra primitiva bantuita de stafia anormalitatii…

 31. https://www.cotidianul.ro/anticomunistul-iohannis-indoctrina-copiii-cu-ideologia-comunista-in-1987/

  joiannis, impostorul parazit neamt, dovedit comunist, fascist, vanzator de copii, samsar de case cu acte false….un infractor de drept comun in toata regula…si atunci de unde abureala, vrajeala pe fata cu 45% in sondaje !!!
  O minciuna cat casa poporului de mare, in conditiile in care orice român pe cine intreaba dintre cunoscuti, vecini, rude, trecatori pe strada…primeste numai cuvinte de ocara pentru acest individ strain de neam in primul rand, traficant de copii si samsar de case cu acte false…un infractor de drept comun fata de care Dragnea e mic copil !
  Asadar, de unde 45% in sondaje !!!???
  Iata de ce aceste zise alegeri „libere” trebuie boicotate total, pentru a demasca minciuna si manipularea alogenilor care au pus mana pe toate institutiile statului pe mijloacele de propaganda si spalare de creier in masa : tv radio ziare net…pe „votul” sri/sts din tastatura calculatorului… pe asa zisele „sondaje” a opiniei publice…!!!

 32. Pai ce sa spun, am luptat pentru democratie, pentru libertate de ezprimare! Si nu asta avem acum acum! Se astupa gura celor care sunt contra unui grup organizat de infractori! In loc sa se cerceteze daca cele spuse sunt adevarate, sunt amendati cei care demasca niste infractiuni! Pe principiul ca „m..e PSD”, este o parere politica, si nu o injuratura! Inca o dovada a servilismului, a dublei-masuri! Pina cand?

 33. Intâi amenda, apoi închisoarea cu suspendare, urmând închisoarea cu executare apoi reintroducerea pedepsei cu moartea și executarea lor în livada cu piersici ! Cum își permit derbedeii de români să facă pe nemții, doritori cu mare ardoare, a fi urmașii Grupului Etnic German care au și primit consacrarea inegalabilei justiții române, a acestui DREPT IMPRESCRIPTIBIL ?!!! Regele Mihai I care a semnat acel Decret-Lege nr. 485,în data de 7 octombrie 1944 să fie scos din raclă și să-i dea foc în fața sediului FDGR .Semnatarii Convenţiei de Armistiţiu din 12 septembrie 1944 să fie amendați de CNA în contumacie (probabil că au murit de atunci!), cu cîte 2000 de lei fiecare.Este incredibil ca într-o țară liberă și democratică să nu te poți numi succesor nazist, să afectezi imaginea Președintelui în funcție?

 34. În prezent ,sute de mii de români stau în case săsești ,luate la preț de chilipir. Numai că românul e lacom. Vrea mai mult,tot mai mult.

 35. Un minoritar maghiar cocoloseste magariile facute de catre un minoritar german ! Cam asa se intimpla atunci cind musafirul primit cu prietenie si respect in casa isi pune picioarele pe masa si incepe sa dea ordine cu ceea ce ar dori sa manince la prinz si seara ! Eu unul doar astept cu nerabdare (?) ziua in care vom avea un presedinte lipovean si un prim ministru ceangău ! Nu ca as avea ceva cu aceste minoritati, dar doar asa, sa vedem „atmosfera” ! …

 36. Desfiintarea CNCD , si a Institutului Wiesel. Hranim dusmanii romanilor cu bani din sudoarea poporului .

 37. Acest „consiliu’ al dicriminarii, mai mult discrimineaza el romanii! In orice instanta de contencios, cu rezerva de a nu avea un complet de „rezist”, amenzile vor fi anulate!

 38. @Marelui mincinos care isi zice mare urs: Peste un milion de maghiari stau pe pamintul luat cu japca de la romani. La fel si sasii si inca altii.

 39. @45% in sondaje, etc. : In 2014, dupa alegerea lui Johannis, se striga in delir ca ne-am luat tara inapoi. Faptul ca scorul masiv pentru Ponta a fost rasturnat in turul 2 nu a ridicat intrebari pentru nimeni. Asa e in democratia tutti-frutti.

 40. @ Marele Urs.Sasii nu au fost obligati de nimeni sa plece in GERMANIA.Ei au dorit acest lucru si au plecat de buna voie,dupa care si-au vandut proprietetile si au platit statului roman chiar scolarizarea din anii de facultate.Asa ca sa o mai lasam balta cu acesti sasi.GRUPUL ETNIC GERMAN a fost infintat prin Decretul nr.830 din 20.11.1940,cu statut de persoana juridica si era direct subordonat celui de-al treilea REICH.Peste 10.000 de voluntari din acest grup (oare ce nationalitate aveau ???)au luptat alaturi de trupele WAFFEN SS. De acord cu cei care au scris ca partidele pe criterii etnice trebuie sa nu mai faca parte intr-o democratie.Unde mai exista asa ceva???Numai la noi. Cata dreptate avea in acest sens CORNELIU VADIM TUDOR.

 41. Peste 600.000 de români au luptat alături de SS in Războiul de la Răsărit. Confiscarea averilor acestora trenează.

 42. Rusine CNCD! I-ai luat cei 2.000 RON lui iohanniSS pentru discriminarea anterioara?
  Cum puteti condamna cetatenii romani revoltati de actiunile si purtarea nazistului ajuns in scaunul prezidential de la Cotroceni care se comporta ca un stapan peste poporul roman, ortodox.
  Dati jos nazistul prin votul vostru inca de la primul tur al prezidentialelor din 10 noiembrie si atunci vom putea spune, cu adevarat, ca ne-am luat tara inapoi.
  prezenta este o simpla opinie.

 43. @mare urs, au luptat acei romani pentru ca ticalosul tau hitler s-a aliat cu ticalosul stalin si a fost de acord, „marele urs” hitler, sa ni sa rapeasca Basarabia si Bucovina de Nord si Herta de catre tov stalin. asta ca sa pricepi! a doaua : da, romanii sunt vinovati ca au ajuns sa fie cenzurati si pedepsiti de organisme suprainstitutionale cum este acest cncd…

 44. Taci, că n-ai fost niciodată să vizitezi Basarabia…deci ciocu mic și joc de glezne.

 45. „Marele Urs”, trec peste mizeria ta caracteriala si lasitatea de a posta cu duzini de pseudonime si iti spun ca artificiul tau cu cei 600 de mii de romani care au luptat contra URSS, nefiind vaduviti de imobilele pe care le detineau, e un abject artificiu, specific alogenilor care ne conduc si ne vor distrugerea ca Natiune!!! Mai, creti-Nelule, acei militari romani au fost trimisi de Antonescu pe care il aperi cand vine in discutie, iar prejudiciile provocate in URSS au fost platite cu varf si indesat de Romania! Statul roman nu a fost o organizare politica nazista „Tica”-losule, iar soldatii romani cazuti in URSS, morti si prizonieri, NU AU FACUT PARTE DINTR-O ORGANIZATIE NAZISTA, imobilele lor nefiind donate unei ORGANIZATII NAZISTE!!!! O asemenea marsavie e rara si intre bolsevicii de „dreapta” cei mai abjecti! Ce zici, „Smarandache”?

 46. În toamna anului 1941, 20.000 de civili fără arme au fost uciși la Odessa de armata lui Antonescu. Atunci s-au speriat chiar și SS_iști naziști de care faci atâta caz…

 47. CNCN consiliu antiromanesc .Romanii isi platesc proprii calai cu bani grei institutul mincinosului Wiessela la fec ca CNCD si alte gestapouri sant platite din buzunarul romaniilor sa le puna calusul in gura .Aceste abjectii trebuie desfintate si toti membrii lor sa returneze banii pe care i-au incasat ca salarii din momentul infintarii lor.Si institutul lui flroian ala fiu de Kominternist care acum da lectii romaniilor si ii vigileaza.

 48. „Marele URSS”, crimele lui Antonescu trebuie sa fie trecute in contul miscarii bolsevice care l-a monitorizat din fasa si
  pana cand l-a facut „Conducator”, de-a lungul intregii cariere. Antonescu a decimat dusmanii lui Stalin, intelectualii si taranii, in special evrei!!! Antonescu ti-este camarad, postum, asa ca nu-l denigra, in loc sa-l idolatrizezi! Antonescu e un alt exemplu de cum au reusit si inca mai reusesc bolsevicii sa distruga o tara cu mana unui singur neom!!! Nimeni pana acum nu s-a hazardat sa dea o explicatie preluarii individuale a lui Antonescu de catre sovietici, cu concursul agentului multiplu Patrascanu, si tinut aproape un an la Kremlin!!! Niciun postac securist de „dreapta” sau de „stanga” nu-si poate
  permite sa abordeze subiecte sensibile, demascatoare a uriaselor diversiuni bolsevice care au permis cele doua maceluri bolsevice mondiale… Si doar am mai specificat, bolsevicii de „dreapta”, aia cu „ciuma rosie”, ar fi trebuit sa-mi soarba argumentele pentru a le arunca in fata „ciumatzilor”!!!

 49. Marelui netrebnic mincinos care se crede urs: Atunci, in trupele SS trebuie sa fi fost dublu sau triplu mai multi unguri, caci Horty se declarase primul fascist al Europei. Citi oameni nevinovati, caci nu se manifestasera in nici un fel ostil contra armatei ungare, si neinarmati au ucis ungurii in Transilvania, Iugtoslavia, Ucraina, Rusia sau pe unde le mai fi fost ajunse copitele de salbatici? Dar in 1956, citi oameni neinarmati au fost ucisi de zisii revolutionari unguri, de fapt niste besmetici cu mintea aburita de sovinism si imbatati cu vorbele goale transmise pe unde? Crezi ca degeaba Austria si-a deschis frontiera si a permis sa se intre in tara de-a valma, in citeva zile, peste o suta de mii de persoane? De ce nu a facut acelasi lucru in 1968 cu Cehoslovacia? Vezi-ti deci de pacatele tale, multe si grele, si nu te lega de Basarabia unde nu iti fierbe deloc oala, ci doar mintea strimba de ura.

 50. CNCD sau Consiliul National pentru Combaterea… Adevarului. Sau, Ministerul „Adevarului”?! Sa nu uitam, totusi, ca adevarul nu este sinonim cu dreptatea…

 51. Ati vrut democratie si libertate de exprimare? Pai asta ati primit, doar ca „libertatea de exprimare” este pentru orice gainarie si nu pentru hotiile lui joianis si gasca lui de infractori! Cine se atinge de astea, i se astupa gura si ia amenda ca sa inteleaga ca „libertatea” are alt sens!

 52. Dar nu exista documente care atesta faptul ca domnul KLAUS WERNER JOHANNIS impreuna cu FDGR au solicitat si castigat in instanta bunurile mobile si imobile ale fostului GEG?Ok,atunci cei incriminati sa ceara tot in instanta se se anuleze toate hotararile judecatoresti care au dat castig de cauza FDGR !!

 53. Mai bine explică ce s-a întîmplat în 1907. Peste 11.000 de români au fost ciuruiți în mod eficace. Hortyști sânt de vină,nu ?
  Iar în decembrie 1989,peste 1000 de demonstranți pașnici au fost trimiși la cele veșnice ( e drept că aici e mâna CIA, KGB, Kempeitai, UDB, AVO, Sluzsba, Intelligent Sevice, Sigurnost și PIDE).

 54. @ Marele Urs.Poate esti mare ca volum,dar ingust la minte.Trupele romane (ostasii romani)care au luptat alaturi de HITLER nu fost voluntari,ca cei care faceau parte din GRUPUL ETNIC GERMAN.Ostasii romani s-au alaturat trupelor lui HITLER cu gandul sa elibereze BASARABIA si BUCOVINA,luate de STALIN.Acele trupe au fost luate prizoniere de la soldat la colonel si marea majoritate nu s-au mai intors niciodata acasa,datorita tradarii balbaitului de MIHAI I,care in 23.08.1944 orele 22,00 spunea ca s-a incheiat un ARMISTITIU cu sovieticii ordonand sa inceteze focul,dar asa zisul ARMISTITIU a fost semnat doar pe 12 septembrie 1944 la MOSCOVA.Acum sunteti lamurit cum au fost „VOLUNTARI” ostasii romani.alaturi de trupele hitleriste,comparativ cu VOLUNTARRII din GRUPUL ETNIC GERMAN???Dar ce sa inteleaga unul ca tine??? Dupa cum se vede din comentarii est scolit la scoala celor din #rezist,sau la scoala NEONAZISTULUI KLAUS WENER IOHANNIS.Te rog sa mai citesti si sa vii cu argumente solide despre ce scrii.

 55. Etnicii sași, voluntari ? Poate volu_musai ! Cine e fraier să-și lase ,voluntar,oasele în stepa calmucă ?
  Despre 23 august : Aici ai nimerit-o . Regele Mihai nu trebuia să schimbe direcția. Romania trebuia să lupte împotriva bolșevismului ,ca la Stalingrad.Până la transformarea Bucureștiului într-un morman de ruine fumegânde. Iar gloria l-ar fi însoțit peste veacuri …

 56. @ Marele Urs.Vrei exemple??? Iata unul din ele.PAUL PHILIPPI,un apropiat al NEONAZISTULUI KLAUS WERNER IOHANNIS a fost voluntar in 1942 in structurile WERHMACHT si care a fugit in GERMANIA dupa 1944.Dupa LOVITURA DE STAT DIN 1989,a revenit in tara,devenind MEMBRU FONDATOR al FDGR-lui si pentru MERITELE DEOSEBITE in anul 2000 fostul primar al SIBIULUI i-a acordat titlul de ‘CETATEAN DE ONOARE AL MUNICIPIULUI SIBIU”.Asa va rasplatiti voi „EROII”.Cei care au murit in transee pentru PATRIE nu primesc nimic,iar cei care au facut parte din organizatii hitleriste primesc laude,titluri si poate si ORDINE SI MEDALII ale STATULUI ROMAN din partea PLAVANULUI.

 57. du-te la oștire, pentru țară mori / și-ți face nevasta un copil din flori

 58. @ Paula.Nu trebuie sa ai multe studii si sa tragi o concluzie ce hram porti.Nu le-a luat nimeni casele la sasi.Au fost vandute,este adevarat pe bani putini ca sa plece in GERMANIA.Cum poti sa negi ca -GRUPUK ETNIC GERMAN- nu a fost partid nazist si ca FDGR-ul a cerut in instanta sa se constate ca este ‘SUCCESORUL”,GRUPULUI ETNIC GERMAN,reusind prin tertipuri juridice ale lui KLAUS WERNER IOHANNIS si cu ajutorul unor TRADATORI de romani din justitie sa obtina acest lucru.Dar SUCCESOR nu inseamna numai pe bunurile confiscate de la -GRUPUL ETNIC GERMAN-,in baza tratatelor si conventiilor internationale,ci si recunoasterea si insusirea DOCTRINEI NAZISTE.Asa ca lasati-o balta.In ce tara s-a mai intamplat asa ceva??? Numai la noi la romani,deoarece suntem un popor prea tolerant si avem multe cozi de topor.

 59. Toţi tăranii germani au fost desproprietăriţi de case şi terenuri ABUZIV în 1945 de către statul român, indiferent că au luptat împreună cu românii, unii chiar şi în armata română, pentru recucerirea Basarabiei şi Bucovinei furate de sovietici în 1940. Gheorghiu-Dej l-a rugat pe Stalin să-i deporteze la muncă forţată pe toţi din RO, precum făcuse PM Beneş din Cehoslovacia cu 2,6 milioane de etnici germani în Boemia (Boehmen), goniţi definitiv şi expropriaţi în 1946. Doar sub 10% au scăpat de lagărele de muncă forţată din URSS iar statul român a reîmproprietărit doar sub 1% de ceea ce le furase, respectiv casa si terenul agricol pe care germanii îl aveau de sute de ani. La plecarea lor legală în Germania, au primit nişte preţuri de rahat pentru casă/teren, la care de obicei au renunţat ca să plece mai repede. Când au revenit după Răzmeriţă, unul dintre ei, pe care îl cunosc personal, şi-a cumpărat cu leii inflaţi O CRAVATĂ pentru casa vândută statului român. Cei care rămâneau ilegal în Germania pierdeau tot, fără despăgubire. Iar patri(h)oţilor de pe acest forum li se pare dreptate marea nedreptate făcută minorităţii germane din Rromânika de către statul român, care a beneficiat de nişte legi ale învingătorilor abuzivi, contra unei minorităţi care nu făcuse cerere de intrare în GEG, ci pur şi simplu era victima unei înţelegeri dintre statele român şi german împotriva năvălitorului sovietic pe teritoriul românesc în 1940! Aşa ca bucuraţi-vă, fraţi români, v-aţi luat ţara înapoi! Mai trebuie să le luaţi bisericile, precum Stalin, şi să le transformaţi în silozuri de porumb…

 60. Grupul Etnic German a dat peste 70.000 de voluntari in Waffen SS, Wehrmacht si Todt Organisation. La Oarba de Mures, soldatii romani au fost masacrati (impreuna cu un numar de tarani locali) de sasii inrolati in Divizia 8 Cavalerie SS „FLorian Geyer”. Patrimoniul imobiliar al DVR (confiscat in 1944) era constituit, in parte, din casele si spatiile comerciale ale evreilor deportati. sasii si svabii se preateau, in caz de victorie a lui Hitler, sa-i deporteze in zona Uralilor pe toti romanii si o parte a ungurilor, pentru a aduce in Transilvania si Banat populatii „ariene”. Cam astia au fost „cei mai de treaba dintre minoritari”, niste insi lacomi, jefuitori, aroganti si, nu o data, asasini.

 61. Desigur,toți acești postaci care calomniază fdg_ul vor plăti amenzi consistente ,în conformitate cu legislația în vigoare. Un fleac ; măcar s-au distrat bine…

 62. Pt Ion A.: „La Oarba de Mureș au murit 11.000 de soldați români, care au fost sacrificați de sovietici într-un act de răzbunare pentru anii în care românii au luptat împotriva rușilor pentru a dezrobi Basarabia. Unii istorici au comparat masacrul de la Oarba de Mureș cu cel de la Katyn, unde mii de soldați și de ofițeri polonezi au fost asasinați de ruși.” Ioane, nu arunca cu noroi murdar şi neverificat pe germanii care se apărau de atacul ruso-român, în care ruşii i-au trimis la atac frontal pe-ai noştri, deşi românii insistau să se anuleze ordinul absurd. Fii german în precizie, nu român mincinos! Iar a acuza pe cineva pentru ceea ce crezi tu că avea de gând să facă dacă urma să câştige războiul, e de asemenea psd-ist-româneşte! Mai rău decât ne-au şters ruşii de pe harta Europei pt juma’ de secol, nu putea să ni se întâmple cu aliaăii germanii dacă ar fi învins URSS-ul.

 63. @Paula: Bati cimpii la fel ca Marele Mincinos ce-si zice Mare Urs. Nu romanii i-au chemat pe sasi si nici pe altii sa se aseze pe paminturile lor. Puterea ocupanta de atunci i-a colonizat aici. Numarul romanilor au fost deposedati de pamint si de case s-a pierdut in negura istoriei. La sasi, exista o manifestare folclorica, in care se poarta masti urite, amintind timpul cind au venit aici. Nu rezulta deci ca localnicii ar fi fost potopiti de fericire. Fii sigura ca alaturi de sasi au lucrat si romani, tratati intodeauna asa cum europenii ii tratau pe bastinasi in coloniile lor, caci noii veniti nu aveau nici numarul, poate nici priceperea. In orice caz, nu de bine si-au lasat sasii locurile de origine. Pe scurt, au venit cind au vrut si au plecat cind au vrut. Nu este deci nici un motiv pentru a le ridica scara la cer. Regimul comunist a confiscat de-a valma pamint si case de la toti. In orice caz, Romania nu i-a expulzat pe sasi/germani asa cum au facut-o Cehoslovacia, Polonia, chiar si Ungaria, fara ca nimeni sa le execute pentru asta, asa cum se procedeaza cu Romania. Masacrul de la Oarba de Mures a fost in primul rind din cauza modului de ducere a luptelor drag rusilor, adica valul de oameni, adica turma trimisa la atac , de multe ori fara arme dar cu ‘curaj’ insuflat de ratia de vodca, precum si de NKVDistii, in general de alte etnii decit cea rusa, care ii impuscau de la spate in caz de ezitare.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.