Coreea de Sud lansează prima sa misiune spațială spre Lună

Coreea de Sud a lansat joi prima sa misiune spațială spre Lună, vehiculul Danuri, care urmează să intre pe orbita satelitului după ce a decolat de la Cape Canaveral, Florida, la bordul unei rachete SpaceX, relatează CNN.

Dezvoltată de Institutul de Cercetare Aerospațială din Coreea (KARI), nava de 678 de kilograme are șase încărcături utile, inclusiv echipamente fabricate în Coreea.

Este de așteptat să intre pe orbita Lunii în decembrie, înainte de a începe o misiune de observație de un an, în cadrul căreia va căuta posibile locuri de aterizare pentru misiuni viitoare, va efectua cercetări științifice asupra mediului lunar și va testa tehnologia internetului spațial, a precizat Ministerul sud-coreean al Științei și TIC într-o declarație.

Dacă va reuși, Coreea de Sud va deveni a șaptea națiune care explorează Luna și a patra din Asia, după China, Japonia și India.

Lansarea de vineri are loc în contextul în care Coreea de Sud își accelerează programul spațial în plină expansiune și încearcă să trimită o sondă pe Lună până în 2030.

În iunie, țara a lansat cu succes sateliți pe orbită cu ajutorul rachetei sale autohtone Nuri, un pas important pentru programul său spațial.

Lansările spațiale au fost mult timp un subiect sensibil în peninsula coreeană, unde Coreea de Nord se confruntă cu sancțiuni internaționale din cauza programului său de rachete balistice cu încărcătură nucleară.

Coreea de Sud afirmă că programul său spațial este în scopuri pașnice și științifice, iar orice utilizare militară a tehnologiei, cum ar fi în cazul sateliților de spionaj, este pentru apărarea sa.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3
Author

6 Comentarii

  1. Eu cred că doamna Pelosi i-a rugat pe coreeni ca, dacă tot se duc pe Lună, să îndrepte un pic steagul Americii înfipt acolo. Că strică estetica priveliștii pe care o admiră domnul Președinte Biden când se uită, dimineața, prin luneta Hubble.
    Asta ar cam fi prima misiune. Pe urmă pot să facă orice îi taie capul.

  2. Deci rachetele balistice fabricate de Coreea de Nord sunt pericol pentru pacea mondială făcând parte din programului său de rachete balistice cu încărcătură nucleară. Rachetele balistice ale Coreea de sud, identice cu le ale Nordului sunt în scopuri pașnice și științifice, iar!!! orice utilizare militară a tehnologiei, cum ar fi în cazul sateliților de spionaj, este pentru apărarea sa. Vorba lui Mircea “Susțin” vestul pentru nonșalanța cu care Occidentul îi spune la negru când, alb când negru după cum are interesul.

  3. Asta-i nu-i nimic pe lângă misiunea spațială lansată de România!!!..
    Va fi prima misiune din lume spre Terra!!!..Da domnilor, spre Terra !!.
    Vor să exploreze planeta să vadă dacă mai sunt proști ca la noi!!!

  4. Apropo, rachetele balistice nu polueaza, nu consuma gaze, nu consuma energie electrica sau apa in procesul de fabricatie si zbor? Bai stricatilor la cap mincinosi, chiar ne credeti prosti?

  5. Este cam cum e masina Dacia. Totul fabricat in strainatate si asamblat acasa ca la IKEA. Evreii folosesc banii coreenilor sa lanseze barzauni pe luna. Dar coreeni nici nu sunt pe acolo decut cu banii.

  6. se poate lauda ca a ajuns pe Luna cu echipaj uman, iar americanii cu mâța-n sac nu pot contesta, pt. ca ei insisi ar fi contestati si asta nu da bine la propaganda kapitalisto-demokratica.
    S-a incurajat lumea sa se laude de acum cu mersul pe Marte. Daca a mers in 1969…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.